یادداشت اختصاصی از حمیدرضا حاجی اشرفی
چه کسی مجبورتان کرده وقتی به دانش بیمه مسلط نیستید، اظهار نظر کنید؟
در قانون برنامه پنجساله هفتم توسعه ، در بخش تامین مالی کارآفرینان بنگاههای SMEs ضمن تاکید بر گسترش مشاغل روستایی و مناطق محروم کشور ،اخذ تضمین سفته و وثیقه ملکی از کارآفرینان جوامع محلی برای پرداخت وام به آنها را مصوب کرده اند !؟

نگارنده در طی این یکسال و یکماه که از ابلاغ برنامه هفتم برای اجرا می گذرد در یادداشت های متعددی به ایرادات و کمبود دانش در نزد مدیران و کارشناسان سازمان برنامه و بودجه و دولت و نمایندگان مجلس و مرکز پژوهش های مجلس نسبت به عدم شناخت و پایین بودن سطح انگیزه ها و ضعف بنیه مالی و فقدان مهارتهای شغلی و نبود ارتباطات سیستمی کارآفرینان مناطق محروم با تصمیم سازان و تصمیم گیران کشوری ، استانی و شهرستانی اشاره نموده ام به امید اینکه شاید ،دولتی ها و نمایندگان مجلسی که در حوزه انتخابیه آنها روستاها و شهرهای محروم و جوانان بیکار و پدیده شوم فقر ناشی از فقدان فرصت ها و نبود سرمایه و نداشتن شبکه ارتباطی بازاریابی بین مراکز تولید روستایی با شهرها آنها را بخوانند و شاید حرکتی در جهت ایفای رسالت ملی و نقش قانونی نمایندگی خودشان داشته باشند.
اقتصاددانان معروف کشور هم در خصوص روش های مبارزه با فقر و اشتغالزایی در مناطق محروم هیچکدام ،کتاب ، جزوه و یا سخنرانی قابل استنادی نداشته و ندارند . سالهاست ، بخش کشاورزی از عدم توزیع متقارن کشت و تبدیل به ضایعات حجم بالایی از محصولات و برگشت محموله های صادراتی رنج میبرد و از سوی دیگر به مصرف بالا و هدر رفت آب در بخش کشاورزی مرتبا در رسانه ها پرداخته می شود بدون اینکه یک راه حل سراسر استراتژیک کشوری ارائه گردد . به بازارهای تره بار سر بزنید ، بعلت گرانی تره بار و میوه اکثر خریداران به اندازه مصرف یکی دو روز خرید می کنند . از یکطرف مشتریان قدرت خرید را از دست داده اند و از طرف دیگر کشاورزان از پایین بودن قیمت خرید محصولات گلایه می کنند! این وسط دلالان هر روزه شب عید دارند !؟
به صراحت خطاب به کارشناسان دولت و نمایندگان مجلس باید گفت : وقتی در ماده قانون تامین مالی بنگاههای کشاورزی و زیر مجموعه و یا حتی بخش های خدمات و صنعت در فصل اول قانون برنامه هفتم توسعه در کنار بانک و بورس ، تامین مالی از طریق [ بیمه ] را تصویب می کنید ، چرا الحاقیه پیوست آنرا ضمیمه نمیکنید البته اگر دارید ؟ و اگر ندارید ، چرا از کارشناسان مجرب و استخوان دار صنعت بیمه بازرگانی دعوت به مشاوره نمیکنید تا به شما بگویند ؛ الگوریتم تامین مالی بازار بیمه در دنیا اصلا و ابدا قابل مقایسه با روشهای سوداگرایانه بانک ها و بورسی ها نیست !!! الگوریتم های سرمایه گذاری بیمه ای از زمین تا آسمان با روش سودجویانه کار بانک ها و صندوقهای بورسی فرق دارد !!! البته منظور نگارنده سرمایه گذاری از محل ذخائر فنی و ریاضی شرکت های بیمه و بیمه مرکزی ایران نیست ! در حال تشریح روشهای مشارکت های مردمی از طریق الگوریتم بیمه در اکوسیستم کارآفرینی کشور هستم.
متاسفانه ، مدیران دولتی و کارشناسان ساکن شهرها از مشکلات جوانان روستایی در زمینه کارآفرینی خبر ندارند و همین نقیضه باعث تخلیه روستاها از نیروهای کار جوان و نابودی کشاورزی و دامپروری شده و یکی از دلایل گران شدن محصولات تولید روستاها ، مشکلات جوانان در نداشتن سرمایه ، نداشتن انگیزه کار و نداشتن ارتباطات فکری و فرهنگی با مدیران شهرنشین و نمایندگان حوزه شهرستانها می باشد . در زمان حضور دولتی ها و مجلسی ها در مناطق محروم و روستایی ، آنقدر روسا ادارات محلی و خواص استانی در اطراف اینها جمع هستند که نوبت و مهلت آشنایی با عمق مشکلات را به بازدیدکنندگان ارشد دولتی نمیدهند .
یاد آن نصیحت پیرمرد روستایی به وزیر جهاد کشاورزی دولت یازدهم بخیر که : در دو سه جمله نصیحت صادقانه برای درک واقعیت ها را به وزیر گفت و با نوک انگشتان دست راستش روی شانه وزیر برای تاکید زد و رفت ! چند ثانیه ای وزیر مربوطه خیره به بفکر فرو رفت !؟
اقتصاد دانان ، اساتید ، همه چیز دانان ، اگر شناختی از الگوریتم بیمه بازرگانی در تامین سرمایه و خدمات مشاوره ریسک برای کارآفرینان جوان ندارید ، لطفا در قانون آنرا نیاورید و در موردش نیز اقدام به سخندانی نکنید . شما نمیدانید اما وطن دوستانی همچون شادروان دکتر مشرف نفیسی می دانستند که الگوریتم سرمایه گذاری بیمه ای یک سرو گردن از تامین سرمایه سایر بخش ها ،بلند تر و عادلانه تر است . لذا در حضور بیمه شناسانی که سالها زحمت یادگیری و اجرا حرفه ای طرحها و خدمات بیمه را کشیده اند لطفا اظهار فضل نکنید.
نظر شما