گفتگوی صفحه اقتصاد با داود میرزایی دبیر اجرایی خانه کارگر ساوه و زرندیه
قطع برق کارخانه ها باعث تقابل کارگر و کارفرما
داود میرزایی دبیر اجرایی خانه کارگر ساوه با انتقاد شدید از قطع برق صنایع گفت: به جای آنکه با قطع برق کارخانهها، رگ درآمد کارگران را ببرند، بهتر است برق خانه کارگر را قطع کنند تا بتواند دستمزدش را از کارخانه بگیرد.

کوروش شرفشاهی - داود میرزایی دبیر اجرایی خانه کارگر ساوه در گفتگو با صفحه اقتصاد با اعلام اینکه کارگران از قطع مکرر برق که به تعطیلی کارخانهها منجر میشود، نگران هستند گفت: کارگر نگران این است که اگر برق کارخانهاش قطع و تولید متوقف شد، کارفرما ناچار به اخراج یا تعدیل نیرو شود که در این صورت، کارگر با چالشهای بسیاری روبرو خواهد شد.
وی با اعلام اینکه کارخانههای بزرگ با قطع برق به سوی اخراج کارگران یا تعدیل نیرو نمیروند گفت: کارفرمایان ناچار هستند برای جلوگیری از هزینه های اضافی، کارگاه را تعطیل کنند و کارگرها را به خانه بفرستند، اما حاضر نیستند کارگر توانمند و با سابقهای که میتواند در خط تولید موثر باشد را اخراج کنند.
دبیر اجرایی خانه کارگر ساوه و زرندیه با تاکید بر اینکه کارفرما نیز تا حدودی میتواند این شرایط را تحمل کند گفت: کارفرما چقدر میتواند شرایطی را تحمل کند که برق کارخانهاش را قطع کنند، او کارگرانش را به خانه بفرستد و بدون آنکه تولید و درآمدی داشته باشد، حقوقهای کارگران را به موقع بپردازد.
وی با اعلام اینکه قطع برق زیانی دوسویه دارد گفت: اگرچه با قطع برق، کارفرما تاوان میدهد و ناچار است حقوق و حق بیمه کارگران را میپردازد، اما بسیاری از مزایای کارگران همچون اضافه کاری، نوبت کاری، آکورد، بهرهوری و دیگر موارد که ناشی از تولید است، حذف میشود.
میرزایی با تاکید بر اینکه قراردادهای موقت باعث شده رابطه کاری کارگر و بنگاه اقتصادی در قالب قراردادهای سه ماهه و حتی یک ماهه باشد گفت: هنگامی که قرار داد موقت است، پایه حقوق را در نظر می گیرند و کارگر بر اساس اضافه کاری و مزایای دیگر حاضر شده در بنگاه اقتصادی کار کند.
وی با انتقاد از اینکه برق کارخانهها را قطع میکنند تا برق خانهها وصل شود گفت: کارگر دوست دارد برق خانهاش قطع باشد، اما برق محل کار که منبع درآمد اوست، قطع نشود.
دبیر اجرایی خانه کارگر ساوه و زرندیه با اعلام اینکه قطع برق مساوی با کاهش درآمدهای جانبی و در بدترین شرایط اخراج کارگران است گفت: اینکه کارگر در خانه بماند و حقوق پایه را دریافت کند، باعث تضعیف قدرت خرید او میشود و جذابیت کار را می گیرد.
وی از افزایش قیمت کالاهای اساسی همچون نان، حبوبات، لبنیات، گوشت و بسیاری مواد دیگر ابراز نگرانی کرد و گفت: با افزایش روزافزون قیمتها، کارگر نمیتواند با دریافت حقوق ثابت پاسخگوی این هزینهها باشد و باید در قالب مزایای جانبی ناشی از فعالیت بنگاه اقتصادی، درآمد بیشتری به دست آورد.
داود میرزایی با اعلام اینکه بسیاری از کارگران به دلیل حقوقهای ناچیز و کاهش درآمدهای جانبی ناشی از قطع برق با مشکلات معیشتی جدی روبرو شدهاند گفت: هنگامی که خانه یک کارگر برق داشته و یخچالش روشن باشد، اما پولی نداشته باشد که خرید و یخچال را پر کند، برق را میخواهد چه کار کند.
وی با اعلام اینکه اگر کارگر حقوق نگیرد، حتی توان پرداخت پول برق را هم ندارد گفت: آیا اداره برق حاضر میشود به کارگری که در نتیجه قطع برق، درآمد خود را از دست داده و توان پرداخت قبض برق را ندارد، معافیت بدهد و پول برقش را دریافت نکند.
دبیر اجرایی خانه کارگر ساوه خطاب به وزیر نیرو و مسوولان اداره برق گفت: اگر برق خانه کارگران را قطع کنید، بهتر از آن است که برق کارخانهها و نان سفره کارگران را قطع کنید.
وی با تاکید بر اینکه دولت باید به سوالات اساسی بسیاری پاسخ دهد گفت: کارخانهای که ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ کارگر دارد و برق آن را به بهانه های گوناگون قطع می کنند، چگونه می توان از کارفرمای آن انتظار داشت حقوق کارگران را سر وقت بپردازد.
میرزایی با تاکید بر اینکه کارگران کشور ما بسیار نجیب و زحمتکش هستند گفت: کارگری که در نتیجه قطع برق و تعطیلی بنگاه اقتصادی، با تاخیر دریافت حقوق مواجه شده چگونه میتواند روبروی کارفرمای خود بایستد و از او مطالبه حقوق کند.
وی با هشدار نسبت به اینکه قطع برق کارگر و کارفرما را مقابل هم قرار داده گفت: از یک سو کارفرما توان پرداخت حقوق بدون تولید و کسب درآمد را ندارد که البته حق هم دارد و از سوی دیگر چشم امید کارگر به حقوقیست که ماهیانه از کارفرما دریافت می کند، هنگامی که این رابطه درست برقرار نمیشود، تقابل، بدبینی و ناامیدی در کارگاه رقم میخورد، مشکلی که مقصر اصلی آن دولت است.
نظر شما