جدیدترین خبر از پرداخت مطالبات گندمکاران امروز سه شنبه ۱۷ تیر ماه ۱۴۰۴ | آخرین خبر از خرید تضمینی گندم
جدیدترین خبر از پرداخت مطالبات گندمکاران امروز سه شنبه ۱۷ تیر ماه ۱۴۰۴ و آخرین خبر از خرید تضمینی گندم را در این خبر بخوانید.

در این گزارش به اخبار پرداخت مطالبات گندمکاران و خرید تضمینی گندم امروز پرداخته شده است.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: براساس آمار از ابتدای فصل برداشت تاکنون ۴ میلیون و ۸۲۰ هزارتن گندم از کشاورزان خریداری شده است.
خرید تضمینی گندم به ۴ میلیون و ۸۲۰ هزارتن رسید
علیقلی ایمانی مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: براساس آمار از ابتدای فصل برداشت تاکنون ۴ میلیون و ۸۲۰ هزارتن گندم با ارزش بالغ بر ۹۹ همت اعتبار از کشاورزان خریداری شده است.
وی از پرداخت ۴۵ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران خبر دار و گفت: ۵۵ همت از مطالبات گندمکاران باقی مانده است که براین اساس کشاورزانی که تا پایان فروردین گندم تولیدی را تحویل مراکز خرید دادند، ۷۵ درصد مطالبات دریافت کردند و کشاورزانی که تا ۵ خرداد تحویل دادند ۵۰ درصد مطالباتشان دریافت کردند و مابقی کشاورزان دریافت نکردند. گفتنی است اکنون کمتر از ۵۰ درصد مطالبات گندمکاران پرداخت شده است.
ایمانی ادامه داد: با توجه به برداشت گندم در مناطق سرد پیش بینی می شود که میزان خرید نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰ درصد کاهش یابد.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: برآوردها حاکی از آن است که امسال میزان خرید تضمینی گندم به ۸.۵ تا ۹ میلیون تن برسد.
خرید تضمینی ۵۲۳۰۰ تن گندم از کشاورزان اصفهانی
میزان خرید تضمینی گندم از کشاورزان اصفهانی از مرز ۵۲ هزار تن گذشت.
صداوسیما نوشت، مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان اصفهان گفت: از پایان اردیبهشت تاکنون ۵۲۳۰۰ تن گندم با نرخ هر کیلوگرم ۲۰۵ هزار ریال از کشاورزان مناطق مختلف استان خریداری شده است.
محسن ضیایی، ارزش گندمهای خریداری شده را حدود ۱۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال بیان کرد و افزود: از این میزان هزارو ۹۷۰ میلیارد ریال مطالبات کشاورزان پرداخت شده است.
وی گفت: تاکنون حدود ۴۴۳۰۰ تن از گندمهای خریداری شده به کارخانههای آرد سازی و سیلوهای دولتی حمل شده است.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان اصفهان، ۴۵ مرکز خرید تضمینی گندم را در استان اصفهان فعال دانست و گفت: ۲ سیلوی دولتی، چهار کارخانه آردسازی و همچنین ۳۹ مرکز تعاون روستایی در سراسر استان آماده دریافت گندم کشاورزان است.
خرید ۲۶ هزار تن محصولات راهبردی توسط تعاون روستایی کارون
مسئول تعاون روستایی شهرستان کارون با اشاره به خرید ۲۶ هزار تن محصولات راهبردی از کشاورزان شهرستان، گفت: برای خرید خرما آمادگی کامل داریم.
یوسف حسین پور گفت: فعالیتهای تعاون روستایی شهرستان کارون در سال جاری با توزیع میوه نوروزی انجام و در یک غرفه از پیش طراحی شده موفق به توزیع ۷ تن سیب و پرتقال با قیمت مصوب دولتی و در راستای تنظیم بازار و کنترل قیمتها شدیم.
وی افزود: سپس و بلافاصله بعد از پایان اتمام طرح نوروزی توزیع میوه، وارد خرید دو محصول راهبردی گندم و کلزا شدیم و در پایان این طرح ۲۲ هزار و ۴۰۰ تن گندم و ۳ هزار و ۷۰۰ تن کلزا از کشاورزان منطقه خریداری کردیم.
حسین پور با بیان اینکه همه این دو محصول خریداری شده بارگیری و به مقاصد مختلف حمل شدند، ادامه داد: مبالغ خرید دانه روغنی کلزا به حساب کشاورزان واریز و بیش از ۵۰ درصد مبلغ گندم هم پرداخت شده است.
مسئول تعاون روستایی شهرستان کارون بیان داشت: از دیگر فعالیتهای انجام شده توسط تعاون روستایی شهرستان موضوع توزیع آرد خام پز است که این رقم تا پایان تیرماه به ۳۶ هزار و ۸۰۰ کیسه ۴۰ کیلویی خواهد رسید، همچنین در زمینه توزیع سبوس جهت تامین خوراک دام و در خردادماه موفق به توزیع ۳۳ تن سبوس شدهایم.
وی میگوید: بنا داریم به زودی وارد مرحله خرید خرما به صورت توافقی در شهرستان شویم و برای این مهم یک انبار هزار تنی با محوطه روباز ۲ هزار ۶۰۰ تنی را مد نظر قرار دادهایم.
کشاورزان در هوای مرطوب از برداشت گندم خودداری کنند
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان گلستان از برداشت ۵۸۵ هزار تن گندم در سطح استان خبر داد.
روح الله مهری گفت: تاکنون ۵ و نیم همت از پول گندمکاران استان پرداخت شده است.
او افزود: کشاورزانی که تا ۲۶ خرداد ماه گندم خود را به مراکز خرید دولتی تحویل داده بودند ۵۰ درصد از مبلغ گندم خود را دریافت کردهاند.
مهری ادامه داد: برداشت گندم در شمال استان همچنان ادامه دارد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان تاکید کرد: به گندم کاران توصیه میکنیم در شرایط آب و هوایی که رطوبت هوا بالاست از برداشت گندم خودداری کنند چراکه محصولشان با استاندارد مورد نظر مراکز خرید فاصله خواهد داشت و این مراکز از تحویل گندم خودداری میکنند و این موضوع موجب ضرر به کشاورز میشود.
خرید تضمینی گندم در ۶ مرکز خرید ملایر آغاز شده است
معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی ملایر گفت: در بحث خرید تضمینی گندم، از هشتم تیر خرید تضمینی گندم در سطح شهرستان ملایر آغاز شده است و همچنان ادامه دارد.
علیرضا زنگنه افزود: ما در سطح شهرستان شش مرکز خرید گندم داریم که دو تا از مرکز خریدها شامل سیلوی سامن و کارخانه آرد مهرآباد با اداره غله قرارداد دارند و زیر نظر آن اداره هستند، و سایر مراکز خرید گندم در ازندریان، آورزمان الفاوت و خردمند، زیر نظر اداره تعاون روستایی شهرستان ملایر هستند که به عنوان مباشر خرید گندم را انجام میدهند.
وی ادامه داد: در حال حاضر پنج مرکز در حال خرید تضمینی گندم از کشاورزان هستند و کارخانه آرد مهرآباد نیز به علت تعمیراتی که داشت، از شنبه هفته آینده خرید تضمینی گندم را آغاز میکند.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر با بیان اینکه در حال حاضر تا به امروز -۱۷ تیر بیش از ۲۰۰۰ تُن گندم از کشاورزان ملایر خریداری شده است و تا پایان برداشت گندم خرید تضمینی گندم همچنان ادامه خواهد داشت، افزود: کشاورزان بر اساس میزان گندمی که تحویل مراکز خرید میدهند و فرمی که پر میکنند و تحویل بانک میشود هزینه به حساب آنها واریز خواهد شد.
زنگنه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به قرار گرفتن در ایام دهه اول ماه محرم و دادن نذورات مختلف توسط مردم، گفت: در این زمینه اقلام تنظیم بازاری که به عنوان سهمیه به شهرستان ملایر دادهاند شامل ۴۵ تُن برنج هندی، هفت تُن گوشت قرمز منجمد، ۱۲.۵ تُن مرغ منجمد و ۱۷ تُن شکر بوده است که با همکاری اداره تبلیغات اسلامی شهرستان و معرفی که از هیئتهای مذهبی انجام دادهاند بین تمام هیئتهایی که متقاضی این اقلام بودند، توزیع شد.
وی تصریح کرد: برای ایام اربعین نیز در حال حاضر جهاد کشاورزی ۲۰ تُن برنج ذخیره دارد و در مورد سایر اقلام نیز تلاش میکنیم که در اسرع وقت به موکبهایی که متقاضی هستند و به زائرین اربعین خدمترسانی میکنند، اقلام خوراکی را با قیمت تنظیم بازار در اختیارشان قرار بدهیم.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر خاطرنشان کرد: در حال حاضر در بحث تأمین و توزیع کالاهای اساسی مثل برنج، شکر، گوشت و مرغ برای هیأتهای مذهبی و همچنین خرید تضمینی گندم، هیچگونه مشکلی در سطح شهرستان نداریم.
خرید تضمینی گندم در همدان از مرز ۷۰ هزار تُن عبور کرد
مدیرکل غلهو خدمات بازرگانی استان همدان گفت: از ۲۸ خرداد تا امروز افزونبر ۷۲ هزار تُن گندم مازاد توسط مراکز خرید از گندمکاران و دهقانان سطح استان همدان خریداری شده است.
سید حسین خوانساری اظهار کرد: در این مدت بیشترین میزان خرید تضمینی گندم در سطح استان همدان مربوط به شهرستان اسدآباد با خرید ۲۶ هزار و ۸۹۶ تُن بوده است.
وی با بیان اینکه به ترتیب بهار و نهاوند نیز رتبه دوم و سوم بیشترین میزان خرید تضمینی گندم استان را طی این مدت داشتهاند، افزود: در حال حاضر کشاورزان و گندمکاران استان همدان یک همت معادل ۱۰۰۰ میلیارد تومان بابت خرید تضمینی گندم دارای مطالبات هستند که با جدیت پیگیر پرداخت مطالبات آنان هستیم و به محض واریز شدن اعتبار لازم، پرداخت مطالبات دهقانان و گندمکاران استان شروع و تسویه خواهد شد.
خوانساری تعداد مراکز خرید تضمینی گندم سطح استان همدان را ۵۵ مرکز برشمرد و تصریح کرد: از ۴۲۵ هزار هکتار کشت گندم آبی و دیم استان همدان ۳۵۰هزار هکتار آن به گندم آبی و ۷۵ هزار هکتار به گندم دیم اختصاص دارد که براساس پیشبینی از این میزان سطح اراضی گندم دیم و آبی استان افزونبر ۶۵۰ هزار تُن گندم قابل برداشت خواهد بود.
وی از پیشبینی خرید تضمینی ۴۵۰ تا ۵۰۰ هزار تُن گندم توسط مراکز خرید مستقر در سطح استان خبر داد و خاطرنشان کرد: از ۲۸ خرداد خرید تضمینی گندم در استان آغاز شده و تا پانزدهم مرداد ادامه خواهد داشت.
خوانساری اضافه کرد: در سال زراعی ۱۴۰۴ به ازای هر کیلوگرم گندم معمولی ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان و برای گندم دوروم ۲۱ هزار تومان تعیین شده است.
ایسنا نوشت، سال گذشته بیش از ۹۰۰ هزار تُن گندم در استان همدان تولید شده بود که از این میزان افزونبر ۷۰۶ هزار تُن آن توسط مراکز خرید خریداری شد.
خرید بیش از ۳۸ هزار تُن گندم در خراسان شمالی
سرپرست اداره کل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی گفت: از آغاز فصل خرید تا کنون بیش از ۳۸ هزار تن گندم از ۴ هزار کشاورز در قالب خرید تضمینی دریافت شده است.
صدا وسیما نوشت، نعمان یزدانی ارزش گندم خریداری شده را ۷۸۸ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان اعلام کرد و گفت: تا کنون ۸۹ میلیارد و ۱۸۶ میلیون تومان از کل مطالبات پرداخت شده و مابقی در صف پرداختی دولت از طریق سازمان هدفمندی یارانهها است.
وی افزود: قیمت خرید تضمینی گندم در سال جاری، ۲۰ هزارو ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم تعیین شده است.
سرپرست اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان ادامه داد: عملیات خرید تضمینی گندم در استان با راه اندازی مراکز موقت در دور افتادهترین و پر بازدهترین مناطق استان با قوت در جریان است.
یزدانی افزود: امسال با راه اندازی اولین مرکز خرید تضمینی در منطقه مرزی ترکمنستان در روستای کهنه جلگه مشغول خرید تضمینی گندم این منطقه از هستیم. وی بابیان اینکه ایجاد مرکز خرید در این منطقه صعب العبور به در خواست کشاورزان انجام شد، گفت: پیش بینی میشود در منطقه سرسبز و حاصلخیز کهنه جلگه ۳ هزار تن گندم برداشت شود که با راه اندازی این مرکز خرید همه گندمهای منطقه به مراکز اصلی برای مصرف انتقال پیدا میکند.
۹۷۵ تُن بذر گندم در قم تولید شد
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: در راستای افزایش کمی و کیفی تولید گندم استان و تامین امنیت غذایی مردم، مقدار ۹۷۵ تُن بذر گندم برای کاشت در سال زراعی ۱۴۰۵ - ۱۴۰۴ در قم تولید شد که این میزان ۲۰ درصد بیشتر از برنامه مصوب است.
سید محمد سعادتی در این خصوص بیان کرد: با توجه به اهمیت بذر به عنوان نهاده اصلی تولید محصولات کشاورزی با برنامهریزیهای صورت گرفته مقدار ۹۷۵ تُن بذر گندم در انواع مختلف به عنوان پایه تامین یکی از مهمترین مواد غذایی مردم در استان قم تولید شد.
وی با اشاره به اهمیت استفاده از بذرهای مناسب در تولید گندم برای تامین امنیت غذایی مردم، افزود: بذرهای گندم تولید شده در استان قم از ارقام مقاوم به تنشهای محیطی (آب و هوایی) همچون خشکی و دارای ظرفیت عملکردی بالا برای تولید هرچه بیشتر محصول مورد نظر است.
گفتنی است کشت ارقام با ظرفیت تولید بالا میتواند باعث افزایش حداقل ۲۰ درصدی تولید محصول در واحد سطح شود، بنابراین استفاده از این ارقام به خصوص در حوزه محصولات راهبردی همچون گندم در استان قم که کشاورزی در آن با محدودیتهای محیطی و شرایط اقلیمی مواجه است، بسیار اهمیت دارد.
ایرنا نوشت، بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۰۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند به نحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
خرید ۲۰۴ هزار تن گندم از کشاورزان ایلامی
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی ایلام گفت که از ابتدای فصل برداشت تا کنون بیش از ۲۰۴ هزار تن گندم از کشاورزان استان خریداری شده است.
اصغر باباخانی اظهار کرد: ارزش کل گندم خریداری شده از کشاورزان ایلامی تا کنون چهار هزار و ۱۹۵ میلیارد تومان برآورد شده که از این میزان، دو هزار و ۸۴۰ میلیارد تومان به حساب گندمکاران واریز شده است.
وی افزود: همچنان یکهزار و ۳۵۵ میلیارد تومان از مطالبات کشاورزان استان بابت گندم تحویلی باقی مانده است.
باباخانی با بیان اینکه پرداخت مطالبات گندمکاران از سوی استانها انجام نمیشود، تاکید کرد: تأمین و تخصیص اعتبار لازم برای پرداخت این مطالبات از طریق سازمان برنامه و بودجه و سازمان هدفمندی یارانهها صورت میگیرد و رایزنیها برای شتاب در پرداخت بخش باقیمانده همچنان ادامه دارد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی ایلام با اشاره به پایان کار خرید گندم در مناطق گرمسیری استان، گفت که فرایند خرید در نواحی سردسیر همچنان ادامه دارد و پیشبینی میشود این روند تا اواسط مرداد آینده به پایان برسد.
وی همچنین از فعالیت ۱۷ مرکز خرید بخش خصوصی و ۲۲ مرکز دولتی وابسته به تعاون روستایی به عنوان مباشر خرید گندم با نرخ مصوب در استان خبر داد.
باباخانی یاد آور شد که در سال زراعی جاری (۱۴۰۳-۱۴۰۴) سطح زیرکشت گندم در استان ایلام ۱۵۵ هزار هکتار بوده است.
سال زراعی گذشته (۱۴۰۲-۱۴۰۳) در مجموع ۳۵۳ هزار و ۷۶۷ تن گندم معمولی و دورم از کشاورزان ایلامی خریداری شد.
کیفیت گندم تولیدی استان ایلام در سطح بالایی قرار دارد و جزو گندمهای کیفی در کشور محسوب میشود. این استان به دلیل فعالیت ۱۷ شرکت و متخصصان در زمینه تولید و فراوری بذر اصلاح شده، توانسته جایگاه خوبی در تولید گندم باکیفیت کسب کند.
در برخی منابع از گندم ایلام به عنوان رتبه سوم و در برخی دیگر به عنوان رتبه دوم کیفیت گندم تولیدی در کشور یاد شده است.
همچنین، کیفیت بالای گندم تولیدی در ایلام باعث شده تا بذر گندم آن به ۱۴ استان دیگر کشور صادر شود.
خرید بیش از ۶۸ هزار تن گندم توسط شبکه تعاون روستایی کردستان
سرپرست تعاون روستایی استان کردستان از خرید بیش از ۶۸ هزار تن گندم مازاد بر مصرف کشاورزان در ۵۸ مرکز خرید و ۴ سیلوی این شبکه تا نیمه تیرماه خبر داد.
مجتبی سعیدی، اظهار به وضعیت خرید گندم اشاره و اظهار کرد: از ابتدای فصل خرید تاکنون، شبکه تعاون روستایی استان در قالب ۵۸ مرکز خرید و ۴ سیلو موفق به خرید تضمینی بیش از ۶۸ هزار تن گندم مازاد بر مصرف کشاورزان شده است.
وی با اشاره به فعالیت گسترده مراکز خرید در نقاط مختلف استان عنوان کرد: همکاران شبکه تعاون روستایی در ۹ شهرستان و ۶۲ نقطه جغرافیایی از ابتدای تیرماه، کار خرید تضمینی گندم را آغاز کردهاند.
سعیدی همچنین از تداوم خرید سایر محصولات کشاورزی در استان خبر داد و افزود: خرید کلزا در استان از مرز ۳۲۰۰ تن عبور کرده و برای این منظور ۷ مرکز خرید اختصاص یافته است.
سرپرست تعاون روستایی کردستان تصریح کرد: تاکنون بیش از ۸ تن دانه روغنی کاملینا نیز در دو مرکز خرید از کشاورزان خریداری شده است.
وی ابراز امیدواری کرد که با تکمیل فرآیند آمادهسازی، دو سیلوی تازهساخت اتحادیه تعاون روستایی بیجار و شرکت تعاونی گلتپه سقز نیز بهزودی به چرخه خرید تضمینی گندم در استان اضافه شوند.
خرید ۷۲ هزار تن گندم از کشاورزان لرستانی
سرپرست اداره کل غله و خدمات بازرگانی لرستان گفت: تاکنون ۷۲ هزارتن گندم از کشاورزان استان خریداری شده است.
صدا و سیما نوشت، سرپرست اداره کل غله و خدمات بازرگانی لرستان گفت: با برنامهریزی دقیق ۵۰ مرکز خرید فعال در سراسر استان برای تحویل محصول کشاورزان تجهیز شدهاند.
سعید دارابی خاطرنشان کرد: این مراکز با استفاده از نیروی انسانی متخصص، مباشرین مجرب و تأسیسات ذخیرهسازی استاندارد، آماده دریافت گندم مازاد بر نیاز کشاورزان هستند.
سرپرست اداره کل غله لرستان با بیان اینکه خرید تضمینی تا پایان مهر ادامه دارد، گفت: کشاورزان میتوانند با مراجعه به نزدیکترین مرکز، محصول خود را تحویل دهند.
دارابی بیان داشت: تاکنون ۷۲ هزار تن گندم از کشاورزان لرستانی خریداری شده، ضمن اینکه تاکنون مبلغ ۱۷۸ میلیارد تومان به کشاورزان پرداخت شده و مابقی نیز بهصورت مرحلهای در حال پرداخت است.
نظر شما