یادداشت اختصاصی حمیدرضا حاجی اشرفی
جوانان ، کارآفرینی ، بازار بیمه ، برنامه هفتم توسعه
نویسندگان و تئوری پردازان برنامه هفتم توسعه در حمایت از گسترش محیط کسب و کار و کارآفرینی در اقدامی بی سابقه و البته واقعگرایانه در کنار منابع صندوق توسعه ملی و بانک ها و بازار بورس به بازار بیمه بعنوان یکی از منابع تامین کننده سرمایه اولیه و در گردش بنگاههای SMEs نگاه کرده اند .
ابتدا به ساکن، شاید این تصور پیش آید که منظور تدوین کنندگان برنامه، اختصاص بخشی از ذخائر ریاضی و فنی شرکت های بیمه برای در اختیار قرار دادن بخشی از این منابع در اختیار کارآفرینان است. این تلقی ضمن اینکه درست و منطقی بنظر می رسد، لیکن می تواند بعنوان خلاقیت و پویایی و توانگری چند وجهی صنعت و بازار بیمه تعبیر شود.
نمی دانم ، کارشناسان و مدیرانی هموطنی که با نگاه فرا سنتی و خلاقانه به اشتغالزایی و گسترش محیط کسب و کار در بخش محیط کسب و کار برنامه هفتم نگریسته اند، چه کسانی هستند و تا چه اندازه بر ماموریت بیمه ای ها و مکانیزم بیمه گری در اقتصاد ملی آشنا هستند ؟
اما همین نگاه خلاقانه و شتابدهنده آنان قابل تقدیر و دست مریزاد گفتن است!
پروردگار متعال، انگار در برهه هایی حساس از تحولات اقتصادی، در اذهان برخی از کارشناسان رشته های مختلف ، جرقه های نوآوری و شتابدهندگی برای شعله ور سازی استعدادها را روشن می سازد!
در جمله بندی های بخش اشتغالزایی و توسعه اکوسیستم محیط کسب و کار برنامه هفتم توسعه در قسمت تامین سرمایه، ابتکارات جدید که تاکنون سابقه نداشته دیده می شود. انگار گمشده ای، پیدا شده!
انگار فرصت جدیدی برای همکاری و هماهنگی مشترک سه ضلع اصلی مالی کشور ؛ بیمه - بانک - بورس پدید آمده که با کمک این فرصت، نه تنها برای حمایت از کارآفرینان مناطق محروم و مناطق بیشتر برخوردار با کمترین ضریب خطا و بی اطمینانی بتوان از طرحهای اقتصادی و بخش های خصوصی و تعاونی در حال کار و نیز تاسیس بنگاههای جدید حمایت کرد بلکه در برنامه هفتم برای اولین با با جمله بندی ؛ ایرانیزه، ضرورت همیاری شرکت های مشاور استارتاپ برای تحرک بنگاههای SMEs موجود و تاسیس واحدهای جدید تولیدی تاکید نموده!! در ادامه به شتابدهنده ها بخصوص به نقش شتابدهنده های صادراتی پرداخته!!!
نگارنده بر این باورست که همین خلاقیت و نوآوری نسبت به تغییر رویکرد برنامه نویسان، گام بزرگ برای بازسازی و نوسازی اکوسیستم محیط کسب و کار و جلب گسترده مشارکت های مردمی در اقتصاد کشورمان است.
اما نکته مهمتر از تحسین مبتنی بر ارزشمندی تدوین برنامه هفتم در تحرک و پویایی کارآفرینی، اجرا موفق و دقیق برنامه است.
در طی چند ماه اخیر در سه چهار شرکت بیمه ؛ طرحهای [ Unit Link] به جامعه بیمه گذاران معرفی و در شرکت بیمه خوشنام البرز یک طرح با موفقیت اجرایی شده . وظیفه ملی و حرفه ای خویش به عنوان یک کارشناس مطالعه گر ریسک و بیمه دانستم تا حضورا با مدیر عامل آن شرکت دیدار و از اندیشه های نوآورانه و خلاقانه شخص ایشان و مدیران فنی همکار ایشان و شبکه فروش فرهیخته این شرکت بیمه پیشقراول بعنوان الگو نوآوری تجلیل کنم. از ۱۳۹۰ تا امروز که بطور مستمر و بدون لحظه ای مکث در حال اجرا مطالعات ریسک های کارآفرینی و تعمیم بیمه در جوامع محلی در پایلوت بخش جمابرود شهرستان دماوند به مرکزیت بهشت گمشده ( کیلان عزیز ) هستم ، مکررا به الگوریتم نحوه ورود صنعت بیمه برای همکاری با بانک ها و بازار سرمایه در راستای نهضت کارآفرینی تولید محور فکر میکردم . سخنان واهی نمیگویم؛ آیین نامه های شماره ۱۰۴ و ۱۰۵ و ۱۰۷ مصوب شورایعالی بیمه طی چند ماه اخیر الگوریتم حل پازل را معرفی کرده اند! به بیمه مرکزی ایران از حیث فراهم ساختن زمینه خلاقیت و نوآوری در محصول و نوآوری در روش اجرا در بازار صمیمانه تبریک می گویم: لم یشکر المخلوق ، لم یشکر الخالق .
تا کسی ۳۰ و اندی سال از عمر خویش را در پژوهش و اجرا در صنعت بیمه سپری نکرده باشد و با نحوه ایجاد لینک های همکاری بیمه ای ها با بانک ها و بورسی ها آشنا نباشد، متوجه این حس خوشحالی نمی شود. از ۱۴۰۱ باشگاه استارتاپ مطالعات ریسک پتاف و کارگزاری بیمه برخط اریکه تجارت آتی نگر و چند کارشناس مجرب بازار سرمایه طی همکاری بی نظیر اداره کل دفتر برنامه ریزی و امور فنی بیمه مرکزی ایران، بیمه نامه [ تامین مالی جمعی سرمایه ] طراحی و تصویب و آماده عرضه گردیده است.
با آغاز بکار دولت چهاردهم همزمان با شروع برنامه هفتم توسعه و استقرار جناب آقای دکتر همتی در سمت وزیر امور اقتصاد و دارایی که شخصا یک کارشناس مجرب بیمه شناس کشور هستند، انتظار از دولت جدید، ایجاد [ یونیت لینک های اینشورتکی ] جهت حمایت و تحول در اقتصاد تولید محور بطور جدی می باشد ...
نظر شما