خبر داغ از خرید تضمینی گندم و مطالبات گندمکاران استان ها

در این خبر به خبر داغ از خرید تضمینی گندم و مطالبات گندمکاران استان ها، پرداخته شده است.

خبر داغ از خرید تضمینی گندم و مطالبات گندمکاران استان ها
صفحه اقتصاد -

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اعلام کرد: دولت بابت خرید تضمینی محصول گندم تولید شده در سال زراعی جاری، ۴۰ هزار و ۶۱۰ میلیارد ریال به کشاورزان این استان بدهکار است.

دولت ۴۰ هزار و ۶۱۰ میلیارد ریال به گندمکاران استان اردبیل بدهکار است

ایرنا نوشت، نوبخت اژدری در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به پرداخت ۲۲ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال بابت خرید تضمینی گندم از کشاورزان استان اردبیل گفت: بر اساس وعده وزیر جهاد کشاورزی با تامین اعتبار مورد نیاز مابقی مطالبات گندم‌کاران استان تا آخر شهریورماه به صورت متمرکز به حساب کشاورزان گندم‌کار واریز می‌شود.

وی میزان خرید تضمینی گندم در استان اردبیل در سال زراعی جاری را ۳۶۲ هزار تن اعلام کرد و افزود: علاوه بر این ۲۰ هزار تن محصول مرغوب نیز به عنوان بذر از تولیدکنندگان خریداری شده تا در اختیار کشاورزان استان قرار بگیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین با پیش‌بینی خرید بیش از ۴۰۰ هزار تن گندم مازاد بر نیاز از کشاورزان استان به نرخ تضمینی تا پایان فصل خرید بیان کرد: امسال خرید محصول گندم از کشاورزان استان نسبت به سال زراعی گذشته ۴۴ درصد افزایش داشته است.

وی اضافه کرد: استان اردبیل در سال جاری با وجود تنش سرمایی و شیوع آفات در مزارع، موفق به تولید نزدیک ۵۰۰ هزار تن گندم شده که تاکنون بالغ بر ۳۶۲ هزار تن از این میزان محصول، به شکل تضمینی خریداری شده و روند خرید همچنان ادامه دارد.

امسال برای خرید تضمینی گندم به نرخ ۱۷۵ هزار ریال ۴۸ مرکز خرید شامل مراکز خرید ملکی، سیلوهای‌های بخش خصوصی و مباشران خرید دایر شده و محدودیتی در خرید گندم در این مراکز وجود ندارد.

استان اردبیل در زمان ترسالی در تولید گندم جزو سه استان برتر کشور بوده است ولی به علت خشکسالی این جایگاه به رتبه هشتم و نهم کشوری تنزل پیدا کرده است.

استان اردبیل حدود یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

این استان با تولید حدود ۶۰۰ هزار تن گندم، ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمده‌ای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور را دارد.

۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت می‌شود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم محسوب می‌شود.

امسال محصول گندم در ۲۹۰ هزار هکتار از اراضی دیم و آبی استان اردبیل کشت شده و محصول گندم با ۴۷ درصد سطح زیر کشت، بیشترین سهم اراضی کشت محصولات کشاورزی در استان اردبیل را دارد.

میانگین تولید گندم در مزارع آبی استان اردبیل چهار هزار و ۷۸۲ کیلوگرم در هر هکتار و میانگین تولید در مزارع دیم نیز یک هزار و ۱۷۳ کیلوگرم است.

میزان تولید گندم در استان اردبیل در سال‌های گذشته تا سطح ۶۰۰ هزار تن نیز افزایش یافته بود ولی به علت بروز خشکسالی و وضعیت جوی نامناسب و نیز نامتوازن بودن میزان و زمان بارش، طی ۲ سال گذشته میزان تولید گندم به شدت کاهش یافت.

علت افزایش تولید گندم در مزارع استان اردبیل در سال جاری، علاوه بر شرایط مساعد آب و هوایی و بارش‌های مناسب بهاری، اجرای موفق طرح جهش تولید در دیم‌زارها اعلام شده به طوری که امسال ۲۲۰ هزار هکتار از اراضی دیم این استان با ۳۷ هزار کشاورز گندم‌کار در یک هزار و ۲۷۱ روستا تحت پوشش اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زارها قرار گرفته است.

استان اردبیل در تولید غلات گندم و جو، در رتبه هشتم کشوری قرار دارد.

همدان ششمین استان کشور در خرید گندم

مدیرکل غله‌و خدمات بازرگانی استان همدان با بیان اینکه استان همدان رتبه ششم میزان خرید تضمینی گندم را تا ششم شهریور ماه داشته است، گفت: امسال از ابتدای خرید تضمینی گندم تا ششم شهریور ماه بیش از ۱۱ میلیون و ۷۸۳ هزار تن گندم در سطح کشور از گندمکاران خریداری شده که ۵.۹ درصد از این میزان گندم توسط مراکز خرید گندم استان همدان خریداری شده است.

سید حسین خوانساری در گفت‌وگو با ایسنا، تعداد محموله خریداری شده گندم این استان را از هفتم تیر ماه تا ششم شهریور ماه ۱۲۶ هزار ۸۰ محموله برشمرد و اظهار کرد: ۴۳ هزار و ۶۴۵ کشاورز سطح استان همدان گندم خود را در قالب از محموله‌ها به مراکز خرید گندم سطح استان تحویل داده‌اند.

وی از خرید تضمینی ۶۹۹ هزار و ۱۷۹ تن گندم از کشاورزان و دهقانان این استان از ابتدای خرید تضمینی گندم تا ششم شهریور ماه خبر داد و بیان کرد: از هفتم تیرماه تا ششم شهریورماه ۶۹۹هزار و ۱۷۹ تن گندم مازاد به ارزش ۱۲ میلیارد و ۳۱۰ میلیون تومان توسط دهقانان و گندمکاران تحویل مراکز خرید تضمینی سطح استان داده شده است.

خوانساری خاطر نشان کرد: برای خرید تضمینی گندم امسال کشاورزان، ۵۵ مرکز خرید تضمینی گندم با ظرفیت بیش از ۸۰۰ هزار تُن در سطح استان همدان فعالیت دارند که از این تعداد، ۴۱ مرکز خرید استاندارد متعلق به مباشرین تعاون روستایی و مابقی مراکز دولتی و مراکز مربوط به بخش خصوصی و کارخانجات آرد هستند.

وی افزود: از ۶۹۹ هزار و ۱۷۹ تُن گندم مازاد خرید تضمینی سطح استان، مقدار خرید گندم به تفکیک توسط مراکز دولتی ۴۶ هزار و ۵۸۴ تُن، خرید گندم توسط سیلوهای بخش خصوصی ۲۲۹ هزار و ۸۱۶ تن، توسط مباشر تعاونی‌های روستایی ۴۰۱ هزار و ۶۴۵ تُن و توسط کارخانجات آرد ۲۱هزار و ۱۳۳ تُن بوده است.

خوانساری با بیان اینکه شهرستان کبودرآهنگ با تحویل ۱۶۷ هزار ۸۹۳ تُن گندم بیشترین و شهرستان تویسرکان با ۱۴هزار و ۳۹۵ تن گندم کمترین و پایین‌ترین گندم تحویلی به مراکز خرید تضمینی گندم را تا ششم شهریور ماه داشته‌اند، تصریح کرد: طی هفتم تیرماه تا ششم شهریور ماه علاوه بر شهرستان‌های کبودرآهنگ و تویسرکان شهرستان‌های همدان ۵۷ هزار ۸۲۳ تُن، ملایر ۵۷هزار و ۸۴۹ تُن، نهاوند ۶۹ هزار ۲۳۹ تُن، اسدآباد ۶۵هزار و ۲۶۶ تُن، رزن ۱۴۹ هزار و ۷۳۵ تُن، فامنین ۳۰ هزار و ۶۱ تن، بهار ۴۰ هزار و ۹۱۳ تن، درگزین ۴۶ هزار و چهار تن به تفکیک دارای تحویل گندم مازاد توسط کشاورزان به مراکز خرید تضمینی گندم بوده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون از این میزان گندم تحویلی به مراکز خرید تضمینی گندم سطح استان همدان، مراکز مباشر (تعاون روستایی) با ۵۷ درصد خرید، بیشترین میزان خرید گندم تضمینی را به نسبت سایر مراکز ‌از جمله مراکز دولتی‌، کارخانجات آرد و بخش خصوصی داشته‌اند.

مدیرکل غله‌ و خدمات بازرگانی استان همدان یادآور شد: سال گذشته مراکز خرید تضمینی سطح استان همدان ۴۱۰ هزار و ۸۲۲ تُن گندم مازاد از کشاورزان گندمکار استان خریداری کردند.

خوانساری با بیان اینکه مراکز خرید تضمینی گندم همچنان در استان همدان فعال بوده و در حال خریداری گندم تولید شده کشاورزان هستند، اظهارکرد: مقدار خرید تضمینی گندم توسط مراکز خرید سطح استان در ششم شهریور ماه ‌افزون‌بر دو هزار و .۶۶۴ تن بوده است.

مدیرکل غله‌ و خدمات بازرگانی استان همدان با بیان اینکه از ابتدای آغاز خرید گندم تاکنون ۲۰۶۳میلیارد تومان معادل ۱۷ درصد از مطالبات گندمکاران همدانی پرداخت شده ‌است، اظهار کرد: با پیگیری‌های انجام شده در مرحله اول ۲۹۴ میلیارد تومان و در مرحله دوم در تاریخ ۱۲ مردادماه ۱۷۶۹ میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران این استان پرداخت و تسویه شد، ضمن اینکه مابقی مطالبات گندم خریداری شده کشاورزان به مبلغ ۱۰ میلیارد و ۲۴۷ میلیون تومان هم بر اساس صف کشوری تحویل محصول‌ پرداخت خواهد شد و روند پرداخت همچنان ادامه خواهد داشت.

سطح زیر کشت گندم در استان همدان افزون‌بر ۴۳۰ هزار هکتار ‌شامل‌۳۵۰ هزار هکتار گندم دیم و ۸۰ هزار هکتار گندم آبی بوده که از این میزان سطح زیر کشت گندم استان تولید بیش از ۷۰۰ هزار تن گندم پیش‌بینی می‌شود.

رکورد تاریخی کردستان در خرید تضمینی گندم

نماینده شرکت بازرگانی دولتی کردستان گفت: از ابتدای زمان برداشت گندم در استان، یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۳۳۷ تن گندم خریداری شده است که رکورد جدیدی به شمار می رود.

جمال صالحی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: از ابتدای زمان برداشت گندم در استان تاکنون یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۳۳۷ تن گندم خرید تضمینی شده است که از این میزان یک میلیون و ۱۴۸ هزار و ۳۵۳ تن در سامانه سیفا ثبت شده است.

نماینده شرکت بازرگانی دولتی کردستان افزود: شهرستان‌های بیجار با ۲۸۸ هزار و ۹۰ تن، دیواندره با ۲۱۱ هزار و ۵۸۸ تن، دهگلان با ۱۸۵ هزار و ۸۵۱ تن، قروه با ۱۸۲ هزار و ۶۸۶ تن و سقز با ۱۷۷ هزار و ۶۸۷ تن بیشترین میزان خرید گندم را ثبت کرده اند.

وی آهنگ خرید روزانه گندم را ۲ هزار و ۱۰۴ تن اعلام کرد و گفت: از ابتدای زمان برداشت گندم تاکنون ۳۷۳ هزار ۵۳۹ تن گندم مازاد بر نیاز مصرف استان به ۹ استان کشور حمل شده است.

صالحی یادآور شد: قیمت پایه خرید تضمینی گندم با چهار درصد افت مفید و یک درصد افت غیر مفید، ۱۷۵۰۰ تومان می‌باشد.

میزان سطح زیرکشت گندم در استان کردستان در سال زارعی جاری ۶۲۶ هزار هکتار است که از این میزان ۵۸۸ هزار هکتار آن دیم و ۴۱ هزار هکتار آن آبی است. 

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت صفحه اقتصاد هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت صفحه اقتصاد هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد