یادداشت اختصاصی از حمیدرضا حاجی اشرفی

در برنامه هفتم ، چه تمهیداتی برای استقبال از اشتغالزایی اندیشیده شده؟!

پوپولیسم به معنای عوام فریبی نه تنها در عرصه سیاست بکار برده می شود بلکه وقتی یک سیاست اقتصادی خارج از قواعد علمی و مکانیزم منطقی و متعادل طراحی گردد نیز بدان تلقی پوپولیزم می توان نمود .

در برنامه هفتم ، چه تمهیداتی برای استقبال از اشتغالزایی اندیشیده شده؟!
صفحه اقتصاد -

کارشناسان کارآفرینی به روش علمی به اشتغال و اشتغالزایی فقط از منظر نحوه اخذ مجوز و پروانه های شغلی و یا نحوه تامین سرمایه تاسیس بنگاهها به این مقوله نگاه نمی کنند. زیرا چنین مدلی از کارآفرینی مربوط به پنج دهه گذشته بود و دوران آن سپری شده است. بجای روشهای انتزاعی گذشته، امروزه در دوران انقلاب های چهارم و پنجم صنعتی کارآفرینی از یک فعالیت انفرادی و حتی چند شریک مسلط به یک رشته شغلی خارج شده و تبدیل به یک فرآیندی که یک سیستم مرکزی [ استارتاپی ] از نقطه صفر تا صد برنامه ریزی مهندسی طراحی سیستم توسط شرکت های مشاور کارآفرینی از ایده یابی تا زمان اتمام آزمایش سرد را به انجام می رسانند و سپس بنگاه فعال شده یا پروژه در حد موفققیت را تحویل کارآفرینان و سرمایه گذاران می دهند و ماموریت آنها خاتمه می یابد. 

امروزه روش های سنتی منسوخ شده اند، زیرا نسل های Y و Z به دلایل گوناگون همچون پدران خویش فکر نمی کنند. بعلت افزایش ریسک ورشکستگی و هزینه بالا زندگی و وجود مشاغل دلالی که ریسک پایین تری نسبت به مشاغل تولیدی دارند، نسل جوان بیشتر بدنبال استخدام در دستگاه های دولتی و شرکت های خصوصی و مشاغل کم خطر اما با درآمد بالا هستند. کمتر جوانی را میتوان یافت که جرات و حوصله و تاب آوری در مقابل معضلات کارآفرینی را داشته باشد. بهمین دلیل تقاضای تاسیس مشاغل تولیدی و کشاورزی کاهش یافته!! کارآفرینی در شهرهای بزرگ مشکلات خاص خود و روستاها و مناطق محلی مشکلات خاص خود را دارند.

چاره کار چیست؟ در برنامه هفتم، چه تمهیداتی برای استقبال از اشتغالزایی در شهرها و روستاها اندیشیده شده؟!

پاسخ : در این برنامه بجز کلی گویی که آنهم سنتی می باشد، هیچ مکانیزم اجرایی منطبق با نیازها و انتظارات نسل جدید  دیده نمی شود.

گرچه به استارتاپ ها و شتابدهنده ها اشاره شده لیکن نحوه همکاری آنان با کارآفرینان شهر و روستا مشخص نیست!!، حتی اگر ساختار ها نیز طراحی شوند با هم به علت نگرش انتزاعی به کسب و کارها عملا انتظار موفقیتی از این نوع برنامه ها بخاطر نگرش جزیره ای نمیتوان داشت.

یگانه عامل کسب موفقیت در کارآفرینی ، واگذاری مدیریت برنامه ریزی، سیستم دهی، سازماندهی، هدایت، هماهنگی و کنترل به [ استارتاپ های کارآفرینی + مطالعه گر ریسک + مطالعه گر بازاریابی ] می باشد. فصل و زمان نگاه پوپولیستی ساده لوحانه به اشتغال زایی گذشته است . جوانان تحصیل کرده به مدل های سنتی واکنش مثبت نشان نمی دهند.

 

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه