دست از سر سازمان تامین اجتماعی بردارید!
دولت باید از دخالت در سازمان تامین اجتماعی و شستا دست بردارد و بدهیهای خود را به این سازمان پرداخت کند.

در سال جدید، برنامه زمانیِ پرداخت حقوق بازنشستگان کارگری، ده روز عقب افتاده است؛ ماه چهارم سال به پایان رسیده و هنوز معوقات فروردین بازنشستگان پرداخت نشده و خدمات درمانی نیز رو به افول رفته است.
بحران منابع و مصارف تامین اجتماعی، یک پدیدهی ناگوار اما واضح و روشن است؛ تامین اجتماعی نقدینگی کافی ندارد؛ در برنامههای بزرگداشت سالروز تامین اجتماعی (بیست و پنجم تیرماه) مقامات دستاندرکار، از جمله مدیرعامل تامین اجتماعی و همچنین مدیرکل تامین اجتماعی غرب تهران، بر این واقعیت صحه گذاشتند: با کمک دولت مستمریها را پرداختیم، پول و نقدینگی نداریم....
در این میان، نقش استیلای دولت بر تامین اجتماعی، چقدر پررنگ است؟ «محمدرضا قربانی» فعال صنفی بازنشستگان کارگری در این رابطه میگوید: این سازمان که یک بیمهگر عمومی و غیردولتی است، سالهاست تحت مدیریت دولتی قرار گرفته و این یک تخلف آشکار است. دولت باید از دخالت در سازمان تأمین اجتماعی و شستا دست بردارد و بدهیهای خود را به این سازمان پرداخت کند.
او افزود: سازمان تأمین اجتماعی طبق قوانین، موظف به انجام تعهدات بیمهای در قبال جامعه کارگری و بازنشستگان کارگری است، اما در حال حاضر از انجام این وظایف طفره میرود، چرا؟ چون دولت به جای نظارت، خود بزرگترین بدهکار است و نمیتواند به وظیفهی نظارتی خود عمل کند، توان بازخواست ندارد که چرا سطح خدمات درمانی و مستمری در تامین اجتماعی افول کرده.
قربانی با طرح این سوالات که «چه زمانی مردم و بازنشستگان کارگری به دولت اجازه دادند در امور این سازمان دخالت کند؛ چرا باید جامعه هدف تاوان این نابسامانیها را بدهد؟» ادامه داد: نمایندگان مجلس کجا هستند؟ اگر تخلفات را نمیبینند که باید پرسید چرا و اگر میبینند و کاری نمیکنند، باز هم مقصرند. ما انتظار داریم قوه قضاییه نیز به وضعیت تامین اجتماعی، شرکتهای آن، مدیریت دولتی آن و عدم پرداخت بدهی سنگین دولت ورود کند.
به گفته این فعال صنفی بازنشستگان تامین اجتماعی، لازم است همه مسئولان فوراً برای بازگرداندن حقوق قانونی جامعه کارگری و تحقق مطالبات آنان اقدام عاجل انجام دهند.
قربانی ادامه داد: زمانی سازمان تأمین اجتماعی با خرید صدها مجتمع اقتصادی از جمله بانکها، پتروشیمیها، داروسازیها و... تبدیل به یکی از بزرگترین هلدینگهای خاورمیانه شد. اما حالا چطور به یک سازمان فقیر اما طلبکار تبدیل شده است؟ دولت که یک بدهکار بزرگ است، چرا بدهیهایش را پرداخت نمیکند؟ این سازمان برای اداره شستا و انجام وظایفش به پول و اعتبار نیاز دارد. بدون منابع مالی، مدیریت ممکن نیست. در یک نگاه کلیتر، ورشکستگی و بحران عمیق سازمان تأمین اجتماعی، نتیجه دخالتهای بیجا و مداوم دولتهاست.
او تاکید کرد: اگر دولتها در کار این سازمان دخالت نمیکردند، امروز با یکی از بزرگترین نهادهای اقتصادی جهان روبهرو بودیم.
قربانی در پایان تصریح کرد: امید است آقای دکتر سالاری به عنوان یک مدیر لایق، با استقلال عمل و دور از سلطه دولت و با دریافت مطالبات سازمان، بتواند توان اقتصادی صندوق تامین اجتماعی را احیا کند. آقای دکتر سالاری باید بداند و میداند که جامعه کارگری و بازنشستگان به او مجوزی برای تخلف از قوانین ندادهاند و نخواهند داد. ایشان موظف به اجرای کامل تعهدات قانونی هستند؛ بهویژه در دو حوزه مهم: تأمین معیشت و درمان رایگان.
نظر شما