آخرین خبر از خرید تضمینی گندم امروز دوشنبه ۱۶ تیر ماه ۱۴۰۴ / خسارات تاخیر در پرداخت مطالبات گندمکاران با کیست؟
آخرین خبر از خرید تضمینی گندم امروز دوشنبه ۱۶ تیر ماه ۱۴۰۴ را در این خبر بخوانید.

در این گزارش به آخرین اخبار گندم امروز پرداخته شده است.
خرید تضمینی بیش از ۴۰ هزار تن گندم در زنجان
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان گفت: همزمان با برداشت گندم در سال زراعی ۱۴۰۴ عملیات خرید تضمینی این محصول از کشاورزان زنجانی از ۲۵ خرداد سال جاری آغاز و تاکنون ۴۰ هزار و ۱۷۷ تن گندم خریداری شده است.
ولیاله زمانی دوشنبه، ۱۶ تیر اظهار کرد: عملیات خرید تضمینی گندم از طریق سیلوهای ملکی غدیر زنجان و ولایت سلطانیه شروع شده است و مراکز دیگر همزمان با برداشت محصول گندم در سطح استان به روند خرید تضمینی گندم اضافه میشوند.
وی تصریح کرد: تاکنون ۳۸۶ محموله گندم از ۹۰ گندمکار خریداری و در سلیوهای ملکی و بخش خصوصی، جهت برنامهریزی در تامین آرد و نان شهروندان ذخیره میشود.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان با بیان اینکه در سال ۱۴۰۴ قیمت خرید گندم حدود ۱۷ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، یادآور شد: امسال گندم کشاورزان با قیمت ۲۰ هزار و ۵۰۰ هزار تومان خریداری میشود.
زمانی اظهار کرد: ساعات کار مراکز خرید تضمینی گندم در استان زنجان از اول وقت اداری شروع و تا تخلیه آخرین محموله نیز ادامه پیدا خواهد داشت.
وی عنوان کرد: گندمکاران در زمان انتقال گندم به مراکز خرید، برای جلوگیری از هدر رفت ذخیره گندم نسبـت بـه درزبنـدی و چادرکشی کامیون اقدام و از تمیز بودن کف کامیون در زمان بارگیری اطمینان حاصل کنند.
او با اشاره به اینکه گندمهای سن زده بالای ۴ درصد فقط در سیلوی ولایت سلطانیه تحویل گرفته میشود، توضیح داد: توصیه میشود به جهت سهولت در تحویل و انتقال گندم و جلوگیری از ترافیک در مراکز کوچک، محمولههای گندم بالای پنج تن در مراکز و سیلوهای استاندارد و کمتر از پنج تن قابل تخلیه در مراکز مباشر (اتحادیه تعاونهای روستایی) قابل تحویل است.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان عنوان کرد: عملیات تحویلگیری گندم از کشـاورزان و راننـدگان در همه مراحـل رایگان بوده و دریافت هرگونه وجه تخلف محسوب میشود و در صورت مشاهده با شمارههای ۰۲۴۳۳۴۴۲۰۰۰ و ۰۲۴۳۳۴۵۳۷۴۱ تماس حاصل کنند.
نکاتی در باب خسارات تاخیر در پرداخت مطالبات گندمکاران
یک وکیل دادگستری نوشت: دولت با قیمتی معین و از پیش اعلامشده محصول گندم کشاورزان را خریداری و تضمین پرداخت پول کشاورزان را میکند و در بحث عدم پرداخت وجه گندم، مهمترین خساراتی که باید به آن توجه کرد، خسارات مالی کشاورزان است.
رضا سلیمانی حقوقدان و وکیل پایه یک دادگستری و مدرس دانشگاه در یادداشتی نوشت: «گندم یکی از محصولات اساسی کشاورزی بوده که مصرف آن در کشور، حائز اهمیت است. به همین سبب به منظور ارتقای میزان خودکفایی در تولید گندم برنامهریزیهایی صورتگرفته است که یکی از این برنامهها، تعیین قیمت خرید و تضمین خرید و پرداخت به موقع مطالبات گندمکاران است.
ایسنا نوشت، دولت با قیمتی معین و از پیش اعلامشده محصول گندم کشاورزان را خریداری و تضمین پرداخت پول کشاورزان را میکند. این اقدام دولت به نوعی مبتنی بر سیاست حمایتی است. یعنی دولت از کشاورزان حمایت میکند، آنها را تشویق به تولید بیشتر میکند، در بازار ثبات ایجاد میکند و مواردی از این قبیل. به عبارتی دولت میگوید در راستای رعایت و عمل نمودن به قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی و آییننامه اجرایی خرید تضمینی گندم، با تضمین خرید گندم علاوه بر تحقق اهداف سیاست حمایتی از ورود خسارات به کشاورزان جلوگیری میکند.
حال، برداشت گندم در بیشتر مناطق کشور پایان یافته و محصول در تاریخ برداشت تسلیم دولت شده و دولت در مقابل مکلف به پرداخت وجه به کشاورزان است. لیکن، تاکنون از مطالبات گندمکاران صرفاً ٧٠ یا ٧۵ درصد پرداخت شده و نحوه پرداخت آن طی سه قسط صورت گرفته است.
معتقدم عدم پرداخت به موقع مطالبات گندمکاران اولاً، با اهداف سیاست حمایتی دولت تعارض دارد. ثانیاً، مانع تحقق اهداف مورد نظر خواهد بود و ثالثا، سبب ورود خساراتی چون مالی، روحی و روانی، اجتماعی، تولیدی و… خواهد شد.
مهمترین خساراتی که باید به آن توجه کرد، خسارات مالی کشاورزان است. خیلی از کشاورزان هنگام کشت محصول اقدام به دریافت تسهیلات بانکی میکنند. کشاورز مکلف است در مهلت ۶ ماه یا کمتر تسهیلات بانکی را تسویه کند یا اینکه به منظور آمادهسازی زمین کشاورزی نیاز به تسطیح و شخم زدن زمین دارد، وسایل آمادهسازی ندارد و مجبور به تنظیم قرارداد با صاحبان این وسایل میشود. در بحث پرداخت اجرت در مقابل عمل آمادهسازی زمین، مشاهده شده که کشاورز و شخصی که زمین را تسطیح و یا شخم زده توافق میکنند تا اجرت عمل در تاریخ برداشت گندم پرداخت و پول توسط دولت تسویه شود که با عدم پرداخت به موقع پول گندم از سوی دولت احتمال پیشآمد مشکلاتی فیمابین صاحب زمین و ادوات کشاورزی وجود خواهد شد.
از دیگر مشکلات احتمالی تاخیر در پرداخت پول گندم، حدوث اختلاف بین کشاورز و صاحب مؤسسه آب(تامینکننده آب) خواهد بود. کشاورز پولی دریافت نکرده تا سهم صاحب موسسه آب (تامین کننده آب کشاورزان) را پرداخت کند، از طرفی صاحب موسسه مکلف به پرداخت آب بهاء به امور آب(سازمان آب) است که در صورت عدم پرداخت شاید با جریمههای سنگینی مواجه شود.
بنابراین مطابق قوانین و مقررات جاری و ساری و قواعد و احکام شرعی تاخیر در پرداخت مطالبات گندمکاران مشمول خسارات مستقیم و غیر مستقیم میشود و دولت علاوه بر پرداخت اصل مطالبات کشاورزان، باید به فکر جبران خسارات ناشی از تاخیر در پرداخت باشد.
کشاورزان متضرر با تقدیم دادخواست حقوقی و طرح دعوی مناسب از طریق محاکم حقوقی میتوانند خسارات وارده را مطالبه کنند و پرداخت و دریافت بخشی از مطالبات حق کشاورزان نخواهد بود.»
خرید ۵۳ هزار تنگندم در کردستان
برداشت گندم از ابتدای تیر سال جاری در کردستان آغاز شده و در ۱۰ روز، بیش از ۵۳ هزار تن از این محصول در استان به طور تضمینی خریداری شد.
صدا و سیما نوشت، ۶۶۶ هزار هکتار از اراضی استان کردستان در سال زراعی (۱۴۰۴-۱۴۰۳) زیر کشت گندم قرار گرفته و از این میزان ۴۱ هزار هکتار آن آبی و ۶۲۵ هزار هکتار آن دیم است.
برداشت مکانیزه گندم در استان از اول تیر ماه امسال آغاز شده است و تا اواخر شهریور ادامه دارد و امسال ۲ هزار و ۷۰۰ دستگاه کمباین کار برداشت این محصول را برعهده دارند.
بیشترین سطح زیر کشت گندم در مزارع استان متعلق به شهرستان بیجار و کمترین هم در شهرستان سروآباد است.
قیمت خرید گندم امسال ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده است و به گفته مسئولان جهادکشاورزی کردستان پیشبینی میشود امسال ۸۰۰ هزار تن گندم مازاد بر نیاز از کشاورزان استان خریداری و یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن گندم در استان تولید شود و مقام دوم خرید گندم در کشور برای سومین سال متوالی به کردستان اختصاص یابد.
۸۲ مرکز خرید تضمینی گندم شامل سیلوهای بخش خصوصی و دولتی، کارخانجات آرد و مراکز خرید تعاون روستایی کار خرید مازاد بر نیاز کشاورزان را از اولیل تیر ماه به عهده دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان به میزان خرید تضمینی گندم در استان اشاره و اظهار کرد: از ابتدای فصل برداشت این محصول تا ۱۰ تیر سال جاری، ۵۳ هزار و ۶۱۰ تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان در استان به طور تضمینی خریداری شده است.
سعدی نقشبندی با بیان اینکه از میزان گندم خریداری شده تاکنون ۳۰ هزار و ۲۲۶ تن آن در سامانه سیفا ثبت شده است، افزود: ارزش ریالی گندم خریداری شده در استان ۱۰ هزار و ۹۹۰ میلیارد و ۵۰ میلیون ریال است.
وی گفت: بیشترین گندم خریداری شده مربوط به شهرستان سقز با ۳۱ هزار و ۲۳۰ تن، کامیاران با ۱۳ هزار و ۶۶۷ تن و بیجار با ۶ هزار و ۵۹۹ تن است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: میزان گندم خریداری شده در شهرستانهای قروه هزار و ۲۴۰ تن، سنندج ۳۷۱ تن، بانه ۴۴۱ تن و سروآباد ۶۲ تن است.
وی بیان کرد: در دیگر شهرستانهای استان هم، چون دیواندره هنوز برداشت مکانیزه گندم آغاز نشده است و به تدریج مراکز خرید تضمینی این محصول در این شهرستانها هم فعال میشود.
مدیر تعاون روستایی کردستان هم گفت: ۵۸ مرکز خرید و چهار سیلو برای ذخیره گندمهای خریداری شده کشاورزان توسط تعاون روستایی استان در نظر گرفته شده است.
مجتبی سعیدی با اشاره به اینکه کاهش بارندگی و گرمای هوا باعث شد میزان تولید گندم در کردستان نسبت به سال گذشته کمتر باشد، افزود: با این وجود میزان گندم تولید شده نسبت به میانگین کشوری از رشد مطلوبی برخوردار بوده است.
وی ظرفیت انبارهای ذخیره تعاون روستایی در استان را ۱۰۰ هزار تن و ظرفیت سیلوها را ۱۰۴ هزار تن اعلام کرد و گفت: هر سال ۲ سیلوی کوچک مقیاس به مجموعه سیلوها اضافه میشود.
مدیر تعاون روستایی کردستان افزود: سیلوی ۱۵ هزار تنی در گل تپه سقز و یکی هم در اتحادیه بیجار امسال به ظرفیت ذخیره سازی ما افزوده میشود.
سعیدی یادآور شد: در ۱۸ مرکز خرید تضمینی فعال شده تعاون روستایی در پنج شهرستان استان بیش از ۳۰ هزار تن گندم تحویل گرفتهاند.
سال زراعی گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن گندم مازاد برنیاز کشاورزان در کردستان به طور تضمینی خریداری شد و از این لحاظ رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داد
نهاوند رتبه برتر کیفیت گندم در استان همدان/ سه مرکز خرید تضمینی فعال است
رییس جهاد کشاورزی نهاوند گفت: از زمان برداشت گندم سه مرکز خرید تضمینی گندم در سطح این شهرستان فعال شده و لازم است کشاورزان محصول برداشتی خود را به مراکز مجاز خرید تحویل دهند.
توکل آبشناس اظهار کرد: سال گذشته بیش از ۷۰ هزار تُن گندم در این شهرستان خریداری شد که پیشبینی میشود امسال به دلیل شرایط خشکسالی این میزان خرید کاهش یابد.
وی افزود: در حال حاضر برداشت گندم از سطح زیرکشت ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی گندم آبی و دیم این شهرستان آغاز شده و ۱۸۰ دستگاه کمباین کار برداشت گندم را انجام خواهند داد.
رییس جهاد کشاورزی نهاوند با بیان اینکه از ۱۸۰ دستگاه کمباین ۱۰۰ دستگاه وارد شهرستان شده و کار برداشت گندم را انجام میدهند، بیان کرد: برای جلوگیری و کاهش ضایعات گندم هنگام برداشت، ۲ گروه فعال شده و در حال ارائه کارت معاینه فنی به این کمباینها هستند.
آبشناس تاکید کرد: با اجرای طرح معاینه فنی کمباین از ریزش بخش قابل توجهی از محصول در زمان برداشت جلوگیری شد و کشاورزان و بهرهبرداران از کمباینهایی که دارای گواهی معاینه فنی هستند، برای برداشت محصول استفاده کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر سه مرکز خرید تضمینی گندم در کارخانه آرد خزایی، شرکت کوثر خزل بخش فیروزان و اتحادیه تعاون روستایی پشت جهاد کشاورزی در شهرستان نهاوند مشغول خرید گندم از کشاورزان هستند.
نهاوند رتبه برتر کیفیت گندم در استان همدان
رییس جهاد کشاورزی نهاوند با بیان اینکه مشکلی در خرید و ذخیره گندم نداریم، گفت: وجود کارخانه آرد یک مزیت برای این شهرستان محسوب میشود و گندم تولیدی این شهرستان از کیفیت بالایی نسبت به سایر نقاط استان برخوردار است.
آبشناس یادآور شد: استفاده از بذرهای اصلاح شده، مبارزه با آفات، خاک مناسب، استفاده از مشاورههای کارشناسان در عملیات کاشت، داشت و برداشت از جمله اقداماتی است که موجب تولید محصول باکیفیت گندم در نهاوند شده است و این شهرستان جایگاه بالایی در تولید گندم آبی استان دارد.
وی افزود: سال گذشته ۵۰ تُن آفت سن زدگی داشتیم و به موقع مبارزه با آفت غلات در این شهرستان انجام شد و رتبه نخست استان همدان را در این زمینه کسب کردیم و پاکترین شهرستان بودیم.
رییس جهاد کشاورزی نهاوند یادآور شد: امسال هم با اقدامات به موقع انجام شده در مبارزه با سن غلات گندم، پیشبینی میشود کیفیت گندم تولیدی این شهرستان مطلوب و وضعیت خوبی داشته باشیم.
ایرنا نوشت، ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان نهاوند زیر کشت گندم است که از این میزان ۱۴ هزار هکتار آن گندم آبی و ۶ هزار هکتار گندم دیم است.
نظر شما