یادداشت اختصاصی از حمیدرضا حاجی اشرفی
بیمه ای ها در نمایشگاه صنعت مالی، حرف جدیدی برای گفتن دارند !؟
۱۹ مرداد ماه ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاهها، شانزدهمین دوره نمایشگاه [ بانک - بورس - بیمه ] افتتاح شد . آنطور که از تبلیغات گسترده بیمه ای ها بر می آید ، آنها استقبال خوبی از برگزاری این دوره گردهم آیی سه ضلع اصلی بخش مالی کشور نموده اند.
نمایشگاه امسال تحت تاثیر فلسفه وجودی ؛ استارتاپ ها ، فین تک ها ، اینشورتک ها قرار دارد . نمایشگاه در روزهایی برگزار می شوند که اعضا کابینه دولت سیزدهم روزهای آخر حضور خود در سکانداری قوه مجریه را سپری می کنند و رییس دولت چهاردهم در حال مشورت معرفی وزرای خود به مجلس است . لذا نکته حائز اهمیت اینست که صنعت مالی کشور بدور از تحولات در راس قوه مجریه ، در حال برگزاری نمایشگاه و اکران برنامه های خود هستند . بعنوان یک کارشناس ریسک و بیمه بر این باورم که صنعت مالی کشور پس از انقلاب ، امسال در حال ورود به دوران بلوغ است . زیرا در یک رخداد نادر ،در شرایط گذار دو سبک اندیشیدن مدیریت اقتصادی کشور ، صنعت مالی مستقلا در حال نشان دادن قابلیت ها و توانایی های خدمات به هموطنان و اکو سیستم محیط کسب و کار کشور با کمی فاصله از سایه تفکرات دولتی هستند .
مدتهاست ،بحث تسهیلات همتا به همتا و بیمه های همتا به همتا و تاسیس صندوق های گوناگون بورسی و خدمات بانکی جدید در جامعه و نزد کارشناسان بانکی ، بیمه ، بورس مطرح است . واقعیت اینست که بعنوان یک کارشناس مطالعات ریسک همگامی با اندیشمندان این سه حوزه به گفتگو می نشینم ، یک نوع اعوجاج و نگرش انتزاعی از کل سیستم اقتصاد کشور در گفتارها و رفتارها و تحلیل های آنان می بینم . زیرا وقتی طبق آمارهای پراکنده که اینجا و آنجا دیده میشود هنوز ۸۰ در صد بنیه اقتصاد در دستان بخش دولتی متمرکز است ، از سوی دیگر نیز بسیاری از واحدهای تولیدی بخش خصوصی تحت فشار رقابت نابرابر واردات کالاهای خارجی و افزایش هزینه های بنگاه داری و دهها مسئله بازدارنده از رده تولید خارج شده اند و اکنون ، دور ، دور دلالان و واسطه گری مالیست ، برگزاری این نمایشگاهها و تبلیغات وضع موجود گشایشی در اکوسیستم محیط کسب و کار ممکن نخواهد ساخت . یک کارشناس مبرز بازار پول می گفت ؛ نرخ تبادل پول این روزها حدود ۴۳ در صد رسیده است !!!
سئوال اینجاست ؟ با چنین نرخ بالای بهره ، کدام نهضت حمایت از واحدهای تولیدی و خدمات تولید و مشارکت مردمی می تواند شکل بگیرد و ورشکست نشود !!!
ترکیب کابینه دولت چهاردهم در طی چندین روز آینده مشخص خواهد شد . در سطح کلان ، این دولت یا هر دولت دیگر مکلف به اجرای برنامه هفتم توسعه و قوانین بسط دهنده محیط کسب و کار است . جناب آقای دکتر پزشکیان بارها به وفاداری در اجرای قوانین بالا دستی تاکید نموده اند . تفاوت طرز نگرش دولت ها در ایران وابسته به رویکرد آنان به اولویت اقتصاد دولتی یا خصوصی و مهارت و روش اجرا قوانین بالادستی بستگی دارد . اساتید شاخص اقتصادی کشور در این چند سال ،خصوصا این دو سه ماهه به دولت جدید پرهیز از تداوم اقتصاد دولت محور و تعیین دستوری قیمت ها را هشدار داده اند . اقتصاد دولت محور نشان داده که توانایی حل معضلات اقتصادی و جهش تولید را ندارد و چاره ایی جز جلب گسترده مشارکت مردمی نیست !!!
صنعت بیمه علی رغم خدمات بی نظیر به اقتصاد کشور در طی یکصد ساله اخیر ، امروز همچون بازار پول و سرمایه بر سر دوراهی بزرگ قرار گرفته . یک راه تداوم روش های کنونی و ادامه خدمات سنتی و تابع سیاست های اقتصاد خصولتی و سیاست واسطه گری و یک راه که توام با توفیق اجباری ست ، برون رفت از رویکرد کنونی سنتی و انتخاب مسیر جدید و طراحی محصولات و( پرت فوهای ) حامی بنیانگذاری و توسعه اقتصاد تولید محور و مشارکت در تعمیم و گسترش اکوسیستم محیط صنعتی - کشاورزی صنعتی - خدمات پشتیبان کشور از طریق طراحی محصولات جدید و ارائه خدمات آموزشی و مشاوره ای مدیریت ریسک روز آمد به کارآفرینان در اقصی نقاط کشور است . قطعا در این مسیر همکاری منصفانه و دانش محور با بانکی ها و بورسی ها به نفع هر سه ضلع است . اما مهمتر از این نوع بلوک سازی ها ، جلب همکاری حداکثری مردم است . اکنون دیگر وقت نازیدن به چه بودیم و چه کردیم از طرف صنعت مالی گذشته است . اینک در فراز برهه دگردیسی اقتصاد جهان و ایران ، وقت پرده برداری از ایده های نوین استارتاپی ، فین تکی ، اینشورتکی ، شورتی باندی بر مبنای واقعیات و برنامه چشم انداز و آمایش سرزمین و قانون پنجساله هفتم توسعه است . لطفا استراتژیست های صنعت مالی ،خصوصا بیمه ای ها برای بحث های تخصصی آینده پژوهی و خلاقیت ها و شتابدهندگی به پنل ها بیایند تا گفتگو کنیم ...
نظر شما