تازه ترین اخبار گندم امروز سه شنبه ۱۰ تیر ماه ۱۴۰۴ / از خرید تضمینی گندم چه خبر؟
جدیدترین اخبار گندم امروز سه شنبه ۱۰ تیر ماه ۱۴۰۴ و جزئیات خرید تضمینی گندم را در این خبر بخوانید.

رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور همراه با معاون پژوهش مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم و نماینده کمیته معرفی رقم از تعداد ۳۸ لاین جدید کاندید گندم نان در ستاد مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در مراغه بازدید کردند.
ارقام جدید گندم نان مقاوم به خشکی و سرما در راه است
مظفر روستایی، رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، روز سهشنبه ۱۰ تیر در حاشیه این بازدید در گفتوگو با خبرنگاران گفت: وقوع تنش خشکی و گرمای آخر فصل در سال جاری، امکان گزینش لاینهای مقاوم به این تنشها را فراهم کرده است که از ویژگیهای بارز لاینهای امیدبخش در دست معرفی میتوان به تحمل به تنش خشکی، سرما، پتانسیل تولید بالا، ارتفاع بوته مطلوب، تعداد پنجه بارور و طول سنبله، درشتی دانه و مقاومت به بیماریها از جمله زنگ زرد اشاره کرد.
وی ارزیابی دقیقتر لاینهای جدید گندم نان به منظور تنوعبخشی ارقام زراعی دیم در مناطق سردسیر و معتدل سرد به منظور استفاده از ظرفیت ژنتیکی ارقام را مهم دانست و ضمن تأکید بر اهمیت توسعه تنوع ارقام زراعی جدید دیم، ابراز کرد: هدف ما معرفی ارقام برای اقلیمها و میکروکلیماهای متنوع کشور است که در شرایط تغییر اقلیم دارای تابآوری و سازگاری باشند و ارقام کاندید، برای مناطق مستعد، خشک، کمبارش و مناسب برای شرایط آبیاری تکمیلی در نظر گرفته شده است و بهرهگیری از فناوریهای نوین و مدیریت مزرعه موجب افزایش بهرهوری در مناطق مختلف کشور در مواجهه با چالشهای اقلیمی خواهد شد.
در ادامه، جعفر جعفرزاده، معاون پژوهش و فناوری مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور نیز گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی و خشکسالیهای مکرر و تغییر الگوهای بارش، تمرکز بر توسعه ارقامی که بتوانند در شرایط جدید عملکردی پایدار و مطلوب داشته باشند، بیش از پیش اهمیت داشته است و شناسایی و معرفی این لاینهای جدید با رویکرد سازگاری خصوصی از اولویتهای مهم پژوهشی مؤسسه محسوب میشود.
وی خاطرنشان کرد: ارزیابیهای مستمر تنوع ژنتیکی و گزینش لاینهای برتر، بخش مهمی از فرآیند تحقیقوتوسعه مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم در جهت دستیابی به لاینهای کارآمدتر و مقاوم به منظور ارتقای امنیت غذایی کشور محسوب میشود.
آمادگی کامل برای خرید تضمینی گندم در شهرستان مراغه
معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ویژه مراغه، از آمادگی کامل برای خرید تضمینی گندم در این شهرستان خبر داد.
هادی خرسندی در گفتگو با خبرنگاران با اعلام این مطلب گفت: با نزدیک شدن به فصل برداشت گندم، از ۲۰ تیرماه تا اوایل شهریور ماه، شهرستان مراغه شاهد آغاز عملیات برداشت این محصول استراتژیک خواهد بود.
وی با بیان اینکه پیشبینی میشود امسال حدود ۴۵ هزار تن گندم از مزارع شهرستان برداشت شود افزود: برای پشتیبانی از کشاورزان و تحقق خرید تضمینی حداکثری، چهار مرکز خرید شامل کارخانه آردسازی سهند واقع در جاده هشترود ـ مراغه، کارخانه آردسازی سپید واقع در علمدار، کارخانه آرد آرد سنبل واقع در اتوبان شهید درخشی و تعاونی خداجو با ظرفیت جمعی ۳۳ هزار تن آماده پذیرش گندم هستند.
وی اظهار کرد: در فرآیند خرید تضمینی امسال، چهار عامل تشخیص و چهار کارشناس ذیحساب از سوی مدیریت جهاد کشاورزی در مراکز خرید مستقر خواهند شد تا روند تحویل، ارزیابی و پرداخت به صورت شفاف و سریع انجام گیرد.
به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، خرسندی با اشاره به اهمیت حمایت از تولیدکنندگان حوزه کشاورزی خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما در مدیریت جهاد کشاورزی مراغه، حمایت حداکثری از کشاورزان، تسهیل فرآیند خرید و تأمین منافع تولیدکنندگان است. امیدواریم با هماهنگی میان دستگاههای اجرایی و همکاری کشاورزان عزیز، خرید تضمینی گندم در سال جاری با موفقیت کامل انجام شود.
۱۷۱ هزار تن گندم از کشاورزان اردبیلی خریداری شد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: تاکنون ۱۷۱ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده و پیش بینی میکنیم این رقم در روزهای آینده به دو برابر افزایش یابد.
علی حسین احدی عالی ظهر سه شنبه در جلسه امنیت غذایی استان اردبیل با اشاره به توزیع بیش از یک هزار و ۶۰۰ تن گوشت مرغ در اردبیل طی ۸ روز نخست جنگ تحمیلی اظهار کرد: این اقدام در پی تعیین استان اردبیل به عنوان معین پذیرایی از میهمانان و هموطنان و ورود حدود دو میلیون نفر به این استان انجام شد.
وی خاطرنشان کرد: در طول جنگ ۱۲ روزه تمامی دستگاههای ذیربط از جمله سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل دامپزشکی، اداره کل غله و شرکت پشتیبانی امور دام با هماهنگی استانداری اردبیل، مسئولیت مدیریت عرضه و توزیع کالاهای ضروری استان را برعهده داشتند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با بیان اینکه با تلاش شبانهروزی همکاران هیچ مشکلی در توزیع ارزاق عمومی در طول جنگ مشاهده نشد، گفت: روزانه بیش از ۲۰۰ تن گوشت مرغ در بین مردم توزیع میشد که این میزان بیش از سه برابر نیاز استان در روزهای عادی بود.
احدی عالی اضافه کرد: در مجموع ۱۷۰ کارشناس نیز بر قیمت و کیفیت گوشت مرغ در فروشگاهها و کشتارگاهها نظارت داشتند و اجازه ندادند قیمت هر کیلوگرم مرغ از ۱۰۵ هزار تومان تجاوز کند.
وی با اشاره به استفاده اندک از ذخایر استراتژیک، گفت: تنها ۲۰ تن مرغ منجمد از ذخایر استراتژیک برای تنظیم بازار استفاده شد و علاوه بر گوشت مرغ ۳۰۰ تن برنج، ۴۰ تن روغن و ۷۵ تن شکر نیز در این مدت توزیع گردید. همچنین، میزان توزیع آرد گندم بالغ بر دو هزار تن بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در ادامه به وضعیت خرید گندم و دانههای روغنی کلزا از کشاورزان اشاره کرد و افزود: تاکنون ۱۷۱ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده و پیشبینی میشود میزان تولید گندم در سال جاری به ۵۷۰ هزار تن برسد.
احدی عالی با بیان اینکه میزان خرید دانه روغنی کلزا نیز تا به امروز ۱۲ هزار تن گزارش شده است، افزود: در یک ماه گذشته ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار قطعه جوجهریزی انجام شده که نسبت به سال گذشته ۱۱ درصد افزایش داشته است.
پیشبینی تولید بیشتر از ۷۰۰ هزار تن گندم در استان کرمانشاه
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه پیشبینی کرد، امسال بیش از ۷۰۰ هزار تن گندم در استان تولید و میزان خرید تضمینی آن به حدود ۵۰۰ هزار تن برسد.
فرهاد شریفی روز سهشنبه در گفت و گو یی با بیان اینکه امسال۴۴۷ هزار هکتار از اراضی استان کرمانشاه زیرکشت گندم رفته است، افزود: از این سطح ۳۴۳ هزار هکتار آن به گندم دیم و ۱۰۴ هزار هکتار نیز به کشت گندم آبی اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه در سال زراعی جاری خشکسالی شدیدی بر استان ما و بسیاری از استان های دیگر حاکم بود اضافه کرد: تا ۱۴ فروردین ماه امسال پیش بینی های ما بسیار خوب بود به طوری که انتظار داشتیم در حد سال زراعی گذشته و حتی بیشتر که ۸۲۵ هزار تن خرید گندم مازاد برنیاز کشاورزان را داشتیم باشد ولی متاسفانه در فصل بهار به ویژه دهه اول خرداد که باران بسیار نیاز بود اصلا بارندگی نداشتیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان آنکه ۱۸۶ میلی متر در ۲ ماه از فصل بهار نسبت به سال گذشته کاهش بارندگی در استان داشتیم یادآور شد: این امر در کنار سرمای زیر ۶ و ۷ درجه هفته اول اسفند که گندم در مرحله ساقه بود خسارت شدیدی به گندمزارهای استان وارد کرد.
شریفی افزود: از ابتدای فصل خرید گندم تاکنون ۳۵۰ هزار تن محصول از کشاورزان خریداری شده است که کار برداشت در مناطق گرمسیر به پایان رسیده و در مناطق معتدل از ۱۰ روز و در مناطق سردسیر نیز از ۲ روز قبل آغاز شده است.
وی میزان تولید گندم در سال زراعی گذشته در استان را یک میلیون و ۷۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: از این میزان ۸۲۵ هزار تن گندم مازاد برنیاز کشاورزان خریداری شد که امسال پیش بینی می شود در مقایسه با پارسال با کاهش ۳۰ درصدی عملکرد مواجه باشیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان تاکید کرد: خشکسالی و پایین بودن سطح نزولات آسمانی در کل کشور باعث شده است تا میزان عملکرد تولید گندم در استان های مختلف بین ۲۰ تا ۵۰ درصد کاهش پیدا کند.
شریفی با بیان اینکه کار خرید گندم از کشاورزان در حدود ۵۶ مرکز خرید در مناطق معتدل و سردسیر تا پایان ماه جاری ادامه دارد اضافه کرد: برای انبار گندم خریداری شده از کشاورزان هیچ کمبود مکانی در استان وجود ندارد.
وی بیشترین میزان کشت گندم در استان را به ترتیب متعلق به شهرستان های کرمانشاه، اسلام آباد غرب و سرپل ذهاب دانست و گفت: در سطح کشور نیز استان کرمانشاه در بین استان های چهارم یا پنجم قرار دارد.
در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه بیش از ۲۱۹ هزار بهره بردار بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند از این رو می توان این استان را یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور به شمار آورد.
در این استان ۹۵۰ هزار هکتار زمین زراعی و باغی وجود دارد که سالانه حدود ۵.۵ میلیون انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی تولید و روانه بازار مصرف می شود که از این میزان بیش از چهار میلیون و ۶۰۰ هزار تن تولیدات زراعی از سطح ۹۰۲ هزار هکتار اراضی بدست می آید.
در استان کرمانشاه با ۴۶ هزار هکتار اراضی باغی و ۱۱۴ هکتار گلخانه فعال سالانه افزون بر ۳۵۷ هزار تن انواع محصولات باغی تولید و روانه بازار مصرف می شود که بخشی از آن نیز به خارج از کشور صادر میشود.
خرید روزانه ۴۰۰ تن گندم از کشاورزان دودانگه
روزانه ۴۰۰ تن گندم از کشاورزان منطقه دودانگه ساری خریداری میشود.
با آغاز برداشت محصول گندم از گندمزارهای روستاهای دو دهستان فریم و بنافت منطقه دودانگه ساری، خرید تضمینی، انبار و تخلیه این محصول استراتژیکی به مقصد کارخانجات آرد استان شدت گرفت.
مسئول خدمات جهاد کشاورزی دودانگه با اشاره به کشت گندم در ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی منطقه دودانگه ساری افزود: با توجه به سطح زیر کشت این محصول، پیش بینی میشود بیش از ۳هزار و ۵۰۰ تن گندم توسط کشاورزان به مرکز خرید تضمینی تحویل گردد که برخی از کشاورزان یا مستقیما خودشان اقدام به حمل گندم به کارخانجات میکنند و یا برای مصارف خود نگهداری مینمایند.
مهندس جواد احمدی از خرید بیش از هزار و ۳۰۰تن گندم در سه روز گذشته در این منطقه خبر داد و گفت: روزانه ۴۰۰تن گندم از کشاورزان خریداری میشود و همزمان ۱۰ تا ۱۵ کامیون کار تخلیه و انتقال گندم به مقصد کارخانجات آرد و سیلوهای استان را انجام میدهند.
وی در خصوص معطلی گندم کاران در صفوف برای تحویل، گفت: به دلیل قرارگرفتن در ایام پیک برداشت گندم و عدم بهرهمندی از سیلو و محدویت ظرفیتی انبار مرکز بخش، گندمکاران بخش با معطلی چند ساعته برای تحویل مواجه شدند که پس از بارگیری کامیونها و تخلیه به مقصد سیلوها و کارخانجات آرد شهرهای مازندران، این مشکل رفع خواهد شد.
نظر شما