صفحه اقتصاد بررسی می کند؛
ساعت کاری ادارات در اردیبهشت ۱۴۰۴ | همه ادارات و بانک ها پنجشنبه ها تعطیل اند +متن اطلاعیه
وزارت کشور اعلام کرد: ساعت کاری ادارهها و بانک ها تا آخر تابستان ۶ صبح تا ۱۳ است و روزهای پنج شنبه تعطیل خواهد بود.

چند روزیست که خبر تغییر ساعت کاری ادارات بر سر زبان ها افتاده است و حدود دو سه روزی از اجرای آن می گذرد اما با این حال بسیاری از مردم همچنان در مورد این تغییر ساعت کاری پرس و جو می کنند. این امر سبب شد تا در قالب این گزارش شرح مختصری داشته باشیم بر تغییر ساعت کاری ادارات در اردیبهشت ماه که البته تا پایان فصل تابستان به همین روال خواهد بود.
همه ادارات و بانک ها پنجشنبه ها تعطیل اند
در اطلاعیه وزارت کشور آمده است:
استانداران محترم سراسر کشور
با سلام و احترام
در اجرای مصوبه جلسه مورخ ۱۴۰۴/۲/۱۶ کارگروه مدیریت بهینه مصرف انرژی و به منظور صرفه جوئی مناسب با هدف حفظ پایداری شبکه سراسری برق کشور و تامین آسایش آحاد مردم و حسب موافقت رئیس جمهور محترم بدینوسیله ساعات کاری کلیه دستگاه ها و موسات عمومی دولتی و غیر دولتی، بانکها، بیمه ها و شهرداریها در بازه زمانی ۱۴۰۴/۲/۲۰ الی ۱۴۰۴/۶/۳۱ از ساعت ۶:۰۰ صبح الی ۱۳:۰۰ تعیین می گردد و روزهای پنجشنبه نیز تا ۱۴۰۴/۶/۳۱ در کل استانهای کشور تعطیل می باشد.
در خصوص ساعات آغاز به کار واحدهای عملیاتی خدمات رسان، آموزشی و بهداشتی که مستقیماً به مردم ارائه خدمت می نمایند(نظیر بیمارستانها، مراکز بهداشتی و درمانی و... مطابق با تصویب نامه شماره ۲۴۳۱۸۷ ت ۶۰۱۰۱۱هـ مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۸ هیات وزیران خواهد بود و کسری زمان فعالیت اداری نیز از طریق دورکاری جبران گردد.
ضمناً دمای ساختمان های اداری کلیه دستگاه ها و موسسات عمومی دولتی و غیر دولتی، بانکها، بییمه ها و شهرداریها ۲۷ درجه سانتی گراد تعیین میگردد و ضروری است شهرداری های تابعه استان از روز شنبه مورخ ۱۴۰۴/۲/۲۰ با انجام برنامه ریزی های لازم نسبت به بهره گیری حداکثری از ناوگان حمل و نقل عمومی درون شهری منطبق با ساعات جدید فعالیت در کشور، اقدام و ضمن اطلاع رسانی عمومی در رسانه های محلی، نتیجه اقدامات را به دبیرخانه کارگروه معاونت عمران و توسعه امور شهری و روستانی) اعلام نماید.
ساعت کاری ادارات در اردیبهشت 1404
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری تهران با اشاره به تغییر ساعت کاری ادارات استان از ۲۰ اردیبهشت ماه، اعلام کرد ساعات کاری ادارت از ساعت ۶ صبح الی ۱۳ خواهد بود و تعطیلی پنجشنبهها در تمامی شهرستانهای استان تا پایان شهریور ماه سال جاری اعلام میشود.
مشیرالحق عابدی با اشاره به بخشنامه ابلاغی وزارت کشور، اظهار کرد: با هدف صرفهجویی در مصرف انرژی و مدیریت بار شبکه برق، ساعات کاری تمامی دستگاهها، موسسات عمومی، بانکها، بیمهها و شهرداریهای استان تهران از روز شنبه ۲۰ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ تا پایان شهریور، از ساعت ۶ صبح تا ۱۳ تعیین شده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری تهران، افزود: این بخشنامه شامل تمامی دستگاههای اجرایی، بهجز مراکز امدادی و خدماترسان است و بر اساس آن، فعالیت ادارات در روزهای پنجشنبه در تمام شهرستانهای استان تهران تا پایان شهریورماه سال جاری تعطیل خواهد بود.
براساس گزارش استانداری تهران، عابدی تأکید کرد: تمهیدات لازم برای اجرای این مصوبه به دستگاههای مربوطه ابلاغ شده و از تمامی مدیران انتظار میرود نسبت به اجرای دقیق آن همکاری لازم را داشته باشند.
مصوبه اصلاح تصویب نامه ساعت آغاز به کار ادارات سال ۱۴۰۴
تصویبنامه شماره ۳۶۰۹۸/ت۶۴۱۶۴هـ مورخ ۱۷/۲/۱۴۰۴ هیئت وزیران
اصلاح تصویبنامه ساعت آغاز به کار ادارات سال ۱۴۰۴
وزارت کشور- سازمان اداری و استخدامی کشور
هیئت وزیران در جلسه ۱۷/۲/۱۴۰۴ به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ماده واحده قانون نسخ قانون تغییر ساعت رسمی کشور مصوب ۱۴۰۱، تصویبنامه شماره ۲۴۳۱۸۷/ت۶۱۰۱۱هـ مورخ ۲۸/۱۲/۱۴۰۱ با اصلاحات بعدی را به شرح زیر اصلاح کرد:
۱- در تبصره بند (۱)، بعد از عبارت «مقاطع پیش دبستان و دبستان» عبارت «و یا فرزند زیر شش سال» اضافه میشود.
۲- در بند (۴)، عبارت «از پانزدهم خرداد ماه» به عبارت «از بیستم اردیبهشت ماه» اصلاح و متن زبر به انتهای بند یادشده اضافه میشود:
«تمامی دستگاههای اجرایی موظفند در مدت زمان اجرای این بند، در خصوص دورکاری تمامی کارمندانی که انجام وظایف و مأموریتهای آنان از طریق دورکاری امکانپذیر است، بر اساس مفاد آییننامه دورکاری (کار در خانه) موضوع تصمیمنامه شماره ۷۶۴۸۱/۴۴۷۲۶ مورخ ۷/۴/۱۳۸۹، اقدام نمایند.»
۴- یک تبصره به شرح زیر به بند (۴) اضافه میشود:
«تبصره- دستگاههای اجرایی مکلفند در مدت زمان اجرای این بند، با یک ساعت شناوری ساعت آغاز به کار مشمولان تبصره بند (۱) با رعایت ترتیبات آن تبصره، موافقت نمایند.»
محمدرضا عارف- معاون اول رییسجمهور
خبرسازی در تغییر ساعات کاری ادارات
از قدیم بشر بهطور طبیعی بر اساس وضعیت طلوع و غروب خورشید زندگی خود را تنظیم میکرد. با طلوع آفتاب سر کار میرفتند و اغلب با غروب به خانه میآمدند. به عبارت دیگر، هر روز ساعت کارشان تغییر میکرد.
در زمستان حدود ساعت ۷ و در تابستان حدود ساعت ۵ آغاز به کار میکردند. ولی با بزرگ شدن شهرها و شکلگیری ادارات و جدیتر و عمومی شدن کاربرد ساعت؛ آغاز و انجام کار بر اساس ساعت رسمی و محلی شد، و همه عرصههای زندگی در یک نظم کلان و از طریق ساعت هماهنگ شدند.
تا اینکه با افزایش مصرف برق؛ ضرورت صرفهجویی در مصرف آن طرح شد و به این نتیجه رسیدند که در ابتدای بهار ساعتها را یک ساعت جلو بکشند و در آغاز پاییز بهجای اول برگردانند تا از روشنایی روز و هوا بهره بیشتری ببرند.
فراموش نکنیم که ساعت موضوعی قراردادی است. توجه کنید افق شرعی در شرق و غرب ایران یک ساعت تفاوت دارد؛ درحالیکه ساعت برای همه آنها یکسان است. این معنای قراردادی بودن ساعت است. درحالیکه منطق اوقات شرعی در همه جا یکسان است.
مطالعات نشان داده که بر حسب شرایط جغرافیایی و فاصله از خط استوا این تغییر ساعت مقداری قابلتوجه صرفهجویی در مصرف برق دارد. در ایران و در پیک مصرف به اندازه یک نیروگاه اتمی بوشهر صرفهجویی دارد.
البته مشکلات و منافع دیگری هم دارد که موضوع بحث کنونی نیست. اصولگرایان تندرو مخالفت بیهودهای با این سیاست داشتند. آنان اغلب با نوعی فوبیای غیردینی به این مسئله نگاه میکردند؛ گویی قصدی برای اختلال در اوقات نماز وجود دارد! لذا احمدینژاد در سال۱۳۸۶ به مدت دو سال اجرای آن را متوقف کرد.
تا اینکه دوباره در دولت رئیسی و مجلس طرح توقف تغییر ساعت را در پایان سال۱۴۰۰ در دستور کار قرار دادند و دولت هم نظری نداد و مخالفت نکرد و متاسفانه این طرح زیانبار تصویب شد.
جالب اینکه پس از اجرا دولت سیزدهم مجبور شد ساعت کار را جلو بکشد تا کمتر دچار قطعی برق شود؛ ولی حاضر نبود با طرح نادرست نمایندگان مخالفت کند.
اکنون اغلب کشورهایی که با فاصله کافی از خط استوا هستند، این سیاست را اعمال میکنند. این ماجرا گذشت تا قطعیهای برق در دو سال گذشته زیانهای فراوانی به اقتصاد زد. دولت سیزدهم قادر به تامین کسری برق نبود؛ ولی حاضر هم نبود که تقاضای توقف این قانون زیانبار را بنماید ولی دولت پزشکیان درخواست این تغییر را با قید دوفوریت داد.
علت دوفوریتی بودن آن هم روشن بود. اگر فوری رسیدگی نشود، فایدهای نخواهد داشت. مجلس با رد فوریت لایحه، عملاً آن را کنار گذاشت. دولت در نهایت مجبور شد ساعات کار اداری استان تهران را جلو ببرد؛ درحالیکه ساعت برای بقیه امور زندگی روزانه همچون گذشته است و این موجب ناهماهنگی و ایجاد بحران میشود.
مدارس و مغازهها و زندگی عادی با آغاز به کار اداره ناهماهنگ میشود. اکنون شهرداری هم میخواهد طرح ترافیک را همچنان بر اساس ساعت رسمی اجرا کند و این ناهماهنگی ترافیک و رفتوآمد را مختل میکند.
همه اینها ریشه در سیاسیکاری و رویکرد غیرعلمی و غیرصادقانه نمایندگانی دارد که در بدبینانهترین حالت باید بگوییم دنبال مشکلسازی برای دولت و مردم هستند، و در خوشبینانهترین حالت رویکرد غیرعلمی و سیاسیکاری آنان مانع از تصویب قوانینی میشود که به سود جامعه و صرفهجویی است.
نظر شما