یادداشت اختصاصی از حسین افتخار
توصیه های تغذیه ای برای دانش آموزان
مصرف مواد غذایی متنوع از همه گروهها باعث میشود تا دانشآموزان انرژی کافی برای یادگیری و تمرکز در کلاس داشته باشند.
دانشآموزان علاوه بر سه وعده غذایی اصلی به میان وعده نیز نیاز دارند. در این سنین دانشآموزان باید برای نگهداشتن غلظت قند خون در حد طبیعی، هر ۴ تا ۶ ساعت غذا بخورند تا فعالیت سیستم عصبی و عملکرد مغز در حد مطلوب باقی بماند. ارزش غذایی میان وعدهها باید در نظر گرفته شود.
مصرف مواد غذایی متنوع از همه گروهها باعث میشود تا دانشآموزان انرژی کافی برای یادگیری و تمرکز در کلاس داشته باشند. همچنین رعایت تعادل در مصرف غذا و عدم افراط در مصرف چربیها و قندها از اهمیت ویژهای برخوردار است.
یکی از بهترین مواد غذایی برای میان وعده دانش آموزان شیر است که والدین باید سعی کنند این ماده غذایی را در میان وعده فرزندان خود فراموش نکنند.
دانشآموزان باید بدانند آنچه که میتواند نیازهای آنها را تأمین سازد موادی چون چیپس، غلات حجیم شده و سایر تنقلات کم ارزش غذایی نیستند، بلکه موادی دارای ارزش غذایی هستند که از یک یا چند گروه اصلی غذایی تهیه شده باشند.
بهترین خوراکی هایی که می تواند به عنوان میان وعده برای زنگ های تفریح در برنامه غذایی دانشآموزان قرار گیرد؛ انجیر خشک، توت خشک، نخودچی، کشمش، برنجک و شاه دانه، ذرت بو دادۀ کم نمک، برگه زردآلو و انواع میوه ها نظیر سیب، پرتقال، نارنگی، هلو، لیمو شیرین و موز و ساندویچ هایی مانند نان و پنیر و سبزی، انواع کوکو و کتلت، نان و حلوا شکری، نان و پنیر و خرما یا کره بادام زمینی بدون شکر و نمک با کمی مربا یا عسل و بیسکویت های سبوس دار هستند.
نظر شما