یک شانه تخم مرغ چند عدد است؟
در این پست از صفحه اقتصاد توضیحاتی درباره اینکه یک شانه تخم مرغ چند عدد است از نظرتان می گذرد.
تخم مرغ سلول نطفهٔ مادهٔ (تخمک) مرغ و معمولاً به شکل بیضی است که از نظر زیستشناختی برای تولید مثل گذارده میشود و برای انسانها منبع غذایی محسوب میگردد. روند ایجاد یک تخممرغ ۲۴ ساعت به طول میانجامد و به همین دلیل یک مرغ میتواند تنها ۱ تخم در روز بگذارد.
هر شاخه تخم مرغ حدود ۱.۸ کیلوگرم است که این رقم می تواند بستگی به اندازه تخم مرغ هایی باشد که روی آن قرار دارد. به طور مثال برای تخم مرغ های سبک این عدد می تواند تا ۱.۲ کیلوگرم نیز باشد. و قیمت هر شانه آن هم در شهر های مختلف گاهی متفاوت است.
در حالت عادی در هر شانه نیز حدود ۳۰ عدد تخم مرغ قرار دارد. البته برخی از شرکت های تولیدی مثل تلاونگ در بسته های ۶ و ۱۲ و ۱۵ تایی هم محصولات خود را به بازار عرضه کرده است . تخم مرغ یکی از منابع اصلی تامین مواد غذایی است. در فصل تابستان بهتر است به مقدار کم از این ماده غذایی استفاده شود . تخم مرغ زمینه فساد سریعی در هوای گرم و تابستان دارد.
انواع تخم مرغ
تخم مرغ یک غذای رایج و یکی از متنوعترین مواد مورد استفاده در آشپزی است. آنها در بسیاری از شاخههای صنایع غذایی مدرن مهم هستند. بیشترین استفاده از تخم پرندگان تخم مرغ، اردک و تخم غاز است. تخمهای کوچکتر، مانند تخم بلدرچین، گهگاه به عنوان یک ماده غذایی لذیذ در کشورهای غربی استفاده میشود. تخم مرغ یک غذای معمولی روزمره در بسیاری از مناطق آسیا، مانند چین و تایلند است، زیرا تولید آسیایی ۵۹ درصد از کل جهان را در سال ۲۰۱۳ تأمین میکند.بزرگترین تخمهای پرنده، از شترمرغ، فقط به عنوان غذای لوکس خاص مورد استفاده قرار میگیرند. تخم مرغ در انگلستان، و همچنین در برخی از کشورهای اسکاندیناوی، به ویژه در نروژ، یک غذای لذیذ محسوب میشود. در برخی از کشورهای آفریقایی، تخم مرغ هندی اغلب در بازارها به ویژه در بهار هر سال دیده میشود. تخمهای قرقاول و تخم مرغهای اموئی قابل خوردن هستند، اما کمتر در دسترس هستند؛ گاهی اوقات آنها را از کشاورزان، مرغداران یا خواربارفروشیهای لوکس تهیه میکنند. در بسیاری از کشورها، تخم مرغهای وحشی با قوانینی محافظت میشوند که جمعآوری یا فروش آنها را ممنوع کرده یا اجازه جمعآوری آنها را فقط در دورههای خاصی از سال میدهد.
مرغها و سایر موجودات تخمگذار بهطور گستردهای در سراسر جهان نگهداری میشوند و تولید انبوه تخممرغ یک صنعت جهانی است. در سال ۲۰۰۹، تخمین زده شدهاست که ۶۲٫۱ میلیون تن تخممرغ در سراسر جهان از تقریباً ۶٫۴ میلیارد مرغ تخمگذار تولید شده است.
سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) اظهار داشته است که در سال ۲۰۱۵، تولید تخممرغ به ۷۰٫۴ میلیون تن رسیده است.
تخمها توسط حیوانات ماده از گونههای مختلف از جمله پرندگان، خزندگان، دوزیستان، چند پستاندار و ماهی گذاشته میشوند و بسیاری از آنها هزاران سال است که توسط انسان خورده شدهاند. تخمهای پرندگان و خزندگان شامل یک پوسته تخم مرغ محافظ، آلبومن (سفیده تخم مرغ) و ویتلوس (زرده تخممرغ) است که در غشاهای مختلف نازک وجود دارد. بیشترین مصرف تخم مرغ تخممرغ است. تخم مرغهای دیگر از جمله اردک و بلدرچین نیز خورده میشوند. تخمهای ماهی را قلیه و خاویار میگویند.
زرده تخم مرغ و تخم مرغ کامل مقدار قابل توجهی پروتئین و کولین را ذخیره میکنند، و بهطور گستردهای در آشپزی استفاده میشوند. به دلیل محتوای پروتئینی، وزارت کشاورزی ایالات متحده قبلاً تخم مرغ را به عنوان گوشت در هرم راهنمای غذا (در حال حاضر MyPlate) طبقهبندی کرد. با وجود ارزش تغذیهای تخممرغ، برخی از مشکلات سلامتی بالقوه ناشی از محتوای کلسترول، آلودگی به سالمونلا و حساسیت به پروتئین تخممرغ است.
مرغ و سایر موجودات تخمگذار بهطور گستردهای در سراسر جهان نگهداری میشوند و تولید انبوه تخممرغ یک صنعت جهانی است. در سال ۲۰۰۹، حدود ۶۲٫۱ میلیون تن تخممرغ در سراسر جهان از مجموع گله تخمگذار تقریباً ۶٫۴ میلیارد مرغ تولید شد. مسائل مربوط به تغییرات منطقه ای در تقاضا و انتظارات، و همچنین بحثهای جاری در مورد روشهای تولید انبوه وجود دارد. در سال ۲۰۱۲، اتحادیه اروپا پرورش باتری مرغ را ممنوع کرد.
ویژگیهای تخم مرغ
جرم تخممرغ بهطور میانگین و بدون احتساب پوستهٔ آن، ۵۸ گرم است. پوست تخم مرغ حدود نیم میلیمتر ضخامت دارد و ۹۰ درصد آن از کلسیم کربنات تشکیل شدهاست. رنگ پوست تخم مرغ به نژاد مرغ مربوط میشود و معمولاً سفید یا قهوهای است. مرغ آراکانا تخمهایی به رنگ سبز/آبی میگذارد.
نظر شما