یادداشت اختصاصی از حمیدرضا حاجی اشرفی
پیام رسان های فضای دیجیتال را به دانشکده های توسعه و مدارس آموزش سراسری تبدیل کنید
اینترنت و فضای مجازی و پلتفرم های داخلی و خارجی پیام رسان را می توان پربرکت ترین دستاورد بشریت تا امروز موج چهارم تمدن بشری نامید .
علی رغم فیلترلنگ و سرعت پایین اینترنت و محدودیت هایی که با درایت میتوانند وجود نداشته باشند و ان شاالله دولت چهاردهم طبق قولی که رئیس جمهور در دوران تبلیغات انتخاباتی داده اند ،با رفع فیلترینگ شرایط بهره برداری بهینه از این اختراع ارزشمند بشری در کشور ما به بهترین وجه و مناسبترین و پرسرعت ترین حالت ممکن کاربرد از این [ ابزار و امکان ارتباطی دیجیتالی ] در زمینه تحقیق و توسعه ، آموزش های از راه دور که نیاز جدی امروز کشورمان هستند ، توسعه محیط کسب و کارها ، تبلیغات و برندینگ تمدن و فرهنگ و توسعه مشاغل ایران و ایجاد هر آنچه فرصت که در مسیر توسعه پایدار و متوازن باید بهره برداری گردند را به لحاظ پتانسیل بالای این ابزار در تولید و اشاعه علم و دانش فراهم نمایند .
به برکت فعال شدن پیام رسانهای فضای مجازی ،حضور فرهیختگان و خردمندان ایرانی که در باره موضوعات مختلف فرهنگی ، اجتماعی ، اقتصادی، رشته های مختلف علمی ، مشاغل و اهالی شریف رسانه و همه صاحب نظران از طریق پیام رسانها موجبات تبادل نظرات و [ تولید پر سرعت دانش نظری و انتقال بهنگام نقطه نظرات و افزایش سرعت یادگیری و مالا تمرین گفتگوهای دوستانه و ارتقا سطح بردباری و تحمل اشخاص در حین طرح مباحث مطروحه را باعث شده اند که دستاوری ارزشمند است ]
در این فضا شاخصین و اساتید دانشگاهها ، کارشناسان ، صاحبان صنایع و مشاغل و همه دلسوزان و دغدغه داران توسعه کشور عزیزمان در مورد موضوعات بسیار مفید به گفتگو مینشینند و نتایج این گفتگوها بی آنکه شاید حتی خود شرکت کنندگان در این مباحث متوجه باشند، در افزایش سطح عمومی اطلاعات و ارتقا نگرش ها و انتقال مفاهیم و یافته های جدید بشری بسیار موثرند .
وفق مفاد قانون اساسی یکی از تکالیف اصلی دولت در ایران فراهم نمودن امکانات و شرایط ارتقا سطح آموزش های عمومی و توسعه فضای کسب و کار کشور است . اگر در زمانیکه مصوبین قانون اساسی در حال تنظیم آن بودند، آموزش های عمومی و حرفه ای و تخصصی فقط از طریق برگزاری کلاسهای حضوری و یا حداکثر از طریق رادیو و تلویزیون بصورت یکسویه و هزینه گزاف امکانپذیر بود و از اینترنت و امکانات بی نظیر آن اثری نبود ، لیکن بر اساس استنباط از مفاد اصول قانون اساسی که به آموزش و توسعه عدالت محورانه اکو سیستم محیط کسب و کار کشور در اصول ۴۳ و ۴۴ و سایر اهمیت داده شده ، اکنون بسط شرایط بهره برداری بایسته و بسیط از ابزار فضای مجازی که به دیگر سخن میتوان حداکثر از آن تحت عنوان [ رسانه فراگیر و جامع نسل موجهای سوم و چهارم تمدنی بشر ] یاد نمود را فراهم نمایند .
در واقع رسانه های دیجیتال ، جایگزین کم هزینه و پرسرعت رسانه های کاغذی ، کتب ، رادیو و تلویزیون و کلاسهای درس حضوری در اکثر موارد هستند و چیزی بیشتر از این نیستند !!! ابزاری چند وجهی که در صورت بهره برداری مناسب و بایسته ، بهترین ابزار و امکان اختراع جدید بشری برای افزایش [ بهره وری ملی ] در تمام زمینه ها محسوب باید شود و لاغیر. البته این واقعیت را نمیتوان نادیده گرفت که معدود اشخاص سودجو و بد ذات از این ابزار سازنده هم بهره برداری های منفی و ضاله مینمایند اما همچون ضرب المثل معروفی که میگوید: [ درب مسجد را نمیتوان بخاطر بی طهارتی و بی وضویی یک آدم لاابالی بست ] را تداعی کنیم .!!!
اکنون انتظار از دولت چهاردهم و مجلس اینست که شرایط رفع سریع فیلترینگ و افزایش سرعت اینترنت را به جهت بهره برداری هر چه بیشتر و گسترده تر از این اختراع بی نظیر تاریخی بشری در مسیر بهره برداری گسترده تر و بنیادی تر این ابزار در آموزش و تحقیقات ، افزایش سرعت کارها در همه شاخه ها و کاهش هزینه های تعاملات و ارتباطات و توسعه اکوسیستم محیط کسب و کار و ورود هر چه قدرتمندتر دانشگاهها و صنایع ایران در علم روباتیک را فراهم سازند . استعمار نو و دشمنان بدخواهان توسعه نیافتگی ایران در این تصور خام هستند تا ما در ایران همچنان برای آموزش [ نسل های Z و آلفا نیز تنها وسیله یادگیری و علم آموزشیشان تخته سیاه و دفترچه کاهی ۴۰ برگ و مداد و تراش باشد !؟ ] که البته ایرانیان با هوش و پیام واضح دولت و مجلسیان در همین زمان حتما به آنان خواهند گفت : زهی خیال باطل !!! ایرانیان ۳۰ قرن است که با #ریسک های مانع توسعه علم کاملا آشنا هستند و حتی در دوران تاریک سلطه مغولان نیز رصد خانه مراغه را ساختند تا به تاریخ جهان بگویند ؛ مشعل های علم و دانش در ایران همچنان فروزان است و به اذن پروردگار هیچگاه خاموش نمی شوند.
نظر شما