یادداشت اختصاصی از حسن خیرآبادی

از بحران کم آبی به سلامت بگذریم

چند روز است بحث کم آبیِ تهران و برخی شهرهای کم بارش و اخطارهای مقامات و مسئولین در رسانه ها و فضای مجازی گرم و نقل محافل شده است و گویا قضیه بسیار جدی است. تا جایی که بنابر اعلام برخی مسئولین امسال در مقایسه با ۵۰ سال اخیر کمترین میزان بارندگی در کشور را داشته ایم که البته مطلب بسیار ساده و پرواضح است چرا که با چشمان خود دیدیم که امسال بارش چندانی نداشتیم. مثلا موجودی سدهای شهر تهران گویا به حداقل ظرفیت خود رسیده اند.

از بحران کم آبی به سلامت بگذریم
صفحه اقتصاد -

 طبق گفته برخی مسئولین اگر هر شهروند حدود ۲۰ درصد صرفه جویی در مصرف آب داشته باشد به فضل خدا می توانیم از به وجود آمدن بحران احتمالی جلوگیری کنیم. در غیر این صورت با مشکلات بسیاری در این حوزه روبرو خواهیم شد.

البته در خصوص این موضوع مسئولان وظایفی بر عهده دارند. مثل اینکه قدری بیشتر در حوزه فرهنگ سازی در زمینه صرفه جویی در مصرف آب تلاش نمایند. صدا و سیما به نوبه خود برنامه های بیشتری را در این خصوص بسازند و پخش نمایند. شهرداری با نصب تابلوهای تبلیغاتی در سطح شهر و حتی سازمان های ذی ربط با وضع جریمه های مالی برای مشترکان پرمصرف و متقابلا تشویق مالی برای شهروندانی که مطابق الگو یا کمتر از آن مصرف می کنند و...

اما ما به عنوان شهروند برای رهایی از این بحران چه کارهایی می توانیم انجام دهیم؟

در این خصوص هر تلاشی که انجام دهیم ستودنی است. و افراد خودشان حتما ایده هایی را در ذهن دارند و بیشتر لازم است انگیزه و جدیت در رعایت ایجاد شود. با این حال پیشنهاداتی به شرح ذیل ارائه می گردد:

تا بهتر شدن اوضاع:

۱- از استحمام و دوش گرفتن غیر ضروری پرهیز کنیم.

۲- در فواصل شستشوی اعضای مختلف بدن شیر آب را ببندیم.

۳- در هنگام آب کشی با سرعت بیشتری اقدام کنیم

۴- در هنگام استفاده از سرویس بهداشتی از باز گذاشتن بیهوده آب خودداری کنیم.

۵- یک سطل یا لگن در روشویی قرار دهیم وبه جای استفاده از سیفون همان آب را استفاده نماییم.

۶-برای مسواک زدن از یک لیوان آب استفاده کنیم

۷- هنگام شستن دست ها و صورت (و گرفتن وضو) بیهوده آب را باز نگذاریم.

۸- از شستن حیاط و پیاده رو و ماشین و باغچه خودداری کنیم.

۹- آب استفاده شده برای شستشوی میوه و سبزیجات را برای گلدان و گیاهان استفاده کنیم.

خلاصه هر کس خودش بهتر می داند که چه کند. فکر کنیم به هر نفر یک منبع آب با ظرفیت بسیار محدود داده اند و قرار است تا چند ماه با همان مقدار آب زنده بماند و رفع نیازهای ضروری داشته باشد....

در این میان از توکل به خدا، توسل به پیامبر(ص) و ائمه(علیهم السلام) و خواندن نماز نیز نباید غافل بود. در بیان روایات آمده است که گاهی علت نیامدن باران و خشکسالی زیاد شدن گناه در بین امت است که لازم است افراد توبه نمایند و امیدوار به فضل الهی باشند.

لذا رسول خدا -صلی الله علیه وآله- فرموده است: وقتی خداوند بر امتی غضب کند و عذاب بر آنان نفرستد، نرخ ها گران می شود و عمرها کوتاه می گردد، تجار سود نمی برند و درخت ها میوه نمی دهند و نهرها پر آب نمی شود و باران از مردم قطع می شود و اشرار برآنان تسلط می یابند.( من لایحضرالفقیه، ج۱، ص۵۲۴.)

امید که با همکاری همشهریان و هموطنان عزیز و با توکل به حضرت حق این بحران را به سلامت پشت سر گذاریم.

والسلام علی من اتبع الهدی

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه