خبر داغ از قیمت گندم و پرداخت مطالبات گندمکاران امروز چهارشنبه ۱۴ شهریور ماه ۱۴۰۳ | حتما گندمکاران بخوانند
در این خبر به آخرین خبر از قیمت گندم و پرداخت مطالبات گندمکاران امروز چهارشنبه ۱۴ شهریور ماه ۱۴۰۳ پرداخته شده است.
شرکت بازرگانی دولتی ایران (مبدا) اعلام کرد: با پرداخت ۲۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان دیگر از مطالبات گندمکاران، واریز معوقات کشاورزان به ۱۲۰ هزار و ۷۵۶ میلیارد تومان رسیده و به این ترتیب ۵۸ درصد از پول گندم کشاورزان پرداخت شده است.
به نقل از شرکت بازرگانی دولتی ایران، مطالبات گندمکاران استانهای هرمزگان، بوشهر، قم و خوزستان ۱۰۰ درصد، ۶ استان کرمان، تهران، گلستان، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد و سیستان و بلوچستان بین ۹۱ تا ۹۹ درصد و چهار استان مازندران، فارس، البرز و خراسان رضوی نیز بین ۷۳ تا ۹۰ درصد پرداخت شده است.
این گزارش میافزاید: به ترتیب استانهای خوزستان با پرداخت ۲۸ هزار و ۴۱۹، گلستان ۱۸ هزار و ۵۰۴، فارس ۱۳ هزار و پنج، کرمانشاه هشتهزار و ۴۹۰ و خراسان رضوی ۶ هزار و ۷۲۹ میلیارد تومان و سپس، استانهای ایلام با پرداخت پنجهزار و ۷۹۷، کرمان چهار هزار و ۲۰۹، لرستان چهار هزار و ۲۳، اردبیل سههزار و ۸۷۶ و کردستان سههزار و ۲۲۷ میلیارد تومان، بیشترین میزان پرداخت به کشاورزان را به خود اختصاص دادهاند.
گفتنی است، تاکنون ۱۱ میلیون و ۸۶۷ هزار تُن گندم از کشاورزان ۳۱ استان کشور خریداری شده که با افزایش یک میلیون و ۶۱۵ هزار تن نسبت به مدت مشابه سال گذشته، از رشدی بیش از ۱۶ درصد برخوردار بوده است. ضمن اینکه ۴۷.۵ درصد از مجموع گندمها از کشاورزان پنج استان خوزستان، کردستان، گلستان، فارس و کرمانشاه تحویل گرفته شده است و بعد از این استانها، به ترتیب استانهای همدان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، لرستان و خراسان رضوی با تحویل ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان، ردههای ششم تا دهم خرید گندم کشور را به خود اختصاص دادهاند.
نظر سازمان برنامه درباره قیمت جدید گندم اعلام شد/ نرخ واقعی گندم چقدر است؟
رئیـس بنیـاد ملی گندمکاران کشور گفت: سازمان برنامه بودجه برای تعیین نرخ خرید تضمینی گندم به نرخ های وارداتی گندم اعتقاد دارد و نرخ تورم تولید را ۱۰.۵ درصد اعلام کرد تا نرخ خرید تضمینی گندم نیز بر اساس آن تعیین شود.
عطااله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور و عضو شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی اظهار داشت: در جلسه شورای قیمت گذاری کالاهای اساسی که روز گذشته برگزار شد اختلاف نظر های میان اعضای بخش خصوصی با سازمان برنامه بودجه و وزارت اقتصاد درباره نرخ خرید تضمینی گندم وجود داشت به همین دلیل مقرر شد که تعیین نرخ خرید تضمینی گندم برای شنبه هفته بعد باقی بماند.
تسنیم نوشت: وی افزود: سازمان برنامه بودجه برای تعیین نرخ خرید تضمینی گندم به نرخ های وارداتی گندم اعتقاد داشت و نرخ تورم تولید را ۱۰.۵ درصد اعلام کردند تا نرخ خرید تضمینی گندم نیز بر اساس آن تعیین شود، در حالی که قیمت کود توسط خود دولت ۱۳۲ درصد افزایش داشته است.
نرخ پیشنهادی تشکلها ۲۵ هزار تومان
عضو شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی ادامه داد: نماینده سازمان برنامه بودجه در این جلسه معتقد بود که با قیمت هر کیلوگرم ۱۴ هزار تومان تا ۱۵ هزار تومان می توان گندم وارد کرد و تشکل ها با اعتراض به این موضوع، لزوم توجه به خودکفایی را گوشزد کردند.
هاشمی گفت: نرخ پیشنهادی تشکل های بخش خصوصی با در نظر گرفتن هزینه های تولید برای هر کیلوگرم گندم با سود متعارف ۲۵ هزار تومان است که نرخ وزارت جهاد کشاورزی به ما نزدیک است.
وی تصریح کرد: ما درخواست داشتیم که شاخص تورم در تعیین نرخ خرید تضمینی گندم مورد توجه قرار گیرد.
گفتنی است که نرخ خرید تضمینی گندم در سال زراعی گذشته به ازای هر کیلوگرم ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان بود.
نظر شما