اعتراضِ کارگران به افزایش سن بازنشستگی در روز کارگر + جزئیات
جزئیات اعتراضِ کارگران فرانسه به افزایش سن بازنشستگی در روز کارگر را در این خبر بخوانید.

تغییرات در سیستم بازنشستگی فرانسه دههها برای روسای جمهور فرانسه دردسرساز بوده و کارگران ناراضی را به خیابانها کشانده و منجر به ناآرامیها و اعتصابات سراسری شده است.
به نقل از روزنامه انگلیسی گاردین، جمعی از کارگران فرانسوی در پاریس (پایتخت) در روز کارگر ضمن برگزاری یک تجمع به برنامه افزایش دوباره سن بازنشستگی اعتراض میکنند.
تغییرات در سیستم بازنشستگی فرانسه برای دههها برای روسای جمهور فرانسه دردسرساز بوده و کارگران ناراضی را به خیابانها کشانده و منجر به ناآرامیها و اعتصابات سراسری شده است.
دو سال قبل نیز، اعتراضات کارگری علیه طرح افزایش سن و سابقه بازنشستگی رئیس جمهور امانوئل مکرون، با قوت برگزار شد اما در نهایت در هیات دولت و مجلس این کشور قانونی تصویب شد که سن بازنشستگی را از ۶۲ به ۶۴ سال افزایش میداد. هرچند در ابتدا به نظر میرسید که دولت فرانسه این طرح را کنار گذاشته است.
در واکنش به تداوم تلاش دولت برای اجرای مابقی اصلاحات سن بازنسشتگی، سه هنرمند فرانسوی یک کارزار طنز راهاندازی کردهاند که در آن کارگران کشور را به تأخیر سیستماتیک در رسیدن به محل کار به عنوان راهی برای جبران دو سال افزایش اضافی سن بازنشستگی تشویق میکند.
گروه هنریای با عنوان «Zélé» پیش از روز کارگر در فرانسه، بروشوری پخش کرده که در آن به شیوهای محاسبه میکند که افراد با چند دقیقه تأخیر باید سر کار حاضر شوند تا افزایش سن بازنشستگی جبران شود.
شارل-آنتوان دسوزا، ۳۵ ساله، از کارشناسان حوزه تبلیغات و طنزپرداز، از رهبران سازمانده این کارزار است. وی میگوید: «این ایده راهی برای نشان دادن نارضایتی ماست. ما در فرانسه اعتراضات جدی داشتهایم ولی تاکنون جواب نداده است. متاسفانه صدای مردم شنیده نشده است. بنابراین این یک جایگزین خلاقانهتر، و یک مقاومت نمادین، راهی برای مطرح کردن مجدد این موضوع (مخالفت با افزایش سن بازنشستگی) است که اجرای آن هنوز ابلاغ نشده است.»
این کارزار با شعار «اصلاحات بازنشستگی شما را ملزم به کار طولانیتر میکند» و «با دیر رسیدن به محل کار، افزایش زمان بازنشستگی خود را جبران کنید» کار خود را آغاز کرده است.
فعالین این کارزار میگویند با وجود امید به زندگی پایینتر فرانسویها نسبت به سایر شهروندان اروپایی، این طرح با توجیهات غیرقابل قبول به کارگران و کارمندان فرانسوی تحمیل شده است.
دسوزا در این رابطه به گاردین میگوید: «ما میدانیم که اگر اعتراض نکنیم، روزی از خواب بیدار میشویم و میبینیم که ما هم باید تا ۷۰ سالگی کار کنیم و برای کسانی که در کشورهای دیگر هستند، این سن بازنشستگی میتواند حتی بیشتر باشد.»
در ۴۰ سال گذشته، هر یک از رؤسای جمهور فرانسه تلاش کردهاند مزایا و سن بازنشستگی را تغییر دهند که این امر خشم و اعتراضات فرانسویها را علیه دولتها بخاطر حمله به نظام تامین اجتماعی پایدار و قدیمی فرانسه برانگیخته است.
در سال ۲۰۲۳، مکرون با استفاده از یک بند قانون اساسی بحثبرانگیز که از رأی پارلمانی اجتناب میکرد، تغییرات بازنشستگی را که بخشی از مانیفست انتخاب مجدد دوره دوم او بود، به زور اعمال کرد. در واکنش نیز کارگران فرانسوی در اقدامی بیسابقه همه اتحادیههای کارگری را در اعتراضاتی شرکت دادند که اعتراضات آن در مارس همان سال (۲۰۲۳) به اوج خود رسید. حتی این تخمین وجود داشت که بیش از یک میلیون نفر از کارگران و کارمندان و بازنشستگان به خیابانها آمدند.
فرانسه در بین اقتصادهای اصلی اروپا، پایینترین سن واجد شرایط بودن برای بازنشستگی دولتی را دارد. سیستم بازنشستگی پرهزینه است، اما افراد شاغل حق بیمه بالایی پرداخت میکنند و انتظار حقوق بازنشستگی به همان اندازه را دارند. همه کارگران فرانسوی بر اساس حق بیمه پرداختی و ۲۵ سال دوره خدمت پردرآمد خود، حداکثر تا سقف ۱۹۳۲ یورو (۱۶۴۲ پوند) در ماه، مستمری دریافت میکنند.
کارگران فرانسوی تاکید دارند که حتی اگر کارگران دیر سر کار خود حاضر شوند، بعید است که فرانسه به سن بازنشستگی ۶۲ سالگی بازگردد و باز هم کارگران در زیان خواهند بود.
نظر شما