آخرین خبر از خرید تضمینی گندم و مطالبات گندمکاران امروز چهارشنبه ۱۸ تیر ماه ۱۴۰۴ | از البرز و خوزستان تا کرمانشاه
آخرین خبر از خرید تضمینی گندم و مطالبات گندمکاران امروز چهارشنبه ۱۸ تیر ماه ۱۴۰۴ را در این گزارش بخوانید.

در این گزارش به آخرین اخبار خرید تضمینی گندم و مطالبات گندمکاران پرداخته شده است.
توسط شبکه تعاون روستایی استان آذربایجان غربی بیش از ۳۴ هزار تن گندم تا نیمه نخست تیرماه خریداری شده است.
خرید بیش از ۳۴ هزار تن گندم تا نیمه نخست تیرماه
ساداتی مدیر تعاون روستائی استان با اعلام این خبر افزود: در مجموع ۴۵ مرکز خرید تا نیمه نخست تیرماه بیش از ۳۴ هزار تن گندم مازاد بر مصرف کشاورزان بصورت تضمینی خریداری شده است.
ساداتی در ادامه اظهار داشت؛ خرید کلزا هم با وجود ۷ مرکز خرید در استان از مرز ۳هزار و ۵۰۰ تن عبور کرد.
وی خاطر نشان کرد: بر پایه گزارشهای میدانی انجامشده توسط رؤسای ادارات تعاون روستایی شهرستانها و با همکاری گسترده همکاران پرتلاش شبکه تعاون روستایی استان، اعلام میگردد که تمامی مراکز خرید گندم و کلزا در سطح استان بدون هیچگونه مشکل و مانعی در حال ارائه خدمات مطلوب به کشاورزان و زارعین عزیز میباشند.
فعالیت ۵۸ مرکز خرید گندم در کردستان
۵۸ مرکز خرید گندم در کردستان فعال است.
سرپرست تعاون روستایی کردستان با اعلام این خبر گفت: در مجموع ۵۸ مرکز خرید و ۴ سیلوی شبکه تعاون روستایی استان تا نیمه اول تیرماه این میزان گندم مازاد بر مصرف کشاورزان بصورت تضمینی خریداری شده است.
مجتبی سعیدی افزود: همکاران ما در ۹ شهرستان و در بیش از ۶۲ نقطه جغرافیایی از ابتدای تیرماه کار خرید تضمینی گندم از کشاورزان را آغاز کردهاند.
سرپرست تعاون روستایی کردستان همچنین از خرید بیش از ۶۸ هزار تن گندم در استان خبر داد.
سعیدی گفت: خرید کلزا هم در استان از مرز ۳ هزار و ۲۰۰ تن گذشته و برای این حوزه نیز ۷ مرکز خرید اختصاص داده شده است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین بیش از ۸ تن دانه روغنی کاملینا هم در دو مرکز از کشاورزان خریداری شده است.
سعیدی بیان کرد: دو سیلوی تازه ساخت اتحادیه بیجار و شرکت تعاونی گلتپه سقز هم بزودی کار خرید گندم را آغاز میکنند.
پرداخت ۷۵ درصد مطالبات گندمکاران دزفول
رئیس اداره تعاون روستایی دزفول گفت: تاکنون ۷۵ درصد از مطالبات کشاورزان دزفول بابت فروش محصول گندم به مراکز تعاون روستایی پرداخت شده است.
صدا و سیما نوشت، محمد مهرپرور بیان کرد: حدود ۳۵ هزارتن محصول گندم با نرخ هر کیلوگرم ۲۰۵ هزار ریال از طریق پنج مرکز تعاون روستایی و سیلوی بتنی از کشاورزان دزفول خریداری شد.
وی افزود: کل مطالبات گندمکاران دزفول بابت فروش محصول به مراکز تعاون روستایی دزفول هفت هزار و ۱۷۰ میلیارد ریال است که تاکنون ۷۵ درصد از این مبلغ پرداخت شده است.
رئیس اداره تعاون روستایی دزفول اظهارکرد: تاکنون حدود پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال از مطالبات گندمکاران دزفول که اقدام به فروش محصول خود به مراکز تعاون روستایی کردهاند، پرداخت شده است.
مهرپرور اظهار امیدواری کرد بقیه مطالبات گندمکاران نیز به زودی پرداخت شود.
۳۹ هزار و ۵۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی شهرستان دزفول به کشت آبی و دیم گندم اختصاص یافت که ۲۷ هزار هکتار گندم آبی و ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار گندم دیم بود.
علاوه بر ۶ مرکز تعاون روستایی، یک مرکز خصوصی نیز خرید گندم کشاورزان را در دزفول برعهده داشته است.
رتبه چهارم کرمانشاه در خرید گندم از کشاورزان
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمانشاه گفت: کرمانشاه تاکنون پس از استانهای خوزستان، گلستان و فارس رتبه چهارم خرید گندم از کشاورزان را در سطح کشور دارد.
ایسنا نوشت، علی ملکشاهی اظهار کرد: از ابتدای آغاز خرید تضمینی گندم از کشاورزان استان تا صبح امروز (۱۸ تیر) بالغ بر ۴۶۵ هزار تن گندم مازاد بر مصرف از کشاورزان استان خریداری شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون ۱۰۰۵ میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان پرداخت شده، اظهار کرد: مطالبات سایر کشاورزان نیز به تدریج و بر اساس تاریخی که گندمهای خود را تحویل دادهاند، در حال پرداخت است.
ملکشاهی با بیان اینکه کار خرید گندم از کشاورزان مناطق معتدل استان همچنان ادامه دارد، گفت: خرید گندم از کشاورزان مناطق سردسیر استان نظیر سنقروکلیایی و کنگاور نیز از چند روز پیش آغاز شده و پیشبینی میشود تا اواسط شهریور ادامه یابد.
وی با بیان اینکه سال گذشته حدود ۸۶۰ هزار تن گندم در استان خریداری شد، تصریح کرد: پیشبینی میشود امسال به دلیل شرایط آب و هوایی ایجاد شده و کاهش بارشها شاهد کاهش خرید گندم در استان باشیم و حدود ۵۵۰ هزار تن گندم خریداری شود.
ملکشاهی اظهار کرد: کرمانشاه پس از استانهای خوزستان، گلستان و فارس رتبه چهارم کشور در زمینه خرید گندم از کشاورزان را دارد.
کشت ۴۰ رقم گندم و جو مقاوم به کمآبی در شرق سمنان
مدیر جهاد کشاورزی میامی از آغاز کشت آزمایشی دیم گندم و جو با بیش از ۴۰ رقم جدید در منطقه کالپوش این شهرستان در شرق استان سمنان خبر داد.
کشت ارقام جدید گندم و جو با ویژگیهای عملکرد مناسب، ارتفاع بوته و مقاومت نسـبت به خوابیدگی بوته، مناسب برای کشت در اقلیم گرمسیر و نیمهگرمسیر کشور در نظر گرفته شده است.
در سالهای اخیر، ارقام جدیدی از گندم و جو برای افزایش بهرهوری و سازگاری با شرایط مختلف آب و هوایی در مناطق مختلف کشور معرفی شد.
این ارقام جدید با هدف بهبود عملکرد، مقاومت به بیماریها و شرایط نامساعد جوی، و همچنین افزایش تنوع ژنتیکی در مزارع کشت میشوند.
بهرهوری تولید بیشتر در واحد سطح و امکان کشت در شرایط آبیاری تکمیلی از دیگر ویژگیهای مهم زراعی ارقام جدید است.
محمد حسینی روز چهارشنبه با اشاره به کشت بیش از ۳۰ رقم گندم و ۱۰ رقم جو جدید در اراضی مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی منطقه کالپوش میامی بهصورت دیم و آزمایشی، افزود: اجرای این طرح گامی نوین در جهت افزایش بهرهوری کشاورزی منطقه است.
وی این اقدام را در راستای بررسی عملکرد و بازدهی ارقام مختلف گندم و جو در شرایط دیمکاری و بدون آبیاری برشمرد و بیان کرد: نتایج اجرای این طرح میتواند راهگشای کشاورزان منطقه برای انتخاب بذر مناسب در سال زراعی آینده باشد.
مدیر جهاد کشاورزی میامی ابراز کرد: هدف از اجرای این طرح، شناسایی ارقام مقاوم به خشکی با ظرفیت عملکرد بالا در اقلیم خاص منطقه کالپوش است.
وی بیان کرد: در صورت موفقیت و رضایتبخش بودن نتایج عملکرد این ارقام، کشاورزان میتوانند با استفاده از بذرهای معرفیشده، بهرهوری مزارع خود را افزایش دهند.
حسینی با اشاره به اینکه توسعه کشت دیم در شرایط بحران آب ضروری است، افزود: استفاده از بذرهای اصلاحشده و مقاوم میتواند بر کاهش وابستگی به آب و علاوه بر آن به پایداری تولیدات کشاورزی نیز کمک کند.
وی با اشاره به حمایتهای فنی و آموزشی کشاورزان، افزود: کارشناسان جهاد کشاورزی در طول فصل زراعی، بهصورت مستمر بر مراحل رشد این ارقام نظارت دارند و اطلاعات لازم را برای تصمیمگیری نهایی در اختیار کشاورزان قرار میدهند.
مدیر جهاد کشاورزی میامی اضافه کرد: این طرح یکی از گامهای موثر در جهت بهینهسازی کشت دیم و استفاده علمی از ظرفیتهای کشاورزی منطقه کالپوش محسوب میشود.
ایرنا نوشت، بیش از ۸۸ درصد از جمعیت میامی در روستاها سکونت دارند و بیشترین درصد اشتغال مردم در حوزه کشاورزی و دامپروی است. تولیدات سالانه محصولات کشاورزی زراعی و باغی شهرستان میامی حدود ۳۲۰ هزار تن برآورد میشود.
جهاد کشاورزی میامی سه مرکز حومه، فرومد و کالپوش را زیر پوشش دارد و ۹۰ درصد از سطح زیر کشت آفتابگردان، کُلزا و چغندرقند استان سمنان در این شهرستان است.
شهرستان میامی با حدود هشت هزار بهرهبردار بخش کشاورزی و دامپروری در شرق استان سمنان قرار دارد
خرید گندم در خراسانشمالی به بیش از ۴۰ هزار تن رسید
سرپرست غله وخدمات بازرگانی خراسان شمالی گفت: گندمکاران استان از ۱۰ خردادماه سالجاری تاکنون ۴۰ هزار و ۶۸۴ تن محصول خود را به دولت تحویل دادند.
نعمان یزدانی اظهار کرد: ارزش ریالی این میزان گندم هشت هزار و ۳۶۴ میلیارد ریال است که تاکنون ۸۹۱ میلیارد ریال از وجوه خرید تضمینی این محصول به حساب کشاورزان واریز شده است.
وی افزود: ۵۰ درصد از وجوه مربوط به خرید گندم که تا ۲۵ خردادماه به مراکز خرید استان تحویل شده به حساب کشاورزان واریز شد.
سرپرست اداره کل غله و خدمات بازرگانی خراسانشمالی گفت: نرخ خرید تضمینی گندم در سال جاری به ازای هر کیلوگرم از این محصول ۲۰۵ هزار ریال است.
وی اظهار کرد: ۲۷ مرکز خرید تضمینی گندم امسال در استان جانمایی و آماده خرید تضمینی محصول کشاورزان است که تا آخر شهریور ماه عملیات خرید تضمینی را انجام می دهند.
یزدانی با اشاره به اینکه عملیات خرید تضمینی گندم در استان با راه اندازی مراکز موقت در دور افتاده ترین مناطق استان در جریان است، افزود: اولین مرکز خرید تضمینی در منطقه مرزی کهنه جلگه مشغول خرید تضمینی گندم کیفی این منطقه از کشاورزان است.
وی گفت: این مرکز به درخواست مکرر کشاورزان و با توجه به صعب العبور بودن منطقه و خرید زیر قیمت دلالان از کشاورزان اقدامی نو به شمار میرود و پیشبینی میشود در منطقه کهنه جلگه، سه هزار تن گندم برداشت شود که با راه اندازی این مرکز خرید تمامی گندمهای منطقه به مراکز اصلی برای مصرف انتقال پیدا می کند.
کشاورزان خراسانشمالی پارسال ۱۸۴ هزار و ۶۵۸ تن گندم مازاد بر نیاز خود را به دولت عرضه کردند و این میزان خرید تضمینی گندم در سال گذشته نشاندهنده تولید خوب گندم در استان و همکاری موثر کشاورزان در تامین محصول استراتژیک کشور است.
میزان خرید تضمینی گندم در استان پارسال نسبت به سال ماقبل ۸۵ درصد افزایش یافت و این استان در زمینه رشد خرید تضمینی این محصول در رتبه سوم استان های کشور قرار گرفت.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را زمین زراعی و مابقی را باغ تشکیل میدهد.
۹ هزار و ۵۰۰ تن گندم از کشاورزان ساری خریداری شد
مدیر جهاد کشاورزی ساری گفت: ۹ هزار و ۵۰۰ تن گندم از کشاورزان مرکز مازندران در ماه های اخیر خریداری و در انبارهای راهبردی استان ذخیره شد.
سید اسماعیل علوی روز چهارشنبه در نشست شورای کشاورزی مازندران در ساری اظهار کرد: در راستای حمایت از کشاورزان و تأمین نیاز داخلی، ۹ هزار و ۵۵۶ تن گندم تاکنون به صورت تضمینی از کشاورزان این شهرستان خریداری شده است.
وی افزود: این خرید تضمینی از طریق هفت مرکز شامل کارخانه آرد دستاس، شرکتهای تعاونی تجن، آکند، ولیعصر دودانگه، کارخانه آرد لالا چهاردانگه و معماریان-خانی و تعاونی ۱۵ خرداد واقع در شویلاشت انجام شد.
علوی گفت: شهرستان ساری دارای بیش از ۱۲ هزار هکتار گندمزار است و خرید تضمینی گندم با هدف حمایت از کشاورزان و تأمین نیاز داخلی انجام میشود. دولت هر ساله با اعلام قیمت خرید تضمینی، نسبت به خرید گندم از کشاورزان اقدام میکند.
این مقام مسوول تصریح کرد:این میزان خرید تضمینی گندم نشان از اهتمام دولت به حمایت از کشاورزان و تأمین امنیت غذایی دارد.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. ۷۲ نوع محصول کشاورزی در مازندران تولید می شود این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود.
طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار با تولید سالانه بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن است، از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
همچنین استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
۳۱۶ هزار تن گندم مازاد کشاورزان خراسانرضوی به صورت تضمینی خریداری شد
سرپرست اداره کل غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی گفت: ۳۱۶ هزار تن گندم مازاد کشاورزان این استان به صورت تضمینی خریداری و به مراکز ذخیرهسازی منتقل شد.
به نقل از روابط عمومی اداره کل غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی، حامد انوری روز چهارشنبه افزود: این میزان خرید تضمینی محصول راهبردی گندم در قالب ۴۰ هزار و ۸۷۰ محموله از ۱۸ هزار و ۴۸۳ کشاورز گندمکار استان خریداری و به مراکز ذخیرهسازی منتقل شد.
وی ادامه داد: در سال جاری بیش از ۵۰ مرکز خرید با پراکنش مناسب و با هدف تسهیل دسترسی کشاورزان در نقاط مختلف استان پیشبینی شده که این مراکز با برنامهریزی دقیق، در بستری هماهنگ به منظور تسریع در فرآیند تحویل و ذخیرهسازی گندم فعال شدهاند.
سرپرست اداره کل غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی افزود: از مجموع مراکز پیشبینیشده، ۴۵ مرکز خرید تاکنون فعال شدهاند که شامل هشت سیلوی دولتی، پنج سیلوی بخش خصوصی، هفت کارخانه آرد و ۲۵ مرکز اتبار تعاون روستایی در سطح استان است.
وی بیان کرد: در میان شهرستانهای استان خراسان رضوی، مشهد با ۵۷ هزار و ۳۴۸ تن، تربتجام با ۳۹ هزار تن و چناران با ۲۸ هزار و ۷۸۱ تن، بیشترین حجم خرید تضمینی را به خود اختصاص دادهاند.
انوری اضافه کرد: در حال حاضر خراسان رضوی پس از استانهای خوزستان، گلستان، فارس و کرمانشاه در جایگاه پنجم کشور از نظر حجم خرید تضمینی گندم قرار گرفته است.
انوری بر استمرار روند خرید تا پایان فصل برداشت و تحقق حمایت حداکثری از تولید داخلی تأکید کرد.
سال گذشته بیش از ۵۲۹ هزار تُن گندم مازاد از کشاورزان خراسان رضوی به ارزش افزون بر ۹۲ هزار میلیارد ریال خریداری شده است؛ هم اکنون ۱۹۰ هزار زمین کشاورزی در استان زیر کشت محصول راهبردی گندم است.
خرید تضمینی گندم و کلزا در البرز به ۹ هزار تن رسید
مدیر تعاونی روستایی البرز از خرید تضمینی ۹ هزارو ۳۰۸ تن گندم وکلزا از کشاورزان این استان خبر داد.
عادل مصدقی اظهار کرد: برای خرید گندم و کلزا از کشاورزان استان البرز ۲ مرکز خرید احمدآباد و محبان مهدی شهرستان نظرآباد در نظرگرفته شده و از اواسط خرداد ماه سال جاری کار خود را آغاز کرده اند.
وی بیان کرد: خرید محصول گندم و کلزا تا پایان فصل برداشت و اواخر تیرماه ادامه دارد.
مدیر تعاونی روستایی البرز گفت: هزینه محصولات خریداری شده پس از محاسبه به حساب کشاورزان واریز می شود.
۵۰ تن غلات بذرهای پرورشی در خراسان رضوی برداشت شد
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی گفت: ۵۰ تن انواع غلات شامل گندم، جو و تریتیکاله (غله جدید از ترکیب ژنوم های گندم) از مزارع پرورش این مرکز برداشت شد.
ایرنا نوشت، سعید ظریف نشاط افزود: این میزان برداشت غلات حاصل پرورش آزمایشات و بذرهای پرورشی از مزارع تحقیقاتی ایستگاه تحقیقات شهید رضوی در مشهد بوده است.
وی بیان کرد: بذرهای پرورشی برداشت شده شامل بیش از ۳۰ رقم و لاین آماده معرفی گندم، جو و «تریتیکاله» است که پس از فراوری، تایید همکاران بخش تحقیقات ثبت و کنترل گواهی، بذر مرکز در اختیار شرکت های تولید کننده بذر خراسان رضوی قرار خواهد گرفت.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاوزی و منابع طبیعی خراسان رضوی ادامه داد: ارقام گندمٰ، جو و تریتیکاله تولید شده شامل انواع جدیدی هستند که علاوه بر پتانسیل بالای عملکردٰ از نظر کیفیت نانوایی(در ارقام گندم) و کیفیت علوفه (در ارقام جو و تریتیکاله) وضعیت مطلوبی دارند.
به گفته وی، این اقلام نسبت به تنشهای محیطی زنده (بیماریهای مهم) و غیرزنده (مانند خشکی، شوری و سرما) از درجه مقاومت خوبی برخوردارند.
ظریف نشاط گفت: این اقلام در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار کشت و بیش از ۵۰ تن بذر برداشت شده است.
پرداخت ۲۹ همت اعتبار خرید تضمینی گندم به کشاورزان خوزستان
صدا و سیما نوشت، مدیر شعب بانک کشاورزی خوزستان گفت: از ابتدای عملیات خرید تضمینی گندم از کشاورزان خوزستان تا کنون یک میلیون و ۴۲۶ هزار تن محصول خریداری شده است.
جهانپور معماریان در گفتگوی تلفنی با خبر سیمای خوزستان بیان کرد: برای خرید این میزان گندم از کشاورزان خوزستان ۲۹ همت اعتبار به ۶۶ کشاورز پرداخت شده است.
وی با اشاره به پرداخت ۷۵ درصد مطالبات گندم کاران استان گفت: حدود ۷ و نیم همت باقی مانده است که این میزان نیز پرداخت خواهد شد.
معماریان افزود: ۵۰ درصد از مطالبات گندمکارانی که تا ۲۶ خرداد محصول خود را تحویل دادهاند پرداخت شده است.
وی تاکید کرد: باقی مانده مطالبات گندم کاران در اولین فرصت پس از تامین اعتبار از سوی سازمان هدفمندسازی به گندم کاران استان پرداخت خواهد شد.
پرداخت مطالبات کشاورزان و احیای آببندانها، اولویت کشاورزی گلستان است
نماینده مردم علیآباد کتول در مجلس شورای اسلامی، بر ضرورت توجه ویژه به مشکلات کشاورزان گلستان از جمله تأمین سوخت، احیای آببندانها و پرداخت مطالبات کشاورزان تأکید کرد.
مهر نوشت، رحمتالله نوروزی، شامگاه سه شنبه در نشست مجمع نمایندگان استان گلستان با سازمان جهاد کشاورزی استان، به بررسی مشکلات و چالشهای بخش کشاورزی استان پرداخت و بر لزوم رسیدگی به درخواستهای کشاورزان تاکید کرد.
وی با اشاره به مشکلات تأمین سوخت کشاورزان و وضعیت نامناسب آببندانهای نیمهتمام در مناطق کشاورزی، خواستار تسریع در احیای این زیرساختها شد که نقش مهمی در حفظ منابع آبی و افزایش بهرهوری کشاورزی دارد.
نوروزی همچنین بر اهمیت پیگیری پرداخت مطالبات کشاورزان گندم، کلزا و توتون تاکید کرد و گفت: تسویه به موقع و کامل مطالبات کشاورزان میتواند انگیزه و شرایط را برای توسعه تولید در استان فراهم کند.
نماینده مردم علیآباد کتول در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر توان علمی استان، خواستار بهرهگیری هرچه بیشتر از ظرفیتهای مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی برای معرفی راهکارهای نوین و ارتقای بهرهوری در بخش کشاورزی شد.
وی در پایان به ضرورت بازنگری و اجرای دقیق الگوی کشت در استان اشاره کرد و گفت: اجرای صحیح الگوی کشت میتواند بسیاری از مشکلات کشاورزی استان را کاهش داده و زمینهساز توسعه پایدار باشد.
نظر شما