جدیدترین خبر از خرید تضمینی گندم امروز دوشنبه ۲۳ تیر ماه ۱۴۰۴ | مطالبات گندمکاران به کجا رسید؟
جدیدترین خبر از خرید تضمینی گندم امروز دوشنبه ۲۳ تیر ماه ۱۴۰۴ و مطالبات گندمکاران را در این خبر بخوانید.

آخرین خبر از خرید تضمینی گندم و اخبار گندم را در این گزارش روزانه صفحه اقتصاد بخوانید.
خرید بیش از ۶۳ هزار تن گندم و کلزا ا در مراکز تعاون روستایی آذربایجان غربی
کشاورزان آذربایجان غربی بیش از ۶۳ هزار تن گندم و کلزا ی مازا دبر نیاز خود را به مراکز خرید شبکه تعاون روستایی استان تحویل داده اند.
مدیر تعاون روستایی استان گفت:بیش از ۶۳ هزار تن گندم و کلزا از کشاورزان استان از سوی شبکه تعاون روستایی خریداری شده است.
میر جمال ساداتی افزود:درمجموع ۴۵ مرکز تاامروز بیش از ۶۰ هزار تن گندم مازاد بر مصرف کشاورزان را بصورت تضمینی خریداری کردهاند.
وی افزود:خرید کلزا هم با وجود ۷مرکز خرید در استان به ۳هزار و ۷۰۰ تن رسیده است.
ساداتی گفت: مجموعه تعاون روستایی آذربایجان غربی با آمادگی کامل، درخدمت کشاورزان بوده وتلاش میکند فرآیند خرید وحمل محصول درمراکز خرید درسطح استان بادقت، سرعت وشفافیت هرچه بیشتر انجام شود.
خرید ۱۹۳ هزارتن گندم ازکشاورزان آذربایجان غربی
تاکنون ۱۹۳ هزارتن گندم از گندمکاران در ۷۲ مرکز خرید آذربایجان غربی خریداری شده است.
مدیرکل غله و خدمات بزرگانی آذربایجان غربی گفت:خرید تضمینی گندم از ۲۷ خرداد ماه سال جاری آغازشده و تا ۲۳ تیرماه ۱۹۳ هزارتن گندم از گندمکاران آذربایجانغربی خریداری شده است.
امید زینالی افزود: در سال جاری اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان با همکاری ۷۲ مرکز خرید دولتی، تعاونی و خصوصی با مباشری اداره تعاون روستایی، گندم مازاد بر نیاز کشاورزان را با نرخ تضمینی به قیمت ۲۰۵ هزار ریال انجام میشود.
وی با بیان اینکه گندم مازاد بر نیاز کشاورزان براساس سه درصد افت مفید و یک درصد افت غیرمفید با حضور نمایندگان خرید سازمان به عنوان عامل تشخیص و ذیحساب خریداری میشود گفت: پیش بینی میشود بیش از ۵۲۰ هزارتن گندم به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری شود.
پیشگام، میهن، حیدری وسالار ارقام آبی گندم و یاران، داران، آذر ۲، هشت رودو هما جز ارقام دیم گندم هستند که در سال جاری در مزارع آذربایجان غربی کشت شده است.
بررسی مشکلات مراکز خرید گندم در کبودراهنگ
۱۲ مرکز خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان درکبودراهنگ فعال است که با مشکلاتی مانند پرداخت نشدن کارمزد گندم خریداری شده پارسال روبهرو هستند.
مسئولان مراکز خرید گندم کبودراهنگ مشکلات پرداخت نشدن کارمزد سود حاصل از خرید گندم سال گذشته و باز نبودن سامانه ثبت سند خرید گندم از کشاورز را بصورت رو در رو با مدیران استانی در میان گذاشتند.
مدیر تعاون روستایی استان همدان گفت: پیگیر حل مشکلات مراکز خرید گندم هستیم.
مسعود اکبری با اشاره به اینکه امسال بعد از ۲۰ سال کارمزد خرید گندم بصورت درصدی محاسبه میشود افزود: مراکز خرید برای ضمانت خرید باید یک قرارداد جدید تنظیم و امضا کنند.
شهرستان کبودراهنگ سال گذشته با برداشت بیش از ۲۰۰هزار تن گندم رتبه نخست استان را به خود اختصاص داد.
خرید تضمینی گندم به ۵ میلیون و ۴۰۰ هزارتن رسید
رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: براساس آمار از ابتدای فصل برداشت ۵ میلیون و ۴۰۰ هزارتن گندم از کشاورزان خریداری شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲ درصد کاهش داشته است.
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت، عطااللّه هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: بنابر آمار از ابتدای فصل برداشت تاکنون ۵ میلیون و ۴۰۰ هزارتن گندم با ارزش ۱۱۰ همت از کشاورزان خریداری شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲ درصد کاهش داشته است.
وی از پرداخت ۶۰ درصد مطالبات گندمکاران خبر داد و گفت: تاکنون ۴۷ همت معادل ۴۰ درصد مطالبات کشاورزان پرداخت شده است.
هاشمی با بیان اینکه پیگیری ها برای پرداخت مطالبات کماکان ادامه دارد، افزود: سازمان هدفمندی یارانه و سازمان برنامه و بودجه نسبت به پرداخت مطالبات گندمکاران کم لطفی می کند که امیدواریم هرچه سریع تر بهای کشاورزان پرداخت شود.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران ادامه داد: برآوردها حاکی از آن است که میزان خرید تضمینی گندم به ۷.۵ میلیون تن برسد که براین اساس بیش از ۴.۵ میلیون تن کسری نیاز کشور باید وارد شود.
وی درباره آخرین وضعیت قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جدید تصریح کرد: هنوز جلسات شورای قیمت گذاری در خصوص اصلاح قیمت تشکیل نشده است که براین اساس به نظر می رسد تا پایان تیرماه نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی تعیین نشود.
برداشت بیش از ۵۲۰ هزار تن گندم در فارس/ ۴۳ درصد مطالبات کشاورزان پرداخت شده است
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس از تشکیل کارگروه هماهنگی خرید تضمینی گندم با حضور دستگاههای اجرایی مرتبط خبر داد.
مرتضی شریفی گفت: با توجه به اهمیت تأمین پایدار کالاهای اساسی، برنامهریزی فرآیند برداشت گندم استان فارس از اسفندماه سال گذشته آغاز شده است.
او اضافه کرد: عملیات برداشت گندم از ۹ فروردین در شهرستان مهر آغاز و طبق پیشبینیها تا اواسط مرداد ماه ادامه خواهد داشت.
شریفی تصریح کرد: آخرین برداشت نیز در شهرستان اقلید انجام خواهد شد و تاکنون بیش از ۵۲۰ هزار تن گندم مازاد بر مصرف کشاورزان توسط دولت خریداری شده و برنامهریزی جهت انتقال آن به مراکز نگهداری بلندمدت نیز صورت گرفته است.
مدیر کل هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس ارزش کل گندم خریداریشده از کشاورزان را تاکنون ۱۰.۶ همت اعلام کرد که از این رقم، ۴.۵ همت معادل ۴۳ درصد مبلغ کل به گندمکاران پرداخت شدهاست.
دبیر کارگروه رصد و پایش گندم، آرد و نان، با قدردانی از فرمانداران شهرستانهایی که فرآیند برداشت در آنها به پایان رسیده، از سایر فرمانداران درخواست کرد تا با تشکیل کارگروههای مرتبط شهرستانی، ضمن نظارت ویژه بر مراحل برداشت، خرید و حمل گندم، همکاری مؤثر با دستگاههای اجرایی شهرستانی داشته باشند.
او همچنین از تلاشهای صورتگرفته توسط ادارهکل غله و خدمات بازرگانی استان، ادارهکل جهاد کشاورزی، سازمان تعاون روستایی، ادارهکل راهداری و حملونقل، پلیس راهور، شرکت پخش فرآوردههای نفتی و بخش خصوصی فعال در حوزه گندم قدردانی کرد و گفت: همراهی این نهادها نقش اساسی در تسهیل روند خرید تضمینی گندم داشته است.
شریفی در پایان ضمن دعوت از کشاورزان برای پرداخت زکات محصولات خود تأکید کرد: ادای این فریضه الهی میتواند زمینهساز کاهش فقر، برکت در تولید و توسعه پایدار کالاهای اساسی در سالهای آتی شود.
گندمکاران به میزان رطوبت محصول هنگام برداشت توجه کنند
سرپرست اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران به منظور بررسی وضعیت رطوبت گندمهای تولیدی در مناطق کوهستانی از مزارع گندم و مرکز خرید تضمینی گندم شرکت تعاونی روستایی سعدی بازدید کرد.
محمدعلی رمضانی سرپرست اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران در بازدید از مرکز خرید تضمینی گندم، ضمن دیدار با کارشناسان و عاملین خرید، بر لزوم رعایت دستورالعملهای خرید تضمینی تاکید کرد و گفت: گندمهای مناطق کوهستانی استان علیرغم کیفیت خوب محصول، به دلیل شرایط آب و هوایی این مناطق رطوبت بالایی داشته و محصول برخی مزارع دچار آسیبهایی نیز شدهاند، لذا عوامل خرید تضمینی گندم در مناطق کوهستانی، رعایت دستورالعملهای خرید و میزان افت و رطوبت محمولههای تحویلی را به دقت بررسی کنند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۶۰ درصد از گندم مزارع مناطق کوهستانی که کیفیت قابل قبولی دارند خریداری شد، افزود: شاخصهای تعیین شده در دستورالعملهای ابلاغی خرید تضمینی گندم به منظور تولید محصول نهایی با کیفیت یعنی آرد مورد نیاز برای پخت و عرضه نان ماکول به مردم میباشد، لذا کشاورزان عزیز از تحویل گندم با رطوبت بالا به مراکز خرید تضمینی گندم خودداری کرده و همانند روزهای گذشته تلاش نمایند در صورت برداشت گندم با رطوبت بالا، پس از هوادهی و خشک نمودن، گندم را به مراکز خرید تحویل دهند.
سرپرست اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران افزود: تاکنون بیش از ۶۸ هزارتن گندم از کشاورزان استان خریداری و بیش از ۴۶۲ میلیارد تومان از مطالبات گندم کاران مازندرانی به حساب آنها واریز شده است.
وی در خصوص پرداخت باقیمانده مطالبات کشاورزان نیز تصریح کرد: اسناد مربوط به خرید کشاورزان در سامانه کشوری بانک کشاورزی ثبت شده و به ترتیب در صف پرداخت قرار دارند و با تامین بودجه از طریق سازمان مدیریت، وجه مطالبات کشاورزان گندم کار از سوی سازمان هدفمندی یارانهها به حساب آنها واریز خواهد شد.
برداشت گندم دیم و آبی
سرپرست جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری از برداشت ۸۰ هزار تن گندم آبی و دیم از مزارع استان خبر داد.
صدا و سیما نوشت، حسین بهرامی گفت: یشگام، حیدری و میهن از ارقام آبی و آذر ۲، صدرا، واران، باران، ریژاب و هشترود از ارقام دیم کشت شده در استان است.
وی افزود: سالانه بین ۲۰ تا ۲۵ درصد از اراضی دیم به کشت گندم دیم اختصاص مییابد.
به گفته سرپرست جهاد کشاورزی استان از ۴۰هزار هکتار گندم دیم، حدود ۶۰ درصد آن به طور کامل از بین رفته و بقیه نیز دچار کاهش تولید شده است.
بهرامی افزود: حدود ۱۶ مرکز خرید تضمینی و توافقی در استان فعال هستند و پیش بینی میشود امسال حدود ۳۰ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خریداری شود.
انجام ۴۰۷ آزمایش و بازدید کنترل کیفیت خرید گندم و آرد در استان زنجان
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان از انجام ۴۰۷ آزمایش و بازدید کنترل کیفیت از روند تولید آرد و خرید تضمینی گندم تا ۲۲ تیر سال ۱۴۰۴ خبر داد.
ولیاله زمانی تصریح کرد: در راستای ارتقای کیفیت محصولات حوزه آرد و گندم ۴۰۷ آزمایش و بازدید کنترل کیفیت از روند تولید آرد و خرید گندم توسط اکیپهای نظارت واحد کنترل کیفی اداره انجام شده است.
وی افزود: ۱۵۴ آزمایش در حوزه کنترل کیفیت گندم های تولیدی استان که به بررسی درصد سن زدگی، هکتولیتر و محتوای گلوتن و پروتئین و سایر شاخصهای ارزیابی کیفی گندم انجام گرفته است.
او گفت: ۲۶۰ آزمایش کنترل کیفیت بر روی نمونههای آرد اخذ شده از محل کارخانجات و واحدهای خبازی انجام شده که شامل آزمون های سنجش رطوبت، پروتئین، گلوتن، سبوس گیری، pH، زلنی، دانهبندی و آزمونهای میکروبی صورت گرفته است.
زمانی خاطرنشان کرد: نظارت واحد کنترل کیفی اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان از نحوه اختلاط گندم، خط تولید، طبقات بوجاری و آسیاب، استحصال گندم، وزن آرد، مراحل کیسهگیری بازدید و از آرد تولید شده نمونهبرداری میکنند تا نسبت به سنجش کیفیت آرد بر اساس شاخصههای استاندارد مورد بررسی و آزمایش قرار دهند.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان عنوان کرد: ۵۰ آزمایش کنترل کیفیت نمونه نان اخذ شده از محل واحدهای خبازی استان از منظر کیفیت پخت و عدم استفاده از افزودنیهای غیرمجاز در طول ۴ ماه اول سالجاری صورت گرفته است.
زمانی خاطرنشان کرد: در این بازدیدها بر ادامه روند پایش مسیر تولید تا مصرف آرد نظارت داشته و راهکارهای علمی تحقیق و بررسی تاثیر عوامل مختلف اعم از نقش نیروی انسانی، دستگاههای پخت و درصد ترکیبات مختلف موجود در آرد را در کیفیت انواع نان در استان ضروری دانست و پیشنهاد کرد تا دستگاههای مختلف نظارتی نیز با در نظر گرفتن نوع مسئولیت در این خصوص ایفای نقش کنند.
کاهش برداشت گندم در اصفهان/ تاکنون ۵۰ هزار تن خرید تضمینی انجام شده است
استان اصفهان باتوجه به تغییرات اقلیمی و کم بارشیها دچار کاهش قابل توجه عملکرد مزارع گندم آبی و دیمی شده است که این عوامل بخش عمدهای از مزارع را با خسارت روبهرو کرده است.
خشکسالیهای پیدرپی، کمبارشیهای فصلی، کاهش شدید منابع آبی و تغییرات اقلیمی فزاینده، تولید گندم در استان اصفهان را با چالشی جدی روبهرو کرده است. این استان که همواره بهعنوان یکی از قطبهای کشاورزی در منطقه مرکزی کشور شناخته میشد، اکنون در آستانه بحران قرار دارد. کشت گندم آبی و دیم، اگرچه براساس الگوی کشت برنامهریزیشده انجام شده، اما عملکرد نهایی آن بهشدت تحتتأثیر شرایط اقلیمی قرار گرفته است. کاهش بارشهای مؤثر در پاییز، زمستان و بهار، سرمای زمستانی بدون پوشش برف، افت رطوبت خاک و در نهایت وزش بادهای گرم در بهار از جمله عواملی هستند که در تضعیف عملکرد مزارع گندم نقش داشتهاند.
در شرایطی که روند برداشت در مناطق مختلف استان ادامه دارد، آمار خرید تضمینی گندم نشاندهنده کاهش بیسابقه تولید نسبت به سال گذشته است. در حالیکه نیاز سالانه استان به گندم برای مصرف نانواییها و صنایع وابسته، چندین برابر میزان برداشت شده است و بخشی از این نیاز، ناگزیر باید از سایر استانها یا حتی منابع خارجی تأمین شود. اگرچه اجرای برنامه الگوی کشت و توسعه کشت محصولات مقاوم به خشکی از راهکارهای موجود برای مقابله با تنشهای اقلیمی عنوان میشود، اما تداوم روند موجود زنگ خطری برای آینده امنیت غذایی و توازن کشاورزی در استان محسوب میشود.
پیمان فیروزنیا، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان میگوید: استان اصفهان در زمینه تولید گندم در سطح کشور جایگاه متوسطی دارد و در میانه استانها قرار دارد. براساس برنامه الگوی کشت استان برای سال جاری، سطح زیرکشت گندم آبی استان حدود ۵۷ هزار هکتار و گندم دیم حدود ۳۰ هزار هکتار بوده که در مجموع نزدیک به ۹۰ هزار هکتار گندم آبی و دیم کشت شده است.
وی با اشاره به شرایط نامساعد اقلیمی میافزاید: در سال جاری با خشکسالی شدید روبهرو بودهایم؛ مزارع دیم بیشتر تحت تنش قرار گرفتند و مزارع آبی نیز بهدلیل نبود بارشهای مؤثر در پاییز، زمستان و بهار از نظر عملکرد دچار افت و خسارت شدند. سرمای طولانیمدت زمستان بدون پوشش برف، کاهش رطوبت خاک و بادهای گرم بهاره از جمله عوامل خسارتزا بودند.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان ادامه میدهد: بخشی از مزارع که با استفاده از آب زایندهرود کشت شدند، به دلیل کمبود منابع آب پشت سد، تنها با حداقل آب ممکن به مرحله برداشت رسیدند و این موضوع روی حذف بخشی از مزارع کشت شده و کاهش عملکرد شدید مزارع باقی مانده اثرگذار بوده است.
فیروزنیا با اشاره به کاهش خرید تضمینی گندم میگوید: سال گذشته ۲۳۲ هزار تن گندم بهصورت تضمینی از کشاورزان استان خریداری شد که رکوردی در سالهای اخیر بوده، اما سال جاری تاکنون تنها حدود ۵۰ هزار تن خرید انجام شده است. البته خرید تضمینی تا نیمه شهریور ادامه دارد و پیشبینی میشود در مجموع حدود ۱۰۰ هزار تن گندم بهصورت تضمینی خریداری شود.
وی با اشاره به تنوع ارقام گندم در استان بیان میکند: حدود ۱۰ تا ۱۵ رقم گندم آبی و دیم در استان تولید و بذر آن در اختیار کشاورزان قرار میگیرد تا با شرایط هر منطقه و کشاورز رقم مناسب مورد استفاده کشاورزان قرار گیرد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در پاسخ به گلایه نانوایان از کیفیت آرد نیز اظهار میکند: گندم تولیدی استان بیشتر از ارقام جدید با تغذیه مناسب است و از نظر کیفیت، بهویژه میزان پروتئین و سایر خصوصیات نانوایی در رده متوسط رو به بالا قرار دارد.
فیروزنیا ادامه میدهد: هر ساله نمونههایی از گندم استان به مرکز تحقیقات تهران ارسال میشود که نتایج ارزیابیها کیفیت قابل قبول گندم اصفهان را تأیید کردهاند.
وی یکی از مشکلات را مصرف سریع گندم پس از برداشت دانست و میافزاید: گندم باید پیش از مصرف مدتی استراحت کند تا شرایط بهتری برای پخت نان داشته باشد، در غیر اینصورت ممکن است مشکلاتی در کیفیت آرد و نان ایجاد شود.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان درباره تأمین گندم استان نیز میگوید: نیاز سالانه گندم استان حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن است. در سال گذشته بهدلیل تولید مطلوب در سطح کشور، وارداتی صورت نگرفت و گندم مازاد سایر استانها به اصفهان عرضه شد، اما سال جاری ممکن است با توجه به کاهش تولید در کشور، بخشی از نیاز از خارج کشور یا استانهای دیگر تأمین شود. در هر صورت نگرانی از بابت تأمین گندم و آرد وجود ندارد و اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان برنامهریزی لازم را انجام داده است.
فیروزنیا درباره الگوی کشت توضیح میدهد: یکی از آرزوهای دیرینه بخش کشاورزی، تدوین الگوی کشت بوده که از ۱۴۰۱ با پشتوانه مطالعات مرکز تحقیقات کشاورزی در استان، برنامه الگوی کشت در این سالها به موقع ابلاغ شده است. براساس این الگو مشخص میشود که چه محصولی، به چه میزان و در کدام منطقه کشت شود. هدف از اجرای برنامه الگوی کشت، تأمین امنیت غذایی کشور در کنار حفظ منافع اقتصادی کشاورز است.
وی با اشاره به سایر غلات استان نیز میگوید: به جز گندم، سالانه حدود ۵۰ تا ۵۵ هزار هکتار جو در استان کشت میشود که بخشی از آن بهصورت علوفهای (خصیل) برای دامداریها برداشت میشود. توصیه ما توسعه کشت علوفهای جو بهعنوان جایگزینی برای ذرت علوفهای با نیاز آبی بسیار کمتر است. سالانه حدود شش تا هشت هزار هکتار جو علوفهای در استان به منظور تامین علوفه و سیلاژ کشت میشود.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، همچنین به کشت محصولات مقاوم به خشکی و شوری مانند ارزن اشاره کرد و مطرح میکند: سالانه حدود سه تا چهار هزار هکتار ارزن دانه ای و علوفه ای در استان کشت میشود. علاوهبر این، برنج نیز در سطح محدودی حدود دو تا سه هزار هکتار، در شهرستانهای حاشیه زایندهرود کشت میشود که این هم براساس الگوی کشت و در چارچوب محدودیتهای آبی استان است.
کاهش عملکرد مزارع گندم استان در سال زراعی جاری بیشتر ناشی از شرایط اقلیمی نامساعد، از جمله خشکسالی، کمبارشی، سرمای بدون برف و بادهای گرم بهاره بوده است. این عوامل سبب کاهش چشمگیر برداشت گندم بهویژه در مزارع دیم و حتی در برخی مزارع آبی شدهاند. آمار خرید تضمینی نیز نسبت به سال گذشته افت محسوسی داشته و پیشبینی میشود در مجموع تنها حدود ۱۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان استان خریداری شود؛ رقمی بسیار کمتر از سال گذشته که بالغ بر ۲۳۰ هزار تن بود.
در عین حال، گندم تولیدی از نظر کیفیت در سطح متوسط به بالاست و از نظر ویژگیهای نانوایی مورد تأیید مراکز تحقیقاتی قرار گرفته است. با اینحال، مصرف سریع گندم پس از برداشت و استراحت نداشتن کافی دانه، میتواند بر کیفیت آرد و نان تأثیر بگذارد.
با وجود کاهش تولید، نگرانی جدی در خصوص تأمین گندم و آرد استان مطرح نیست، چرا که برنامهریزی برای تأمین نیاز مصرفی از منابع داخلی و بین استانی یا وارداتی انجام شده است. اجرای الگوی کشت و توسعه محصولات مقاوم به کمآبی مانند جو علوفهای و ارزن، در راستای مدیریت منابع آبی و پایداری تولید در دستور کار قرار دارد.
خرید ۱۰۵ هزار تُن گندم از کشاورزان لرستانی
سرپرست اداره کل غله و خدمات بازرگانی لرستان از ادامه داشتن خرید تضمینی گندم در استان خبر داد.
ایسنا نوشت، سعید دارابی بیان کرد: از ابتدای فصل برداشت تاکنون در لرستان بیش از ۱۰۵هزار تن گندم مازاد بر نیاز از کشاورزان استان خریداری شده است.
وی با بیان اینکه کار خرید گندم در لرستان همچنان ادامه دارد، بیان کرد: به دلیل کاهش نزولات جوی و خشکسالی و طغیان سن میزان خرید گندم در استان کاهش داشته است.
دارابی با بیان اینکه ۵۰ مرکز برای دریافت محصول کشاورزان استان آماده شده است، تصریح کرد: کار خرید گندم کشاورزان شهرستانهای پلدختر، کوهدشت و رومشکان به اتمام رسیده است.
وی تصریح کرد: اداره کل غله لرستان با بسیج تمامی امکانات، نیروی انسانی، مباشرین و تأسیسات ذخیره سازی مقدمات لازم برای جلب رضایت کشاورزان را فراهم کرده است.
سرپرست غله و خدمات بازرگانی لرستان ادامه داد: خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان تا پایان مهر ادامه دارد و کشاورزان میتوانند با مراجعه به نزدیکترین مراکز پیشبینیشده محصول خود را تحویل دهند.
دارابی با بیان اینکه کشاورزان لرستانی که تا دوم تیر امسال محصول گندم خود را تحویل دادهاند ۵۰ درصد طلب خود را دریافت کردهاند، افزود: تاکنون ۱۷۸ میلیارد تومان توسط بانک کشاورزی به کشاورزان پرداخت شده و مابقی نیز بهصورت مرحلهای در حال پرداخت است.
وی اضافه کرد: خوشبختانه با برنامهریزیهای انجام شده هیچ گونه مشکلی در خرید و ذخیره گندم در استان لرستان نداریم.
نظر شما