گزارش روز صفحه اقتصاد؛
واریز مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در اردیبهشت ۱۴۰۴ | افزایش مستمری در اردیبهشت ابلاغ می شود؟ + جدول
در این گزارش به بررسی واریز مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در اردیبهشت ماه پرداخته ایم. با ما همراه باشید!

واریز مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در اردیبهشت ۱۴۰۴ بهمراه پاسخ به این سوال که آیا افزایش مستمری در اردیبهشت ابلاغ می شود؟ یا نه! عناوین مهمی است که در ادامه به آن می پردازیم و یادآور می شویم مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در فروردین ماه با مبلغ افزایشی سال جدید واریز شد و طبق آخرین خبرها مستمری اردیبهشت ماه مددجویان هم مانند فروردین در روز بیستم واریز خواهد شد البته در این مورد مناقشاتی وجود دارد که در ادامه به آن می پردازیم.
واریز مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در اردیبهشت ۱۴۰۴
با آنکه زمان واریز مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد از اسفند سال ۱۴۰۳ تغییر کرد و مددجویان در تایخ ۲۰ هر ماه واریزی خود را دریافت میکنند؛ احتمال دارد در اردیبهشت با یک روز تاخیر واریز شود.
ردیف | گروه مشمول | مبلغ پرداختی (به ازای هر نفر) | تاریخ واریز |
---|---|---|---|
۱ | مددجویان کمیته امداد و بهزیستی | بر اساس مستمری حمایتی | ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ |
۲ | خانوارهای دهکهای اول تا سوم | ۴۰۰,۰۰۰ هزار تومان | ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ |
۳ | خانوارهای دهکهای چهارم تا نهم | ۳۰۰,۰۰۰ هزار تومان | ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ |
البته مددجویان بهزیستی معمولا با چند روز تاخیر مستمری را در حسابهایشان دریافت می کنند.
افزایش مستمری در اردیبهشت ابلاغ می شود؟
مستمری مددجویان بهزیستی مستقیماً به حساب ذینفع نهائی (حسب مورد سرپرست خانوار) براساس شناسه ملی اعلامی از سوی سازمان بهزیستی کل کشور به حساب یک میلیون و ۴۹۳ هزار و ۷۲۴ نفر مددجوی این سازمان واریز و قابل برداشت است.
همچنین مستمری مددجویان کمیته امداد به حساب کمیته امداد امام خمینی (ره) واریز و از طریق آن سازمان به حساب مددجویان تحت پوشش واریز خواهد شد.
بنابراین گزارش امسال مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی ۴۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی گفت: آموزش امور حقوقی به مددجویان از جمله در خصوص موضوعات حقوق خانواده، قراردادها و سایر موارد حقوقی در دستور کار این نهاد قرار گرفته تا مددجویان آشنایی نسبی با مسائل حقوقی داشته و کمتر دچار مشکلات حقوقی شوند.
عرب افزود: در این رابطه پارسال ۲۵ دوره آموزش حقوقی برگزار و ۷۴۴ نفر از مددجویان بویژه زنان سرپرست خانوار از این آموزشها بهرهمند شدهاند.
عرب افزود: در کنار سایر خدمات حمایتی و توانمندسازی، یکی از خدماتی که به مددجویان ارائه میشود، معاضدت حقوقی به خانوادههای زیرپوشش است.
عرب گفت: یکی از راههای توانمندسازی این نهاد، توانمندسازی حقوقی است تا مددجویان با احقاق حقوقی که از آنان تضییع شده است، به توانمندی رسیده و از چرخه حمایت خارج شوند.
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان با اشاره به فعالیت ۱۷ میز خدمت حقوقی در دفاتر این نهاد افزود: در این میز خدمت، وکلای نیکوکار حضور یافته و به مراجعان که مددجویان و اقشار نیازمند هستند، مشاوره حقوقی رایگان ارائه میکنند.
عرب افزود: در سال گذشته ۱۲۵ نفر از مددجویان از خدمات میز خدمت حقوقی استفاده و در صورت نیاز با همکاری مرکز وکلای قوه قضائیه از وجود وکیل معاضدتی در روند رسیدگی به پرونده شان بهرهمند شدهاند.
وی گفت: مددجویان علاوه بر حضور در دفاتر کمیته امداد امام (ره) و میز خدمت حقوقی، میتوانند با مراجعه به سامانه امداد هوشمند، درخواست خدمات حقوقی خود را ثبت و در همان سامانه پاسخ و مشاوره مورد نیاز خود را دریافت کنند.
عرب افزود: در سال گذشته ۳۰۱ مددجو برای بهره مندی از تخفیف در تعرفه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی معرفی و بر اساس تفاهم نامه منعقده با دفاتر، در خصوص تعرفه دفاتر خدمات الکترونیک قضائی به بیش از ۴۸ میلیون تومان از تخفیف بهرهمند شدهاند.
حسین فتاحی، معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد با اعلام این خبر گفت: با موافقت مجلس شورای اسلامی، مستمری مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی سال آینده ۴۰ درصد افزایش مییابد.
وی افزود: نمایندگان مجلس در جلسه علنی در ادامه بررسی موارد ارجاعی از کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴، جزء ۱ بند (پ) تبصره ۱۲ را تصویب کردند.
افزایش 40 درصدی مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی
معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد اظهار کرد: طبق این مصوبه، مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی به میزان ۴۰ درصد افزایش مییابد.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور از پرداخت کمک هزینه لوازم بهداشتی به تمام کودکان واجد شرایط زیر ۷ سال برای اولین بار خبر داد و گفت: استان سیستان و بلوچستان هزار و ۱۹۳ کودک، خراسان رضوی ۹۷۵ کودک و استان خوزستان ۸۰۸ کودک را تحت پوشش این طرح بردهاند.
دکتر فاطمه عباسی معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اعلام این خبر، گفت: امروزه جایگاه متمایز پیشگیری از بیماریها در حفظ سلامت و بهبود کیفیت زندگی و افزایش طول عمر افراد جامعه، بیش از پیش محرز شده و حتی پیشرفتهای نوین و ورود هوش مصنوعی در حوزه سلامت نیز کمترین تاثیری در این خصوص نداشته است؛ چنان که موضوع پیشگیری همچنان به عنوان یکی از مهمترین مسائل در راس سیاست گذاریها و برنامههای کلان کشورهای توسعه یافته مورد توجه قرار میگیرد.
وی افزود: این مهم به ویژه در مورد افراد دارای معلولیت و کودکان دارای معلولیت، از اهمیت و حساسیت بیشتری برخوردار است، چرا که این گروه به دلیل مواجهه با یک یا چند آسیب ارگانیک یا فیزیولوژیک، با سرعت بیشتری در معرض تشدید معلولیت و نارسایی عضو آسیب دیده و در نهایت بسترگرایی هستند.
عباسی گفت: بر این اساس، موضوع پرداخت کمک هزینه لوازم بهداشتی به افراد دارای معلولیت در سازمان بهزیستی – به عنوان متولی اصلی ارائه خدمات توانبخشی – در دستور کار قرار گرفت و اجرای آن از اواخر سال ۱۳۹۷ با سرانه ای معادل یک میلیون و ۶۰۰هزار ریال برای ۲۲ هزار و ۱۸۹ نفر از افراد تحت پوشش دارای آسیب نخاعی و جسمی حرکتی بسترگرا آغاز شد.
در حال حاضر تعداد ۱۶۷ هزار و ۷۷۰ نفر با سرانه ای معادل ۹ میلیون ریال مشمول دریافت این کمک هزینه هستند. نکته قابل توجه این که به رغم رشد قابل توجه صورت پذیرفته، مبلغ مذکور فقط حدود ۲۰درصد از کل هزینه لوازم بهداشتی مورد نیاز این گروه را پوشش می دهد که البته امید است با توجه به رایزنی ها و پیگیری های صورت پذیرفته با مراجع ذیربط، در سال جاری این مبلغ تاحد امکان افزایش یابد.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت:در خصوص شرایط احراز دریافت کمک هزینه خرید لوازم بهداشتی باید اذعان داشت افراد دارای معلولیتی که به تشخیص کمیسیون پزشکی-توانبخشی کد معلولیت مربوطه را دریافت کرده و به تایید کمیته توانبخشی رسیده باشند، واجد شرایط دریافت هستند و می توانند از کمک هزینه بهداشتی بهره مند گردند. به منظور شفافیت در فرایند شناسایی گروه هدف، کدهای مرتبط بهداشتی به طور دقیق و مشخص، تعریف شده و توسط کمیسیون پزشکی توانبخشی برای افراد واجد شرایط لحاظ گردیده و در سامانه سازمان ثبت می گردد.
وی افزود:شایان ذکر است از دی ماه ۱۴۰۳ و در راستای برقراری عدالت اجتماعی و سیاست خانواده محوری و به منظور افزایش امید به زندگی، موضوع پرداخت این کمک هزینه به کودکان دارای معلولیت زیر ۷ سال نیازمند استفاده از لوازم بهداشتی، در دستور کار قرار گرفته است.
نکته قابل توجه این که کودکان زیر سه سال به علت عدم تکمیل فرایند رشد (سیستم کنترل دفع)، امکان دریافت کد های مرتبط را نداشته و لذا تمامی کودکان دارای معلولیت جسمی حرکتی شدید و خیلی شدید تحت پوشش این خدمت قرار گرفتند.
بدیهی است وضعیت این کودکان پس از ۳ سالگی مجدداٌ در کمیسیون پزشکی-توانبخشی مورد بررسی قرار گرفته و در صورت دریافت کد مربوطه، همچنان از دریافت کمک هزینه، بهره مند خواهند بود.
عباسی گفت:۹ هزار و ۴۱۱ کودک تحت پوشش هستند که از این تعداد ۸ هزار و ۱۴۰ کودک در دهک زیر ۶ قرار دارند. ۵ هزار و ۳۹۱ کودک، پسر و ۴ هزار و ۲۰ کودک دختر هستند. همچنین ۳۴ نفر دچار ضایعه نخاعی هستند و ۹۹۵ نفر(با توجه به زیر ۳ سال بودن) امکان اخذ کدهای مرتبط بهداشتی در کمیسیون پزشکی توانبخشی را ندارند.
وی با اشاره به عملکرد استانهای برتر در خصوص شناسایی و برقراری طرح کمک هزینه لوازم بهداشتی کودکان گفت: استان سیستان و بلوچستان هزار و ۱۹۳ کودک، خراسان رضوی ۹۷۵ کودک و استان خوزستان ۸۰۸ کودک را تحت پوشش این طرح برده اند.
همچنین استان های برتر در پایش و کد دهی افراد واجد شرایط دریافت کمک هزینه کمک هزینه تامین لوازم بهداشتی به ترتیب شامل استان های زنجان، سمنان و اصفهان، گیلان، خراسان جنوبی و یزد و استان کرمانشاه هستند.
به گزارش صفحه اقتصاد به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بهزیستی کشور؛ معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور همچنین به عملکرد استانها از نظر بیشترین تعداد نفرات دریافت کننده کمک هزینه تامین لوازم بهداشتی اشاره کرد و گفت: استان تهران با ۱۴ هزار و ۱۵۴نفر، فارس با ۱۳ هزار و ۹۹۵ نفر، خراسان رضوی با ۱۳ هزار و ۳۸۰ نفر، استان خوزستان با ۱۱ هزار و ۸۲۵ نفر، استان آذربایجان شرقی با ۱۰ هزار و۵۷۲ نفر، استان سیستان و بلوچستان با ۹ هزار و ۴۱ نفر، استان کرمان با ۷هزار و ۲۹۴ نفر، استان اصفهان با ۷ هزار و ۳۰ نفر و استان آذربایجان غربی با ۶ هزار و ۵۹۵ نفر بیشترین تعداد نفرات دریافت کنندگان کمک هزینه تامین لوازم بهداشتی را در استانهای خود داشتهاند.
نظر شما