مابقی مطالبات گندمکاران چه زمانی پرداخت می شود؟
مجری طرح خودکفایی گندم گفت: بر اساس آخرین آمار از ابتدای فصل برداشت تاکنون ۱۱ میلیون و ۹۷۸ هزار تن گندم از کشاورزان به ارزش ۲۱۱ همت خریداری شده است.
سهراب سهرابی گفت: براساس آخرین آمار از ابتدای فصل برداشت تا امروز، ۱۱ میلیون و ۹۷۸ هزارتن گندم با ارزش ۲۱۱ همت از کشاورزان خریداری شده است.
مجری طرح خودکفایی گندم از پرداخت ۸۰ درصد مطالبات گندمکاران خبر داد. و گفت: تاکنون ۱۶۷ همت از مطالبات گندمکاران پرداخت شده. و مابقی مطالبات را در حال پیگیری از سازمان برنامه و بودجه و هدفمندی یارانه ها هستیم.
سهرابی با بیان اینکه خرید تا اواخر آبان ماه ادامه دارد. افزود: برآوردها حاکی از آن است که میزان خرید تضمینی گندم به ۱۲ میلیون تن برسد.
مجری طرح خودکفایی گندم خوزستان، کردستان، گلستان، فارس و کرمانشاه را ۵ استان برتر خرید تضمینی گندم اعلام کرد.
او درباره آخرین وضعیت سطح زیرکشت گندم افزود: اکنون عملیات کشت در استان های اقلیم سرد آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان، همدان، زنجان، قزوین و بخش هایی از خراسان رضوی و لرستان آغاز شده و کماکان ادامه دارد.
سهرابی ادامه داد: برای آغاز کشت در سال زراعی جدید اقداماتی نظیر تهیه و تدارک بیش از ۵۰۰ هزار تن بذر اصلاح شده. تهیه و تدارک کودهای شیمیایی، تدارک ماشین آلات و دنباله بندهای بندی و سوخت ماشین آلات و تهیه و تدارک سموم مبارزه با آفات، بیماری و علف های هرز و برنامه ریزی جهت اجرای طرح جهش تولید در دیم زارها در سطح ۶ میلیون هکتار صورت گرفته است. که برآورد می شود حدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از جهش تولید در دیم زارها مربوط به گندم است.
مجری طرح گندم وزارت جهاد گفت: برآوردها حاکی از آن است. که در سال زراعی جدید حداکثر ۲ میلیون هکتار گندم آبی و ۴ میلیون هکتار گندم دیم کشت شود.
پرداخت نشدن ۳۷ درصد از مطالبات گندمکاران کشور
رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: ۳۷ درصد مطالبات گندمکاران کشور که قرار بود تا آخر شهریور پرداخت شود تا امروز محقق نشده است.
گندم کالای استراتژیکی است که نقش مهمی در اقتصاد و سیاست هر کشور داشته و تولید و خودکفایی آن برای کشورها بهنوعی مزیت محسوب میشود. محصولی که باوجود اهمیت بالای آن با چالشهای بسیاری از تولید تا خرید مواجه است و بنابر نظر کارشناسان نیاز است که ضمن تامین اعتبار مناسب برای خرید و پرداخت بهموقع به کشاورز به مسائلی همچون نوسازی ماشینآلات برداشت گندم، اجرای الگوی کشت، ارائه تسهیلات کمبهره به کشاورز، ورود علم به مزارع و مسائل تقنینی نیز توجه شود.
قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ مبلغ ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده است.
مطالبات گندمکاران در کشور از ابتدای سال ۱۴۰۳ موجب نگرانی و گلایه کشاورزان شده بود که حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه در هفته سوم شهریور سال جاری در ارتباط با پرداخت مطالبات گندمکاران اظهار کرده بود: مهمترین موضوع ما مطالبات گندمکاران است که این هفته پرداختها سرعت میگیرد و تسویه میشود و بخش عمده مطالبات تا پایان هفته پرداخت میشود.
در این راستا عطاالله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران اظهار کرد: ۳۷ درصد مطالبات گندمکاران کشور که قرار بود تا آخر شهریور پرداخت شود تا امروز محقق نشده است که پیگیری میکنیم در روزهای آتی این مطالبات باقیمانده کشاورزان که بیشتر از استانهای شمال غرب هستند، پرداخت شود.
وی با اشاره به تولید ۱۵ میلیون تن گندم افزود: تاکنون ۵۰۰ هزار تن انواع بذر اصلاح شده در طبقات پرورشی، مادری و گواهی شده خریداری شده است و ۱۲و نیم میلیون تن گندم برای صنف، صنعت و نان خریداری شده است.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران با اشاره به خرید تضمینی جو افزود: قیمتگذاری جو برای سال آینده با ۳۵ درصد افزایش نسبت به سال جاری انجام شده که سال جاری قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم جو ۱۰ هزار تومان است که برای سال آینده ۱۳ هزار و پانصد تومان تصویب شد.
خرید تضمینی ۵۱ هزار تُن گندم در بروجرد
مدیر جهاد کشاورزی بروجرد گفت: ۵۱ هزار تُن گندم در شهرستان توسط مراکز خرید به صورت تضمینی خریداری شده است.
جواد گودرزی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: سطح کشت گندم آبی در سال زراعی جاری ۶ هزار و ۲۰۰ هکتار با میانگین تولید ۵.۵ تُن در هکتار و سطح کشت گندم دیم ۱۱هزار هکتار با میانگین تولید ۲.۵ تن در هکتار است.
وی خاطرنشان کرد: مجموع تولید گندم در سال زراعی جاری، ۶۱ هزار تُن بوده که از این میزان حدود ۵۱ هزار تُن توسط مراکز خرید سیلوها به صورت تضمینی خرید شده است.
مدیر جهاد کشاورزی بروجرد با بیان اینکه شهرستان در تولید گندم از میانگین عملکرد مقام اول استان لرستان را از آن خود کرده است، افزود: سطح کاشت جو آبی شهرستان ۳۵۵۰ هکتار و دیم ۱۰ هزار هکتار بوده با تولید حدود ۳۵ هزار تن است.
گودرزی بیان کرد: سطح کاشت محصول کلزا ۲۷۵ هکتار در سال زراعی با تولید بیش از ۵۱۱ تن بوده که با عملکرد بیش از ۲ تُن در هکتار مقام دوم استان از نظر تولید را از آن خود کرده است.
وی تصریح کرد: ۱۶۰ هکتار از اراضی این شهرستان به کشت کاملیا اختصاص داده شده که در سال جاری تولید آن ۵۴ تُن با میانگین حدود ۳۵۰ کیلوگرم در هکتار بوده است.
مدیر جهاد کشاورزی بروجرد یادآور شد: سطح کاشت محصول چغندرقند در شهرستان حدود ۸۵۰ هکتار بوده که پیش بینی می شود ۶۰ هزار تُن تولید داشته باشد.
گودرزی اظهار کرد: در سال زراعی جاری ۸۵۰۰ تُن انواع کودهای ازوته، فسفات و پتاسیم و بیش از هزار تُن بذر گندم آبی و دیم در بین کشاورزان توزیع شده است.
گلبهار تأمینکننده قسمتی از امنیت غذایی کشور است
مدیر جهاد کشاورزی گلبهار با بیان اینکه تولیدات این شهرستان تأمینکننده قسمتی از امنیت غذایی کشور است، گفت: همکاران و کشاورزان شهرستان گلبهار امسال با همه مشکلاتی که پیش رو داشتند، در حوزه تحویل گندم، سن گندم، زنگ زرد و سایر آفات مشکلی در منطقه نداشتند.
محمد شجعی در حاشیه هفتمین کاروان ترویج بهرهوری ویژه الگوی کشت ملی محصولات زراعی کشت پاییزه ۱۴۰۴-۱۴۰۳ که با حضور مسئولان استان در روستای قره جنگل برگزار شد، به خبرنگار ایسنا گفت: شهرستان گلبهار در بخش کشاورزی از ظرفیتهای بسیاری برخوردار است.
وی با بیان اینکه امسال با همت کشاورزان شهرستان گلبهار ۳۴ هزار تن گندم تحویل سیلوهای منطقه شده است، ادامه داد: گلبهار در تولید گندم ظرفیت بالایی دارد. امیدواریم امسال هم با همت کشاورزان با وجود همه محدودیتها، دستاوردهای خوبی را داشته باشیم.
مدیر جهاد کشاورزی گلبهار با بیان اینکه در این جنگ اقتصادی مسئولیت امنیت غذایی با کشاورزان است، اظهار کرد: امیدواریم امسال نیز بهتر از سال گذشته سرآمد خراسان رضوی باشیم. او جریانسازی اجتماعی برای نهادینهسازی فرهنگ الگوی کشت ملی محصولات کشاورزی، پاسخگویی به سؤالات و ابهامات کشاورزان درباره برنامه الگوی کشت ملی محصولات زراعی سال ۱۴۰۳-۱۴۰۴، مسئلهیابی و ارائه راهکارهای علمی و فناورانه برای حل آنها و ترویج بیمه کشاورزی بهعنوان ابزار مدیریت ریسک و افزایش تابآوری کشاورزان را از محورهای برگزاری این همایش دانست.
ضرورت ورود دانش و علم و فناوری به بخش کشاورزی
وی ورود دانش و علم و فنآوری به بخش کشاورزی را در راستای افزایش بهرهوری ضروری دانست و گفت: شهرستان گلبهار دارای مساحتی به وسعت ۱۰۰۰ کیلومترمربع و در ۳۰ کیلومتری کلانشهر مشهد با ظرفیت ۲۲۰۰۰ هکتار اراضی زراعی و باغی یکی از ۱۰ شهرستان برتر در تولید محصولات کشاورزی است.
مدیر جهاد کشاورزی گلبهار وسعت باغهای شهرستان را ۹۰۰۰ هکتار اعلام کرد و افزود: این شهرستان دارای ۳۴۴ هزار و ۷۲۲ واحد دامی و ۲۹۲ تن محصولات دامی است و در بسیاری از حوزهها رتبه اول تا سوم استان را دارد.
عدم پرداخت بهموقع مطالبات گندمکاران مشکل اصلی کشاورزان در کشت پاییزه
وی با بیان اینکه توسعه شرکتهای دانشبنیان و صنایع تبدیلی در اولویت کار قرار دارد و بیش از ۵۰ واحد در شرف اخذ پروانه یا پروانه صادره شده است، مشکل اصلی کشاورزان در کشت پاییزه را عدم پرداخت بهموقع مطالبات گندم کاران برای تأمین نقدینگی خرید نهادهای اول فصل و تأخیر در برنامهریزی و آمادگی برای کشت پاییزه، کمبود پرداخت تسهیلات تبصرهای در حوزههای مختلف بخش، تغییرات قیمت در نهادهها، قطعی برق چاه موتورهای کشاورزی عنوان کرد.
شهرستان گلبهار با سطح زیر کشت ۵۰۰۰ هکتار گندم و پنج تن میانگین برداشت گندم در مزارع یکی از چند شهرستان مهم در سطح زیر کشت و برداشت گندم در استان خراسان رضوی است.
بیشتر بخوانید:
نظر شما