اجرای برنامه اصلاح سودآوری شرکتهای بورسی در نیمه دوم سال
در جلسه «هماهنگی مدیریت بازار ارز و بورس» که صبح امروز(شنبه) به ریاست عارف معاون اول رئیس جمهور و با حضور وزرای اقتصاد و دارایی، جهاد کشاورزی، صمت، رئیس سازمان بورس، رئیس شورای اطلاع رسانی و سخنگوی دولت و مدیران ارشد بانک مرکزی برگزار شد، راهکارهای بهبود مدیریت بازارارز و رشد جایگاه بورس، مورد بررسی قرار گرفت.
در جلسه «هماهنگی مدیریت بازار ارز و بورس» که امروز(شنبه) به ریاست معاون اول رئیس جمهور و با حضور وزرای اقتصاد و دارایی، جهاد کشاورزی، صمت، رئیس سازمان بورس، رئیس شورای اطلاع رسانی و سخنگوی دولت و مدیران ارشد بانک مرکزی برگزار شد، راهکارهای بهبود مدیریت بازارارز و رشد جایگاه بورس، مورد بررسی قرار گرفت.
راهبرد ثبات بازار
معاون اول رئیس جمهوردر جلسه هماهنگی مدیریت بازار ارز و بورس، با بیان آنکه راهبرد ثبات بازار که راهبرد اصولی دولت است، بهصورت دستوری قابل اجرا نیست، گفت: باید با برنامه ریزی مناسب با سایر نهادهای پولی و مالی، به سمت شرایط مطلوب حرکت کرد.
عارف با بیان اینکه تامین و ذخیره سازی کالاهای اساسی و مورد نیاز، بحث جدی دولت است گفت: در این زمینه همه باید پای کار بیاییم و آرامشی را که در بازار وجود دارد، همچنان حفظ کنیم و مطمئن باشیم که حتی در شرایط دشوار نیز هماهنگی و گفتگوی صادقانه با مردم، آرامش را به بازار و جامعه تزریق خواهد کرد.
در این جلسه، بعد از ارائه گزارشی درباره فعالیتهای صورت گرفته در زمینه مدیریت بازار ارز از سوی مسئولان بانک مرکزی، برنامههای این حوزه و از جمله تامین و تخصیص ارز ذخایر کالاهای اساسی مورد بحث قرار گرفت.
همکاری بانک مرکزی و نهادهای مالی برای ارتقاء و رشد بازاربورس
در ادامه این جلسه، حجت اله صیدی، رئیس سازمان بورس اوراق بهادار بعد از ارائه گزارشی جامع درباره راهکارهای ارتقاء و رشد بورس، خواستار همکاری بانک مرکزی و نهادهای مالی در این حوزه شد.
او اطلاع رسانی دقیق و صادقانه، کنترل بازارهای موازی و کاهش نرخ تامین مالی، رفع موانع سودآوری شرکت های بورسی را از جمله سیاستهای تاثیر گذار بر رشد بازار سهام برشمرد و از اجرای برنامه «اصلاح سودآوری شرکتها» در شش ماهه دوم امسال خبر داد.
همچنین مدیران بانک مرکزی، از روند کاهشی تورم بعد از شروع کار دولت چهاردهم، فعالیتهای صورت گرفته در جهت افزایش ذخایر ارز و طلا و شرایط بسیار مناسب کشور در این دو حوزه، تقویت عرضه در بازار حواله، عرضه مناسب ارز مسافرتی و اسکناس و افزایش عرضه ارز نیمایی و برگزاری حراج سکه طلا برای از بین بردن حباب سکه، گزارش کاملی ارائه کردند.
تسریع در گشایش اعتبارات
در بخش دیگری از این جلسه، وزیر صمت نیز در خصوص شیوه مدیریت ثبت سفارشهای و تخصص ارز کالاها، مواد اولیه و ماشین آلات، گزارشی ارایه و نسبت به تسریع در گشایش اعتبارات و کاهش صف انتظارات تاکید کرد.
تأمین ارز از مهمترین دغدغههای این وزارتخانه
وزیر جهاد کشاورزی نیز با تاکید به اینکه افزایش ذخایر کالاهای اساسی و تخصیص و تأمین ارز از مهمترین دغدغههای این وزارتخانه است گفت: با اختصاص ارز، این کار کلیدی و مهم صورت خواهد گرفت.
گفتوگوی صریح با رسانه ها و مردم و ارائه گزارش از اقدامات صورت گرفته در حوزه ارزی و کنترل بازار ارز، از دیگر موضوعاتی بود که در این جلسه مورد تاکید قرار گرفت و اعضای جلسه خواستار آن شدند که با بیان دقیق فعالیت ها، آرامش و اعتماد جامعه و بازار به عملکرد دولت بازگردد و از گسترش شایعات و آشفتگی روانی و ایجاد تورم های کاذب بعد از وقوع هر حادثه از سوی افراد سودجو جلوگیری شود.
تجدید نظر در سیاستهای کلان پولی و بانکی
وزیر اقتصاد نیز در این جلسه خواستار تجدید نظر در سیاستهای کلان پولی و بانکی نظیرنرخ بهره، نظارت بر بانکها و انتشار اوراق دولتی شد.
نظر شما