یادداشت اختصاصی از مینا جعفری

۲۰ دی سالروز قتل امیرکبیر به دستور ناصرالدین شاه قاجار

یکصد و هفتاد و دو سال پیش در چنین شورروزی، فرزند آزاده ایران زمین، میرزا تقی خان فراهانی، نامی به "امیر کبیر"، با دسیسه اطرافیان ناصرالدین شاه و به فرمان وی به قتل رسید.

۲۰ دی سالروز قتل امیرکبیر به دستور ناصرالدین شاه قاجار
صفحه اقتصاد -

مرحوم میرزا تقی خان امیرکبیر فرزند قربان آشپز بود که پشت در کلاسی که در دربار برای بچه‌های اعیان تشکیل می‌شد، می‌نشست و درس یاد میگرفت … تا اینکه به صدرات رسید.

او کارهای مهمی برای ایران کرد.

اول: در بخش قوه قضاییه؛ دست به اصلاح قوه قضاییه با بیرون کردن قاضیانِ حرام گو و حرام خوار بُرد ، تا آب از سرچشمه عدالت ؛ گِل نباشد.

دوم: توجه به رسانه داشت. با تاسیس روزنامه وقائع الاتفاقیه رسانه را در کشور قوی کرد ، تا مردم ؛ آگاه و دانا به امور باشد.

سوم‌: به دین و عقائد دینی مردم احترام می گذاشت ؛ غیر از برخورد با مکتب ساختگیِ بابیت، به عنوان نمونه اجازه نداد کلمات قرآن را در صفحاتی که به عنوان کاغذ باطله بعدها استفاده می شود ، چاپ شود . و یا مظهر فساد مانند مشروب فروشی را جمع کرد.

چهارم‌: تلاش وافری در ارتقاء دانش ایرانیان داشت تا جائیکه غیر از تاسیس دارالفنون، از خارج استاد دعوت کرده ، و دانشجو به خارج اعزام می کرد.

پنجم : ضد استعمار بود و گرچه توفیق به نابودی کامل استعمار خارجی نیافت، اما قطعا آن محدود و مقهور نمود.

ششم: در جهت تامین امنیت و نیز رفاه عمومی کارخانه های متعددی از اسلحه سازی تا قند و شکر را تاسیس کرد.

هفتم: با کنترل امور مالی و بوجه کشور دست به کاهش مستمری بگیرهای گزاف از ژن های خوب مانند شاهزادگان، درباریان، دیوانیان زد و خلاصه به امور مالی کشور سروسامان داد.

هشتم: در عینِ روحیه استکبارستیزی که داشت اما عقل هم داشت، با دنیا قهر نبود و اعزام دانشجو به خارج داشت و نیز دعوت استاد از خارج و دادن کرسی تدریس به آنها در مراکز پژوهشی همت نمود ، حتی در بخش مهارت ها ؛ برای دریافت مهارت هائی مانند بلورسازی و ریخته گری ، افرادی را به خارج اعزام نمود.

نهم‌: با فرهنگ عنوان سازی و چاپلوسی و تملق به جد مبارزه کرد و ننگ بودن آن را بر پیشانی اهل تملق حک نمود.

دهم: که اضافه بر همه اینها و سر آمد است اینکه ؛

چهره ناپاک استبداد داخلی که به نام خدمت به رعیت؛ بر شانه مردم مظلوم سوار بود را رسوا کرد

همه اینها را در سه سال انجام داد.

اگر این سه سال ؛ سی سال بود ، امروز ایران از همه غرب در همه ادعای هایی چون حقوق بشر و دموکراسی، پیشرفت علوم و صنایع پیشتاز بود. این موارد تنها بخشی از اقدامات اصلاحی بی نظیر این بزرگ مرد تاریخ ایران است که جای خالی اون قرن ها در عرصه های مختلف بشدت حس می‌شود و حسرت داشتن نمونه ای از این مرد تا ابد برای ایران و ایرانی باقی مانده است.

همانطوری که بدنش در دنیا میهمان حرم حضرت امام حسین (ع) است، روح آزادش در آخرت میهمان آن حضرت باشد . انشاءالله

 

 

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان