معاون امور باغبانی جهاد کشاورزی مازندران:

باغداران مازندران نگران یخ‌زدگی محصولات نباشند/مرکبات تحمل دمای ۲ درجه زیر صفر را دارد

معاون امور باغبانی جهاد کشاورزی مازندران در پی هشدار هواشناسی مبنی بر بارش برف در جلگه و دشت استان، گفت: میوه مرکبات تحمل دمای ۲ درجه زیر صفر و درختان تا پنج درجه زیر صفر را دارند، بنابراین با توجه به گذر موقت سرما پیش بینی شده، باغداران نگران یخ زدگی محصولات خود نباشند.

باغداران مازندران نگران یخ‌زدگی محصولات نباشند/مرکبات تحمل دمای ۲ درجه زیر صفر را دارد
صفحه اقتصاد -

حسین مولایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در عین حال از باغداران مازندران خواست تا برای جلوگیری از خسارت احتمالی یخ زدگی، نهال های جوان و کم سن را با پوشش مناسبی از کیسه و یا گونی محافظت کنند.

وی با اظهار این که هر ساله حدود سه تا چهار درصد کشاورزان اصلاح و نوسازی باغ ها را با کاشت نهال جدید در زمان مناسب انجام می دهند، تاکید کرد : این باغداران حتما باید تنه این نهال های کم سن را با فوم یا گونی بپوشانند.

هواشناسی با اشاره به استقرار سامانه سرد بارشی و تداوم فعالیت آن تا فردا، پیش‌بینی کرد که با توجه به فعال شدن این سامانه از روز گذشته و تداوم وضع موجود تا روز یکشنبه، میزان بارش برف به ویژه در بعض زا ارتفاعات استان به یک متر برسد.

معاون امور باغبانی جهاد کشاورزی مازندران با اظهار این که طبق بررسی های صورت گرفته تا ۸۵ درصد محصول نارنگی و ۴۰ درصد پرتقال استان برداشت شده است، گفت: از آن جایی که بیشتر باغ مرکبات استان در جلگه و دشت قرار دارد، سرمای پیش بینی شده بیشتر از تحمل درخت و میوه مرکبات است.

کارشناس امور باغبانی جهاد کشاورزی مازندران همچنین از صاحبان گلخانه های استان خواست تا علاوه بر کنترل مصرف و اطمینان حاصل کردن از کارکرد صحیح دستگاه های انرژی بویژه مشعل، نسبت به تهیه و آماده کردن سوخت جایگزین اقدام کنند.

مازندران ۱۶۰ هزار هکتار باغ انواع میوه دارد که ۱۱۰ هزار هکتار آن را مرکبات بویژه پرتقال تشکیل می دهد و بقیه باغ گردو، شلیل، هلو، سیب، فندوق، خرمالو و آلبالو است.

همچنین فضای کنونی گلخانه های مازندران ۵۰۰ هکتار است که طبق اعلام رسمی جهاد کشاورزی عمده محصولات آنها را گل و گیاه زینتی، خیار و لیمو ترش تشکیل می دهد.

هواشناسی مازندران در چند روز گذشته نیز با صدور هشدار سطح نارنجی نسبت به جاری شدن سیلاب، آبگرفتگی معابر، خطر رانش زمین و ریزش سنگ در مناطق مختلف این استان هشدار داده بود.

هواشناسی، آبگرفتگی معابر، سیلابی شدن رودخانه‌ها و مسیل‌ها، صاعقه و کاهش دید، رانش، ریزش سنگ، لغزندگی، اختلال تردد و انسداد جاده ها به ویژه در محورهای کوهستانی و خسارت به سازه های کم مقاوم و سست بنیان را اثر مخاطره این سامانه ناپایدار جوی ذکرکرد و نسبت به وقوع آنها در طی این مدت هشدار داد.

در اخطاریه سطح نارنجی هواشناسی خطاب به شهروندان توصیه کرد علاوه بر مقاوم سازی سازه های کم مقاوم و سست بنیان، پرهیز از سفرهای غیرضروری، پاکسازی کانال های آب و دهانه پل ها، خودداری از چرای دام در حاشیه رودخانه ها و نواحی مرتفع، پرهیز از فعالیت های کوهنوردی و سایر اقدامات پیشگیرانه، از اسکان یافتن در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها در طی این مدت خودداری کنند و تمهیدات لازم را نیز در بخش های کشاورزی، به ویژه گلخانه ها، واحدهای مرغداری و دامداری ها در نظر بگیرند.

طبق پیش بینی هواشناسی مازندران، شرایط جوی امروز استان علاوه بر کاهش محسوس دما و وزش باد شدید موقتی، بارندگی ها نیز در مناطق مختلف استان تشدید خواهد شد و از شامگاه شنبه در مناطق ساحلی و جلگه ای احتمال بارش برف نیز دور از انتظار نخواهد بود.

هواشناسی پیش بینی کرد که این سامانه بارشی از بامداد فردا از جو استان خارج شود و آسمان مازندران در روز یکشنبه صاف و آفتابی باشد.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه