صفحه اقتصاد گزارش می دهد؛
طلسم «تبدیل وضعیت» نیروهای شرکتی | ساماندهی نیروهای شرکتی و پیمانی به کجا رسید؟ + دادِ کارکنان شرکتی و نیروهای پیمانکاری درآمد
ظاهرا تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی به طلسمی گرفتار شده است که قصد شکستن ندارد، طلسمی که باید در آخرین روزهای خردادماه شکسته می شد ولی ...

طلسم تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی شکسته نمی شود مگر به همت دولت و سماجت های مجلس برای اجرایی شدن و عملیانی کردن تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و پیمانکاری.نیروهای شرکتی و پیمانکاری در روزهای جنگی پیش آمده خودشان را ثابت کردند و اکنون منتظر واکنش های خوبِ مسئولین هستند.
نیروهایی که تا پای جان در میدان کار این کشور بودند و برای به جریان افتادن خون در رگ های این مملکت لحظه ای درنگ نکردند و حالا نوبت مسئولین است تا خبرهای خوشی از تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و ساماندهی کارکنان پیمانکاری بدهند .
ساماندهی نیروهای شرکتی و پیمانی به کجا رسید؟
ساماندهی نیروهای شرکتی باید همین روزها به مرحله عملیاتی برسد تا نکند که هر اقدامِ دیر هنگامی نوشداروی بعد از مرگ سهراب شود و طعم شیرین ساماندهی را تلخ کند؛ از این رو یک فعال کارگری درخواست تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی را در سریع ترین زمان ممکن مطرح کرد؛ این فعال کارگری گفت: در جنگ ۱۲ روزه همه کارکنان شهرداریها علی الخصوص نیروی آتش نشانی و نیروهای خدماتی سنگ تمام گذاشتند .
نیروی آتش نشانی و نیروهای خدماتی به مردم ایران اسلامی ثابت کردند که در هر شرایطی خدماترسانی ممکن هست؛ حالا ضمن تبریک این پیروزی به ملت بزرگ و شریف ایران، لازم است دولت برای تقدیر و تشکر از نیروهای شرکتی، مصوبه تبدیل وضعیت این نیروها را هرچه سریعتر ابلاغ کند.
صادق سرخه فعال کارگری و رئیس سابق شورای اسلامی کار شهرداری شوش دانیال در گفتگویی، بر لزوم حمایت دولت از کارگران شرکتی و ارکان ثالث به خصوص کارگران زحمتکش شهرداریها تاکید کرد و گفت: چرا تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی به منظور تامین امنیت شغلی این نیروهای توانمند و حذف واسطهها انجام نمیشود؟
او افزود: دولت باید نگرش خود را نسبت به کارکنان و زیرمجموعههای خود اصلاح کند و دستگاههای اجرایی را ملزم به انعقاد قرارداد مستقیم با نیروهای شرکتی نماید به این شکل که با تصویب طرح ساماندهی کارکنان دولت، نیروهای دولتی و نهادهای عمومی که دارای رابطه استخدامی شرکتی و حجمی هستند، تبدیل وضعیت بشوند.
رئیس اسبق شورای اسلامی کار کارگران شهرداری شوش با تاکید بر اینکه طبق آخرین اخبار، آئین نامه ساماندهی نیروهای شرکتی در اواخر خرداد ماه سال جاری تهیه و تدوین شده و تنها منتظر ابلاغ رئیس جمهور است» تصریح کرد: لذا درخواست داریم رؤسای سازمانهای امور استخدامی و شهرداریها پیگیر ابلاغ این آئین نامه شوند و هرچه زودتر روند اداری تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی در نهادهای دولتی، نیمه دولتی، عمومی و خصولتی کلید بخورد.
دادِ کارکنان شرکتی و پیمانی درآمد
یک فعال کارگری شهرستان چوار خواستار اجرای تبدیل وضعیت برای نیروهای شرکتی نهادهای مختلف شد.
«عباس خانمحمدی» فعال کارگری شهرستان چوار در گفتگویی، خواستار توجه دولت به وضعیت نیروهای شرکتی و پیمانکاری نهادهای مختلف شد.
این فعال کارگری گفت: سالهاست که به کارگران شرکتی وعده میدهند که اوضاع بهتر میشود و امنیت شغلی و قراردادهای مستقیم برقرار میگردد اما هنوز اتفاقی نیفتاده.
او افزود: بار اصلی تولید و خدمات بر گرده کارگران شرکتیست؛ این کارگران چرخهای اقتصاد را به گردش درمیآورند و در هیچ شرایطی از کار و خدمت پا پس نکشیدهاند؛ این کارگران زحمتکش در روزهای اخیر، علیرغم مشکلات، پای کار و تولید ایستادهاند، با همهی اینها هنوز امنیت شغلی ندارند و دستمزدشان پایین است.
به گفته خانمحمدی «تبدیل وضعیت واژهایست که بارها و بارها از زبان مسئولان شنیده شده اما هرگز رنگ واقعیت به خود نگرفته است؛ کارگران شرکتی سالهاست که چشمانتظار تحقق این وعده هستند».
او تاکید کرد: این کارگران همانهایی هستند که در سختترین شرایط برای سربلندی این کشور تلاش کردهاند؛ همانهایی که با کمترین امکانات بیشترین بازدهی را داشتهاند. سزاوار نیست این کارگران مورد بیمهری واقع شوند. کمترین کاری که میشود برای کارگران شرکتی صورت داد، رفع تبعیض و بیعدالتیست؛ برقراری «برابری مزدی» دلهای کارگران را گرم میکند.
فعال کارگری شهرستان چوار ایلام با بیان اینکه « کارگران شرکتی شایسته بهترینها هستند؛ آنها باید از امنیت شغلی، حقوق مکفی و مزایای قانونی برخوردار باشند» تصریح کرد: وعده تبدیل وضعیت باید هر چه سریعتر عملی شود. صدای کارگران شرکتی را به گوش مسئولان برسانیم تا وعدهها فراموش نشود.
درخواست ساماندهی نیروهای پیمانکاری نفت
جمعی از نیروهای پیمانکاری نفت گفتند: ما کارگران که در بحبوحه جنگ، پاسخ «حاضر» دادیم، امروز در انتظار پاسخی شایسته از سوی مسئولان هستیم.
جمعی از نیروهای پیمانکاری وزارت نفت خواستار توجه به وضعیت شغلی خود شدند. این نیروها گفتند: در ایام سخت جنگ ۱۲روزه، زمانی که تمامیت ارضی و امنیت ملی ما مورد تهدید قرار گرفت، نیروهای پیمانکاری وزارت نفت، پای کار بودند. ما در شرایط سخت و پُرخطر، از تأسیسات حیاتی نفت کشور محافظت کردیم تا چرخ صنعت نفت و اقتصاد ایران از حرکت نایستد و به این فکر نکردیم که حقوقمان ناچیز و مزایای کارمان کم است.
نیروهای پیمانکاری وزارت نفت افزودند: متأسفانه امروز، پس از سالها تلاش، هنوز وضعیت شغلیمان مبهم است.این نیروها گفتند: ما کارگران که در بحبوحه جنگ، پاسخ «حاضر» دادیم، امروز در انتظار پاسخی شایسته از سوی مسئولان هستیم. تبدیل وضعیت نیروهای پیمانکاری نه تنها یک مطالبه بهحق، بلکه ادای دین به سالها فداکاری کارگران صنعت نفت است.
نیروهای پیمانکاری وزارت نفت ادامه دادند: قدردانی واقعی از کارگران صنعت نفت تنها با تشکر کلامی و سخنرانی محقق نمیشود. انتظار داریم با تصویب فوری طرحهای تبدیل وضعیت، گامی عملی جهت بهبود معیشت و تأمین آینده شغلی ما برداشته شود.
این نیروها گفتند: فراموش نکنیم که تبعیض و استمرار آن، یک بیعدالتی در حق نیروهای پیمانکاری است؛ در برخی از شرکتهای پیمانکاری نفت، حتی طرح طبقهبندی مشاغل براساس رای دیوان عدالت اداری اجرا نشده است.آنها در پایان تاکید کردند: اجرای طبقهبندی عادلانه و در سطحی بالاتر، تبدیل وضعیت، خواستههای قانونی کارگران ارکان ثالث نفت است که نباید در این وضعیت نادیده گرفته شود.
نظر شما