یادداشت اختصاصی از حمیدرضا حاجی اشرفی
وفاق ملی با حمایت قاطع دولت از نهضت کارآفرینی شکل می گیرد
دولت چهاردهم عنوان وفاق ملی را برای پیشبرد اهدافش انتخاب نمود و برنامه اقتصادی دولتش را نیز اجرای برنامه هفتم توسعه اعلام کرد . لیکن در طی چند ماهه که از شروع بکار دولت می گذرد ، نشانه ای از طرحریزی اجرا متوازن برنامه هفتم بصورت مدون مشاهده نمیشود .

واقعیت اینست که دگردیسی اکوسیستم محیط کسب و کار ایران از دو منظر ؛ داخلی و بین المللی باید صورت پذیرد.
الف ) از منظر بین المللی - جایگزینی مصرف انرژی سبز بجای انرژی فسیلی و بکارگیری از تکنولوژی IT بطور گسترده و تبدیل دانش نوین IT از یک منبع ذخیره و تبادل اطلاعات به ابزار و امکاناتی بنیادین برای تولید و کاربرد وسیع دانش بشری بطور سریع در آینده نزدیک تمدن بشری در قرن پانزدهم هجری خورشیدی از معیشت صنعتی رو بسوی معیشت فرا صنعتی متحول خواهد نمود . در این دگردیسی عظیم که فرهنگ ملل ، مسائل اجتماعی ، اکوسیستم محیط کسب و کار و مهمتر از همه ؛ آموزش های عمومی ، مهارتی ، تکمیلی دچار تحول بنیادین خواهند شد . در این فرآیند تنها فرق بین کشورهای فرا صنعتی و کشورهای در حال توسعه فاصله زمانی پیاده سازی پروژه های انقلاب های صنعتی چهارم و پنجم صنعتی می باشد .مسیری جبری علمی ست که همگان باید بپیمایند و اختیاری نیست . کشورها ، دولت ها ، ملت هایی در این تحولات به موفقیت دست خواهند یافت که درک و موقع شناسی دقیقی نسبت به رخدادهای علمی بزرگ در حال پیاده سازی داشته باشند .درنگ به اندازه حتی یک ساعت باعث جاماندن از کاروان موج چهارم تمدن بشری خواهد شد که البته برای ایرانیان دانش بنیان ابدا جایز نیست !
ب) از منظر داخلی - ایران در منطقه خاورمیانه و غرب آسیا از جایگاه ویژه ای برخوردار است . ویژگیهایی که ایران را از بسیاری از کشورهای منطقه متمایز می کند، عبارتند از ؛
هوش و استعداد بی نظیر فرزندان ایران زمین در جای جای این وطن سرافراز - موقعیت بی نظیر ژئوپولوتیک و ژئو استراتژیک - سبقه عظیم فرهنگی و تمدنی - پیشرفت های علمی و پژوهشی گسترده ایران در قرن چهاردهم - وجود میلیونها میلیون نیروی جوان با استعداد خارق العاده و پیشرو در درک تکنولوژی نوین که همه فرهیختگان جهان بدان اعتراف می کنند . حضور ایرانیان در بالاترین سطح از رتبه های مسابقات علمی جهان طی دو دهه گذشته و استخدام ایرانیان در بالاترین سطح از تدریس دانشگاههای معتبر جهانی ، آژانس های و سازمانهای بین المللی از جنگ جهانی دوم ببعد، همه و همه از پتانسیل بالای ایران و ایرانیان در آمادگی برای همسویی با موج عصر چهارم تمدن بشری خبر میدهند .
آنچه که همه هموطنان عزیز لازمست بدان دقت کنند تحسین و احترام ویژه ای است که شرق شناسان برای فرهنگ و ادبیات ایران زمین قائل بوده و هستند . در طی سالهای گذشته در ایام عید نوروز باستانی ، روسای جمهور کشورهای مختلف جهان ، منجمله روسای جمهور کشور آمریکا بارها و بارها نسبت به فرهنگ ،سنن و هوش و استعداد خاص ایرانیان تعریف و تمجید ها کرده اند . حتی وفق خبرهایی که منتشر می شوند در این چند ماهه ، ایلان ماسک در نقش مشاور رییس جمهور آمریکا و شخص دونالد ترامپ بارها و بارها از هوش بالا و تمایز فرهنگی ایرانیان در بین ملل جهان سخن گفته اند و می گویند . این سخنان و توجه جهانی به استعدادهای ویژه ایرانیان و توانگری خاص انسان ایرانی در تفکر - تعقل - اندیشه ،همه و همه از جایگاه ویژه ایرانیان در افکار مدیران ارشد جهانی خبر می دهند .
اکنون در این برهه خاص تاریخی که فرصتی بی نظیر برای رسیدن به موقعیت فرا صنعتی و پیشرفت های همه جانبه بوجود آمده ،وقت آنست که دولت و هموطنان عزیز برای همسویی با کاروان پیشرفت جهانی به وفاق واقعی دست بیازند و با باز نمودن پنجره های صلح و دوستی با کشورها و ملت هایی که به جایگاه تمدنی ، فرهنگی ، علمی ایران و نقش کشورمان در همکاریهای استراتژیک متحول سازی اکوسیستم محیط کسب و کار منطقه ای و جهانی واقفند و اعتراف می نمایند، پیشنهاد همکاریهای مشترک و عزتمند داده شود.
نظر شما