بررسی وضعیت کارگران پارس جنوبی در سال ۱۴۰۳: چالش‌ها و دستاوردها

در سال ۱۴۰۳، کارگران پیمانکاری پارس جنوبی با مطالباتی همچون اجرای عادلانه قانون کار، بهبود شرایط شغلی رانندگان، و عمل به توافقات قبلی با مجتمع گاز پارس جنوبی روبهرو بودند. بررسی چگونگی پاسخگویی به این خواسته‌ها، وضعیت معیشت و امنیت شغلی آنان را روشن می‌کند.

بررسی وضعیت کارگران پارس جنوبی در سال ۱۴۰۳: چالش‌ها و دستاوردها
صفحه اقتصاد -

کارگران پیمانکاری پارس جنوبی سال ۱۴۰۳ را چگونه سپری کردند؟ بازنگری و اجرای صحیح طرح طبقه‌بندی مشاغل و نظام پرداخت عادلانه و هم‌تراز با نیروهای رسمی، پیمانی و قراردادی؛ اجرای قانون کار و طرح طبقه‌بندی مشاغل، ساماندهی تردد، ایجاد امنیت شغلی و برقراری عرف کارگاه برای رانندگان غیرمالک خودروهای استیجاری؛ اجرای بدون تبعیض طرح اقماری دو هفته کار و دو هفته استراحت برای همکاران اداری و پشتیبانی؛ عمل به توافقات قبلی با مجتمع گاز پارس جنوبی علی‌الخصوص مرخصی استحقاقی و پرداخت هزینه‌ی قطع امکانات رفاهی (حق کمپ). این‌ها مطالباتِ کارگران پیمانکاری پارس جنوبی در سال ۱۴۰۳ بود. کارگران برای رسیدن به این مطالبات در این سال حدود ۲۰ تجمع سراسری برگزار کردند. 

آما آیا تجمعات کارگران نتیجه داشت؟ علیرضا میرغفاری، رئیس هیئت مدیره کانون انجمن‌های صنفی کارگران پالایشگاه‌های گاز استان بوشهر، در پاسخ به این سوال گفت: به دنبال اعتراضاتی که برگزار کردیم، در بخش‌هایی از جمله وضعیت رانندگان قول‌هایی برای بهبودی وضعیت و رسیدگی به مطالبات گرفته‌ایم. در جلساتی که با مسئولان داشتیم، توافق شد که رأی دیوان عدالت اداری (رأی شماره ۳۱۸) اجرایی شود. تیپ پیمان و الحاقیه آن نیز آماده شده و به سمت پالایشگاه‌ها رفته و باید سلسه‌مراتب اداری برای پرداخت طی شود. 

وی گفت: در مورد رانندگان، طبق وعده‌هایی که داده شد وضعیت به طور قابل قبولی حل خواهد شد. به عنوان مثال، رانندگان ۱۰ روز مرخصی خواهند داشت؛ آن‌ها قبلا مرخصی نداشتند. همچنین طرح طبقه‌بندی مشاغل نیز برای آن‌ها اجرایی خواهد شد. گروه‌های شغلی ۸.۹، ۱۰ و ۱۱ شامل رانندگان سبک، نیمه‌سنگین و ویژه در این طرح قرار خواهند گرفت. 

میرغفاری گفت: همچنین، ما بحث بازنگری طرح طبقه‌بندی مشاغل را با رویکرد نظام همسان دستمزد برای کل وزارت نفت دنبال می‌کنیم. این موضوع هنوز به نتیجه نرسیده است. 

رئیس هیئت مدیره کانون انجمن‌های صنفی کارگران پالایشگاه‌های گاز استان بوشهر افزود: در جلسه‌ای که اسفند ماه در مجتمع گاز برگزار شد، این مجتمع تعهدی برای ارائه چک لیست‌های نظارتی در خصوص خدمات رفاهی و شرایط عرفی کارگاه‌ها داده است. این چک لیست‌ها در سه سطح بررسی خواهند شد و به کارفرماها و ناظرین اجازه نخواهد داد که به سادگی از مفاد پیمان چشم‌پوشی کنند. این اقدام باعث خواهد شد که سطح خدمات رفاهی، از جمله خوابگاه و غذا، بهبود یابد.

پیشنهاد سردبیر

منبع: ایلنا
آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

آخرین اخبار