علت داغ کردن گوشی چیست؟

دراین مطلب از پایگاه خبری صفحه اقتصاد به بررسی علت داغ کردن گوشی های همراه پرداخته ایم و بهترین روش هارا برلی رفع این مشکل به شما معرفی کرده ایم، با ما همراه باشید.

علت داغ کردن گوشی چیست؟
صفحه اقتصاد -

طبیعی است که گوشی‌ها کمی گرم شوند؛ اما گرمای مداوم می‌تواند نشان‌دهنده‌ی مشکلی عمیق‌تر باشد و باعث آسیب طولانی‌مدت به باتری، کاهش سلامت کلی و طول عمر دستگاه شما شود.

در این مطلب، می‌خواهیم ببینیم که چرا گوشی شما بیش‌ازحد داغ می‌کند. اغلب اوقات، گوشی شما به این دلیل داغ می‌شود که باتری به‌سختی کار می‌کند تا وظایف را پردازش کند. اگر احساس می‌کنید گرما از پشت گوشی شما می‌آید، به‌احتمال زیاد باتری شما داغ می‌شود.

گوشی‌های هوشمند امروزی از باتری‌های قدرتمند لیتیوم‌یونی استفاده می‌کنند که با تولید انرژی، گرما را آزاد می‌کنند. به‌همین‌دلیل، کمی گرما طبیعی است؛ به‌خصوص زمانی‌که برای مدت طولانی از گوشی خود استفاده می‌کنید.

داغ‌‌کردن گوشی هنگام شارژشدن

داغ‌کردن گوشی با شارژر طبیعی است؛ اما اگر گوشی شما هنگام شارژشدن بیش‌ازحد داغ می‌کند، احتمالاً به این دلیل است که پورت شارژ شما خراب و کابل شارژ فرسوده شده یا باتری شما آسیب دیده است.

برای آزمایش این اجزا، گوشی خود را با کابل شارژ متفاوت شارژ یا درصورت امکان از شارژر بی‌سیم استفاده کنید. حتی می‌توانید شارژر گوشی خود را به پریز برق دیگری وصل کنید.

داغ‌‌کردن گوشی هنگام اتصال به اینترنت

زمانی‌که سیگنال شبکه گوشی شما ضعیف باشد، قدرت دریافت و ارسال سیگنال به‌صورت خودکار افزایش پیدا می‌کند تا سیگنال‌ها بهتر دریافت شوند.

در این‌ حالت، گوشی شما ممکن است گرمای بیشتری تولید کند. برنامه‌های پس‌زمینه‌ی قدرتمند مصرف CPU گوشی را افزایش می‌دهند و انرژی زیادی مصرف می‌کنند که به گرم‌شدن بیش‌ازحد گوشی شما منجر می‌شود.

داغ‌‌کردن گوشی سامسونگ

گوشی‌های سامسونگ محدوده‌ی دمایی مشخصی دارند که در بهترین حالت خود کار می‌کنند. بااینکه ممکن است در شرایط خاصی مانند شارژ احساس گرما کنند، این موضوع بر طول عمر یا عملکرد دستگاه‌ها تاثیر نمی‌گذارد؛ زیرا این گرما طبیعی است.

با‌این‌حال، گوشی‌های سامسونگ شاید در موقعیت‌های مختلف بیش‌ازحد گرما تولید کنند. بنابراین، پیشنهاد می‌کنیم برای جلوگیری از قرار‌دادن گوشی خود در این شرایط اقدامات احتیاطی‌ گفته‌شده درادامه‌ی مطلب را مدنظر قرار دهید.

داغ‌‌کردن گوشی شیائومی

گوشی‌های شیائومی همگی از طراحی اتلاف حرارت با استاندارد مطلوب استفاده می‌کنند. اگر هنگام بازی‌کردن احساس می‌کنید که دما بیش‌از‌حد زیاد است، توصیه می‌کنیم که نرخ فریم و تنظیمات کیفیت تصویر بازی را کاهش دهید تا افزایش دما بهبود یابد. برای کسب اطلاعات بیشتر، می‌توانید مقاله‌ی رایج‌ترین مشکلات گوشی‌های ردمی و روش رفع آن‌ها را نیز مطالعه کنید.

به‌طور‌کلی، از دلایل رایج داغ‌شدن بیش‌ازحد گوشی می‌توان به بدافزارها و بازبودن برنامه‌های متنوع در دستگاه‌های اندرویدی اشاره کرد. علاوه‌بر‌این، اگر دستگاه یا باتری اندروید شما به‌طور مرتب بیش‌ازحد داغ می‌شود، خواندن این مطلب را ادامه دهید تا یاد بگیرید چگونه حرارت را کاهش دهید.

داغ‌‌کردن گوشی آیفون

ازآن‌جاکه گوشی های اپل ویروسی نمی‌شوند و اپل اجازه‌ی نصب برنامه‌های غیر‌مجاز در اپ‌استور را نمی‌دهد، ممکن است فکر کنید دستگاه‌های iOS کمتر در‌معرض تمام مشکلات معمول گوشی مانند داغ‌شدن بیش‌ازحد هستند؛ اما این موضوع لزوماً درست نیست.

پس‌ از عرضه‌ی سری آیفون ۱۵ به بازار، گزارش‌های متعددی درباره‌ی مشکل داغ‌شدن این گوشی‌ها مطرح شد. برخی کاربران اعلام کردند که حتی وقتی استفاده‌‌شان از گوشی سنگین نیست، بدنه‌ی آن به‌شدت داغ می‌شود.

بررسی‌های کارشناسان نشان داد که مشکل داغ‌شدن بیش‌ازحد آیفون ۱۵ واقعیت دارد؛ اما این اتفاق برای همه‌ی کاربران رخ نداده است. به‌هرحال، اپل آپدیتی برای رفع مشکل ارائه داد که به‌نظر می‌رسد مؤثر بوده است و از داغ‌شدن آیفون ۱۵ کاربران جلوگیری می‌کند.

به‌طور‌کلی، اگر از خود می‌پرسید که چگونه می‌توان از داغ‌شدن بیش‌ازحد آیفون جلوگیری کرد؟، در‌ادامه به شما در درک این موضوع کمک خواهیم کرد.

چگونه گوشی را خنک کنیم؟

برداشتن قاب

برای خنک‌کردن گوشی‌ای که بیش‌از‌حد گرم می‌شود، ابتدا قاب را بردارید تا گرمای محبوس‌شده آزاد شود. اگر هنگام برداشتن قاب، مشکل همچنان ادامه پیدا کرد، از گوشی بدون قاب استفاده کنید. همچنین، می‌توانید از قاب‌های طرح توری استفاده کنید تا ضمن گردش هوا از گوشی شما محافظت کند.

حالت هواپیما (Airplane mode)

اغلب اوقات، افراد گزینه‌های GPS، بلوتوث یا Wi-Fi را حتی زمانی‌که به آن‌ها نیاز ندارند، روشن می‌گذارند. خاموش‌کردن برنامه‌های غیر‌ضروری می‌تواند گرمای بیش‌از‌حد را متوقف کند و عمر باتری را کاهش دهد. برای خنک‌شدن، بهتر است حالت هواپیما را روشن کنید و گوشی خود را به‌جای یخچال یا فریزر، به مکانی خنک‌تر و سایه‌دار منتقل کنید.

گوشی شما در دماهای بین ۰ تا ۳۵ درجه‌ی سانتی‌گراد (۳۲ تا ۹۵ درجه‌ی فارنهایت) بهترین عملکرد را دارد. قرارگرفتن در‌معرض دمای شدید خارج از این محدوده می‌تواند بر عملکرد و سخت‌افزار گوشی شما تأثیر بگذارد. بنابراین، به‌جای قراردادن گوشی داغ‌شده‌ی خود در یخچال، آن را مقابل فن قرار دهید تا خنک شود.

در‌ادامه، راهکارهای دیگری را ذکر کرده‌ایم که می‌توانید از آن‌ها برای کمک به خنک‌شدن گوشی خود استفاده کنید.

مصرف انرژی کمتر

معمولاً دلیل داغ‌‌کردن گوشی این است که مدتی از آن استفاده کرده‌اید. برای حفظ دما و دوام باتری، به گوشی خود به‌طور منظم استراحت دهید.

نرم‌افزار حذف فایل‌های اضافی را نصب کنید

فایل‌های Junk فشار بیش‌ازحدی به پردازنده و باتری گوشی شما اضافه می‌کنند. برنامه‌ی تعمیر و نگه‌داری اختصاصی برای اندروید، پاک‌سازی فایل‌های غیرضروری، شناسایی برنامه‌های مخرب و حذف بدافزارها به بهبود عملکرد گوشی و افزایش عمر باتری کمک می‌کند.

کاهش روشنایی صفحه‌نمایش

کم‌کردن روشنایی صفحه‌نمایش فشار وارده بر باتری گوشی و چشمان شما را کاهش خواهد داد.

راه‌اندازی مجدد گوشی

راه‌اندازی (Restart) مجدد گوشی می‌تواند به جلوگیری از داغ‌شدن بیش‌از‌حد ناشی از اشکالات جزئی نرم‌افزار کمک کند.

بستن کامل برنامه‌ها هنگام استفاده‌نکردن از آن‌ها

هرچه برنامه‌های بیشتری را هم‌زمان باز کرده باشید، کار گوشی شما سخت‌تر می‌شود؛ بنابراین، پس از پایان استفاده از برنامه‌ها، آن‌ها را ببندید.

تغییر وضعیت به حالت Battery Saver

در اندروید بسته به مدل و نسخه‌ی سیستم‌عامل گوشی، باید به حالت صرفه‌جویی در باتری (Battery-Saver Mode) یا حالت صرفه‌جویی در مصرف انرژی (Power-Saving Mode) بروید. در آیفون، باید حالت کم‌مصرف (Low Power Mode) را روشن کنید. این حالت سرویس‌های مکان‌یابی و داده‌های پس‌زمینه (background data) را غیرفعال ‌و مصرف انرژی را برای افزایش عمر باتری محدود می‌کند. بنابراین، احتمالاً گوشی شما خنک می‌شود.

جلوگیری از اجرای برنامه‌ها در پس‌زمینه

فعالیت پس‌زمینه‌ باتری شما را تخلیه می‌کند و موجب سخت‌ترشدن کارکرد گوشی می‌شود. برنامه‌ها را از استفاده از داده‌های پس‌زمینه برای استراحت‌دادن به گوشی خود متوقف کنید.

حذف بدافزارها

نرم‌افزارهای مخرب می‌توانند به‌سرعت باعث داغ‌شدن بیش‌ازحد دستگاه شما شوند. اگر فکر می‌کنید گوشی شما هک شده است، بدافزارها را روی گوشی خود اسکن و حذف‌ کنید تا عملکرد آن بهبود یابد و دمای گوشی شما کاهش پیدا کند.

خاموش‌کردن گوشی

اگر گوشی شما کاملاً داغ شده است، گاهی اوقات، تنها راهکار خاموش‌کردن آن است. زمانی‌که گوشی خاموش می‌شود، به‌سرعت تا دمای عادی‌اش خنک خواهد شد.

به متخصص مراجعه کنید

اگر تمام راهکارهای گفته‌شده را امتحان کرده‌اید؛ اما گوشی شما مدام داغ می‌شود، ممکن است به تعویض باتری نیاز داشته باشید. پس، گوشی خود را به تعمیرکار معتبر بسپارید و ببینید که آیا او می‌تواند به تشخیص این مشکل کمک کند یا به باتری جدید نیاز است.

اصلی‌‌ترین دلایل داغ‌‌کردن گوشی

دلایل زیادی برای داغ‌‌کردن گوشی‌ وجود دارد. دمای گوشی شما هنگام استفاده‌ی طولانی‌مدت و اجرای برنامه‌های سنگین و استفاده‌ی هم‌زمان از برنامه‌های مختلف افزایش خواهد یافت. افزون‌براین، ممکن است در بعضی مواقع به هنگ‌کردن گوشی منجر شود. کمی گرما عادی است؛ اما دمای بیش‌ازحد گوشی می‌تواند ناشی از مشکلات بزرگ‌تر باشد.

۱. داغ‌‌کردن گوشی هنگام بازی

تنوع زیاد بازی‌های موبایل یکی از دلایل افراد برای خرید گوشی هوشمند است؛ اما بازی‌های حرفه‌ای علاوه‌بر واحد پردازش گرافیکی (GPU) خود، از هسته‌های پردازشی مرکزی گوشی استفاده می‌کنند که می‌توانند به‌سرعت گوشی شما را گرم کنند.

۲. استریم محتوا

ساعت‌ها تماشای یوتیوب یکی دیگر از راه‌های قطعی برای استفاده‌ی بیش‌از‌حد از پردازنده‌ی گوشی است. استریم محتوا یا تماشای آنلاین تلویزیون بدین‌معنی است که گوشی شما باید داده‌های ویدئویی را بارگذاری کند و نمایشگر را برای مدت طولانی فعال نگه دارد.

۳. تنظیمات شما بهینه نیستند

اگر روشنایی صفحه‌نمایش شما همیشه زیاد است یا از والپیپرهای متحرک و ویجت‌ها استفاده می‌کنید، پس‌زمینه‌ی ثابت را امتحان کنید و به گوشی اجازه دهید به‌طور خودکار روشنایی صفحه را متناسب با محیط شما تنظیم کند. این کار بار استفاده از CPU گوشی شما را سبک‌تر می‌کند و دمای گوشی را کاهش می‌دهد.

۴. اپلیکیشن‌های قدیمی

اگر برنامه‌ای باگ یا مشکلی داشته باشد، ممکن است با استفاده‌ی بیش‌ازحد از پردازنده‌‌ی دستگاه شما باعث افزایش دمای گوشی شود. برنامه‌ها و سیستم‌عامل خود را به‌روز نگه دارید؛ چراکه به‌روزرسانی‌ها اغلب شامل رفع باگ‌های مهم می‌شوند. پس از اِعمال به‌روزرسانی، گوشی شما باید عملکرد بهتری داشته باشد و کمتر داغ شود.

۵. به‌‌روزرسانی نرم‌افزار

گوشی ممکن است در طول انجام به‌روزرسانی یا بلافاصله پس‌از‌آن بیش‌از‌حد داغ شود. این موضوع شاید به این دلیل باشد که باگی در سیستم‌عامل وجود دارد که به رفع از‌طریق به‌روزرسانی نیاز دارد و ممکن است یک لحظه به افزایش قدرت احتیاج داشته باشد؛ اما نباید باعث داغ‌شدن بیش‌ازحد و طولانی‌مدت شود. گوشی‌های اندرویدی به‌طور خاص با به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری مشکل داشته‌اند.

۶. عوامل محیطی

قراردادن گوشی زیر نور خورشید یا داخل خودرو در روز گرم می‌تواند باعث داغ‌شدن بیش‌ازحد آن شود. این کار از عملکرد صحیح صفحه‌ی لمسی نیز جلوگیری خواهد کرد و باعث تخلیه‌ی سریع‌تر باتری خواهد شد. علاوه‌بر قرارگرفتن درمعرض نور خورشید و گرما، آسیب ناشی از آب نیز می‌تواند باعث داغ‌شدن بیش‌ازحد گوشی شود.

۷. بازبودن اپلیکیشن‌های زیاد

بازبودن هم‌زمان تعداد زیادی اپلیکیشن می‌تواند به افزایش دمای گوشی منجر شود؛ زیرا اپلیکیشن‌ها فرایندهای پس‌زمینه‌ای را اجرا می‌کنند که منابع CPU و حافظه را مصرف می‌کنند؛ حتی اگر از آن‌ها استفاده نکنید. برای جلوگیری از داغ‌شدن بیش‌از‌حد گوشی، اپلیکیشن‌های باز خود را بررسی کنید و گزینه‌های بلااستفاده را ببندید.

۸. استفاده بیش‌ازحد CPU

اگر CPU گوشی بیش‌ازحد استفاده شده باشد، گوشی شما را از داخل گرم می‌کند. CPU در اصل مغز گوشی شما است و برای اجرای فرایندها و برنامه‌ها استفاده می‌شود. اگر CPU شما در تلاش است تا کارهای زیادی انجام دهد، گوشی شما ممکن است به‌سرعت داغ شود.

بهترین روش‌های رفع مشکل داغ‌‌شدن گوشی

به‌راحتی می‌توان از دمای زیاد گوشی جلوگیری کرد. راهکارهای اولیه‌ی مراقبت از گوشی که در این‌جا ذکر شده است، می‌تواند به افزایش طول عمر گوشی و جلوگیری از داغ‌شدن بیش‌ازحد آن کمک کند. در‌ادامه، نحوه‌ی جلوگیری از داغ‌شدن بیش‌از‌حد گوشی آورده شده است.

۱. گوشی خود را به‌درستی شارژ کنید

از شارژر مطمئن تولید شرکت سازنده‌ی گوشی یا برند معتبر دیگری استفاده کنید و گوشی خود را روی سطح صاف و سفت شارژ کنید. شارژکردن گوشی روی مبل یا تخت‌خواب از تخلیه‌ی گرما حین شارژ آن جلوگیری خواهد کرد.

شاید شنیده باشید که شارژ در تمام مدت شب برای باتری گوشی هوشمند شما بد است؛ اما این باور غلطی است. گوشی‌های هوشمند محافظ‌هایی برای جلوگیری از شارژ بیش‌ازحد دارند؛ بنابراین، بهتر است گوشی خود را در شب شارژ کنید.

۲. برنامه‌های خود را به‌روز کنید

اگر متوجه گرم‌شدن گوشی خود بدون هیچ دلیل مشخصی شدید، اپلیکیشن‌های اخیراً نصب‌شده را بررسی کنید. برنامه‌های باگ‌دار می‌توانند باعث گرم‌شدن بیش‌ازحد شوند و به‌روزرسانی برنامه‌های شما معمولاً این نوع مشکلات را حل می‌کند. در‌غیر‌این‌صورت، برنامه را حذف کنید تا ببینید دلیل داغ‌شدن بیش‌از‌حد گوشی شما چیست.

نکته‌ی دیگر اینکه مطمئن شوید که هرگز برنامه‌ها را از فروشگاه برنامه ثالث نصب نکرده‌اید. همچنین، سیستم‌عامل گوشی خود را برای عملکرد و امنیت بهینه‌‌ی دستگاه به‌روز نگه دارید.

۳. از نور مستقیم خورشید خودداری کنید

یکی از دلایل رایج داغ‌شدن بیش‌ازحد گوشی، قراردادن آن زیر نور مستقیم خورشید است. حتی اگر گوشی خود را برای مدت کوتاهی در زیر نور خورشید قرار دهید، می‌تواند باتری شما را تخلیه و مشکلات دیگری در عملکرد ایجاد کند.

اگر گوشی خود را برای مدت طولانی زیر نور مستقیم خورشید قرار دهید، اجزای داخلی شاید آسیب جدی ببینند؛ بنابراین، باید آن را از نور مستقیم خورشید دور و در سایه نگه دارید و در کیف خود بگذارید یا آن را به جایی که هوا در حال گردش است، منتقل کنید.

۴. از آنتی‌ویروس استفاده کنید

جاسوس‌افزارهای موبایل که اندروید و انواع دیگر بدافزارها را هدف قرار می‌دهند، می‌توانند عملکرد گوشی را بیش‌از‌حد سخت کنند و باعث داغ‌شدن بیش‌ازحد آن شوند. بدافزار موبایل را حذف کنید تا از داغ‌شدن بیش‌ازحد گوشی خود جلوگیری کنید.

همچنین، بدافزارهای موبایل می‌توانند اطلاعات حساس شما را فاش کنند، اطلاعات بانکی شما را به سرقت ببرند، از موقعیت فیزیکی شما جاسوسی کنند و باتری شما را خالی کنند. آنتی ویروس اندروید را نصب کنید تا از گوشی خود دربرابر بدافزارها جهت جلوگیری افزایش دمای گوشی محافظت کنید.

گرما از کجا می‌آید؟

وقتی گوشی بیش‌ازحد داغ می‌شود، گرما معمولاً از باتری و پردازنده یا صفحه‌نمایش می‌آید. این اجزا همگی گرما تولید می‌کنند: مواد شیمیایی داخل باتری گوشی شما الکتریسیته تولید و پردازنده اطلاعات را با سرعت نور منتقل و صفحه‌نمایش گوشی شما نور ساطع می‌کند.

پس چگونه می‌توانید دلیل داغ‌‌کردن گوشی خود را مشخص کنید؟ شما می‌توانید براساس اینکه گرما از کجا می‌آید، حدس بزنید که چرا گوشی اندرویدی‌تان گرم می‌شود.

پشت گوشی

اگر پشت گوشی شما داغ می‌شود، ممکن است باتری بیش‌ازحد داغ شده باشد. اکثر گوشی‌های امروزی از باتری‌های لیتیوم‌یون استفاده می‌کنند که با اندازه‌ی بزرگ خود، قدرت زیادی دارند.

باتری‌های لیتیوم‌یونی عموماً ایمن هستند؛ اما ممکن است نقص‌هایی داشته باشند. باتری داغ نیز شاید به تعویض نیاز داشته باشد؛ به‌خصوص که باتری‌های قدیمی‌تر به‌مرور‌زمان کارایی خود را از دست می‌دهند.

پایین گوشی

بررسی کنید که آیا قسمت پایین گوشی هنگام شارژشدن داغ است یا خیر. در این صورت، شاید مشکل به شارژر مربوط باشد. بهترین شارژر شارژر شرکت سازنده گوشی شماست. شارژرهای شخص ثالث نیز تا زمانی‌ کاربردی هستند که ارائه‌دهنده‌ی معتبری آن‌ها را بسازند.

بالای باتری و کنار اسپیکر یا صفحه‌نمایش

اگر گوشی شما از ناحیه‌ی باتری یا شارژر گرم نمی‌شود، افزایش دما ممکن است به‌دلیل کارکردن بیش‌ازحد پردازنده‌ یا عوامل خارجی مانند نور مستقیم خورشید باشد.

نحوه‌ی تشخیص دمای گوشی با اپلیکیشن

دمای داخلی گوشی می‌تواند ۳۶ تا ۴۳ درجه‌ی سانتی‌گراد (۹۶٫۸ تا ۱۰۹٫۴ درجه‌ی فارنهایت) باشد و همچنان عادی محسوب می‌شود. اگر دمای گوشی شما بیش از ۴۴ درجه‌ی سانتی‌گراد باشد، بیش‌ازحد داغ است. شما می‌توانید دمای گوشی خود را با اپلیکیشن‌هایی که برای تشخیص داغ‌شدن بیش‌ازحد و دیگر مشکلات موبایل ساخته شده است، بررسی کنید.

در برخی دستگاه‌های اندرویدی، می‌توانید با رفتن به بخش Settings و Battery Information دمای گوشی و دیگر آمار باتری را بررسی کنید. کاربران آیفون می‌توانند با استفاده از اپلیکیشن شخص ثالث دمای گوشی خود را بررسی کنند. در ادامه چند اپلیکیشن را نام برده‌ایم که می‌توانند به شما در بررسی دمای گوشی کمک کنند.

AIDA۶۴

این اپلیکیشن که برای اندروید و iOS عرضه شده است، می‌تواند تقریباً هر آنچه باید درباره‌ی گوشی خود بدانید، همراه با گزارش دما به شما بگوید.

داغ‌شدن معمولی در مقابل داغ‌شدن بیش از حد گوشی سامسونگ

اگر سال‌ها است که از گوشی خود استفاده می‌کنید، شاید در طول زمان متوجه افزایش مشکلات دمای گوشی شوید؛ اما هنوز تفاوت زیادی بین داغ‌شدن بیش‌از‌حد سامسونگ قدیمی‌تر و سایر اندرویدها وجود دارد. اگر به‌یاد بیاورید، داغ‌شدن بیش‌از‌حد گلکسی نوت ۷ باعث انفجار باتری شد.

اگرچه گلکسی نوت ۷ سامسونگ نمونه‌ای استثنایی بود، بهتر است قبل از خرید گوشی جدید بررسی‌ها را بخوانید تا با مشکل خطر داغ‌شدن بیش‌از‌حد گوشی و مشکلات دیگر روبه‌رو نشوید. سامسونگ تلاش کرده است تا با سیستم خنک‌کننده مایع و فناوری‌های جدید، گرمای بیش‌ازحد گوشی را کاهش دهد.

وقتی مشکل بزرگ‌تری وجود دارد!

توضیحات غیرپیچیده‌ی زیادی برای این موضوع وجود دارد که چرا گوشی شما داغ می‌شود؛ اما این بدان‌معنا نیست که همیشه راه‌حلی بی‌دردسر دردسترس است. داغ‌شدن بیش‌از‌حد گوشی می‌تواند نشانه‌ای از آلوده‌شدن آن به بدافزار باشد که به‌شدت امنیت و عملکرد کلی گوشی شما را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.

بدافزارها اغلب مقدار زیادی رم و توان CPU مصرف می‌کنند که باعث افزایش دمای گوشی می‌شود. گوشی‌های اندرویدی حتی می‌توانند باج‌افزار (Ransomware) دریافت و فایل‌ها یا کل دستگاه‌ها را قفل کنند.

بد افزار یا ویروس ماینر (Cryptominers) اندروید

با ظهور بیت‌کوین، هکرها به کریپتوجکینگ (Cryptojacking) یا رمزارزربایی بسیار علاقه‌مند شده‌اند که مستلزم ربودن دستگاه‌ها برای استخراج رمزارز است. در سال ۲۰۱۷، گروهی از بدافزارهای تروجان به‌نام Loapi با معرفی خود به‌عنوان برنامه آنتی‌ویروس جعلی در فروشگاه گوگل‌پلی، گوشی‌های اندرویدی را آلوده کردند.

بدافزار Loapi را هکرها برای استخراج مخفیانه‌ی رمزارز مونرو (Monero) استفاده کردند. این کار قدرت محاسباتی پردازنده را افزایش می‌دهد و باعث داغ‌شدن بیش‌از‌حد دستگاه می‌شود؛ درنتیجه، باتری گوشی فقط دو روز پس از آلودگی اولیه بسیار متورم شود.

cryptominer اندروید ۲۰۱۹ به‌طور خودکار از طیق SSH (پروتکل شبکه رمزنگاری امن) گسترش یافت و درنهایت قربانیان را در بیش از ۲۰ کشور تحت‌تأثیر قرار داد. همچنین، تعداد رو به افزایشی از برنامه‌های جعلی اندروید وجود دارند که دستگاه‌ها را به CoinHive، نوع دیگری از بدافزارهای استخراج Monero، آلوده می‌کنند.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه