تا کی گندم‌کاران چشم‌انتظار پرداخت مطالبات باشند؟ | وعده‌های دولت چه زمانی عملی می‌شود؟

گندم‌کاران این روزها از پرداخت نشدن کامل طلبشان از دولت و مشخص نبودن قیمت خرید تضمینی گندم برای سال آینده گلایه دارند.

تا کی گندم‌کاران چشم‌انتظار پرداخت مطالبات باشند؟ | وعده‌های دولت چه زمانی عملی می‌شود؟
صفحه اقتصاد -

وضعیت بازار گندم همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برد، در حالیکه در ماه آخر فصل تابستان قرار داریم و بسیاری از کشاورزان برداشت محصولات خود را به اتمام رساندند، اما نه تنها قیمت جدید گندم تعیین نشده، بلکه هنوز مطالبات آنان پرداخت‌ نشده است.

وزارت جهاد کشاورزی امسال با خرید حدودا ۱۰ میلیون تن گندم از کشاورزان، از دستیابی به خودکفایی در تولید این محصول خبر داد. این خبر با خوشحالی مسئولان و مردم همراه بود اما در این میان خوشحالی کشاورزان کوتاه بود و پس از مدتی کوتاه درگیر حواشی برای دریافت پول‌هایشان شدند. بر اساس گفته‌های عطاالله هاشمی مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران، در سال‌های گذشته به طور میانگین پرداخت پول کشاورزان ۲۸ روز بعد از خرید بوده به طوری که امسال پرداخت پول آن‌ها بیش از چند ماه طول کشیده است.

طبق مصوبه داخلی شورای قیمت‌گذاری محصولات اساسی کشاورزی، سال گذشته محقق شد که حداکثر قیمت گندم تحویلی بعد از ۴۸ ساعت از سوی دولت پرداخت شود. همچنین در قانون آمده است اگر این تاخیر بیش از یک ماه باشد، بر اساس نرخ بانکی باید خسارت دیرکرد پرداخت شود اما شواهد از این قرار است که بعد از گذشت چندماه از تحویل گندم‌ها توسط کشاورزان به دولت، هنوز پول آنها به طور کامل پرداخت نشده است.

همچنین، سعید راد در حاشیه نماشگاه غلات، آرد و نان گفت:‌ مبالغی که بابت خرید تضمینی گندم پرداخت شده به صورت علی‌الحساب با قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است و مابه التفاوت آن به زودی پرداخت می شود، در این زمینه سازمان برنامه و بودجه در حال تدارک تامین بقیه پول‌ها است.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران افزود: ۸۰ درصد مطالبات گندمکاران پرداخت شده و برای بقیه مطالبات هم چاره اندیشی شده و هر چه زودتر پرداخت خواهد شد.

پیش از این وزیر جهاد کشاورزی قول داده بود که “تا پایان شهریور” تمام مطالبات گندمکاران تسویه می شود، با احتساب ۱۰.۵ میلیون تن خرید گندم و با کیلویی ۱۵ هزار تومان، دولت باید ۱۵۷ هزار میلیارد تومان به گندمکاران پرداخت کند.

در سالی که گذشت، کشاورزان از قیمت خرید تضمینی گندم گلایه داشتند و در حال حاضر نیز برخی از آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی درباره نرخ خرید تضمینی گندم برای سال آینده اینطور می‌گویند: اگر قیمت گندم برای سال آینده کمتر از ۲۱ الی ۲۲ هزارتومان باشد، صرفه اقتصادی نخواهد داشت.

همچنین عطاالله هاشمی در این باره گفت: قیمت پیشنهادی ما برای هر کیلوگرم گندم ۲۳ هزارتومان است که محاسبه قیمت تمام شده گندم در مرکز پژوهش‌های اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی استان‌ها نیز در حدود همین قیمت با ۱۰۰ الی ۲۰۰ تومان اختلاف است.

طبق گفته مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران جلسه شورا قرار بود ۱۲ شهریورماه برگزار شود که بعضی از اعضای آن در سفر اربعین بودند و جلسه به هفته بعد موکول شد.

نکته‌ای که مسئولان باید به آن توجه کنند این است که در پرداخت مطالبات کشاورزان تاخیر نداشته باشند و قیمت خرید تضمینی را هر چه سریع‌تر مشخص کنند؛ چرا که به کمک کشاورزان به تازگی در مسیر خودکفایی قرار گرفته‌ایم و حواشی به وجود در پرداخت پول گندم‌کاران ممکن است تولید این محصول را برای سال‌های آینده کاهش دهد.

به گزارش ایسکانیوز، روزها می‌گذرد و گندمکاران از اردیبهشت ماه سال جاری تا کنون در انتظار خبرخوشی برای بازار گندم هستند، اما وعده‌های مسئولان مربوط به این امر سبب گلایه و خستگی بیشتر کشاورزان شده‌است. این در حالی است که گندم از جمله کالاهای اساسی است که کمبود آن می‌تواند سبب بهم ریختن زنجیره غذایی کشور و کمبودهایی شود، بنابراین انتظار می‌رود مسئولان مربوط به این امر هر چه سریعتر به فکر جامعه کشاورزی به ویژه گندمکاران باشند تا در سال آینده با کمبود گندم یا حتی صادرات گندم روبرو نشویم.

 

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

  • علی رضا

    خدا از هچین دولت مردی نگذرد پولمو تو جیب دولت باقیمت ناچیز خرید کند تورم کالای کشاورزی سرسام اور نا مسلمان نون خالی دارم می خورم به چه زبونی به این مسعولین لعنی بگیم

اخبار ویژه