یادداشت اختصاصی از حمیدرضا حاجی اشرفی

بیمه مرکزی در نقش پیشران محیط کسب و کار ملی

در پی تصویب آیین نامه های جدید بیمه مرکزی ، دولت و وزارت اقتصاد می توانند با پتانسیلی توانمند تر و اجرا ماتریسی چند وجهی با رویکرد الگوریتم سرمایه گذاریهای مشارکتی، انواع بیمه نامه های حامی اکوسیستم کارآفرینی و محیط کسب و کار کشور را در جهت توسعه اقتصاد ملی و مشارکت مردمی در بنگاه های کسب و کار و افزایش پس اندازهای خانوار عرضه نمایند.

 بیمه مرکزی در نقش پیشران محیط کسب و کار ملی
صفحه اقتصاد -

 در این چند ساله تلاش نموده ام ،خدمات بی نظیر و بی بدیل صنعت بیمه را به سمع و نظر عموم هموطنان و تصمیم سازان و تصمیم گیران و مدیران ارشد ، میانی و صف در سازمانهای دولتی ، خصوصی ،تعاونی و دستگاههای بورکراسی کشور برسانم .سعی نمودم ستم و جفایی که به صنعت بیمه بازرگانی تحمیل شد و باعث ناشناخته ماندن جوهره و ماهیت اصلی خدمات بیمه و استعدادهای خارق العادق قانونی ، سازمانی و مدیریت بیمه ای لایق و کارآمد که از همان سالهای ابتدایی تاسیس اولین شرکت بیمه دولتی،شرکت سهامی بیمه ایران به صنعت بیمه تحمیل گردید را به دست اندرکاران اقتصادی بشناسانم .

قدری بیشتر توضیح می دهم :

 رئیس هیئت مدیره شرکت سهامی بیمه ایران ،شادروان دکتر حسن مشرف نفیسی ( برادر سعید نفیسی ،نویسنده بزرگ ایرانی تثبیت انحصاری نام ایران برای کشورمان در دنیا که پیشتر غربی ها بنام پرشین می نامیدند را به دولت وقت پیشنهاد داد و تصویب و رایج شد .) در سال ۱۳۱۸ اولین طرح [ بیمه عمر و سرمایه گذاری ] با هدفگذاری ایجاد دارایی برای خانوارها و افزایش تولید ناخالص داخلی ( GDP )که در صنعت بیمه بازرگانی دنیا تاکنون نیز بی سابقه و بی نظیر است در پروژه های خانه سازی محله های نازی آباد و شهرک غرب تهران مطرح نمود و پس از کسب نتایج عالی بازاریابی و استقبال بیمه گذاران در مرحله تست به روش علمی آماده اجرا نمود .

 پس از ۸۲ سال که از طراحی آن الگوریتم پس اندازی بی بدیل بیمه ای ضد تورمی می گذرد ، هنوز هم بسیاری از مدیران و کارشناسان بیمه کشورهای توسعه یافته و حتی برخی از بیمه شناسان ایرانی از درک کامل مکانیزم اجرایی پروژه دکتر مشرف نفیسی که به روش انکوباتوری مدل سازی نمود ،عاجز هستند . در واقع مرحوم دکتر نفیسی ، مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره شرکت سهامی بیمه ایران در فاصله ۱۳۱۸ الی ۱۳۴۰ یعنی ۲۰ سال قبل از اینکه دکتر ادوارد دمینگ ( چرخه دمینگ در کنترل کیفیت و ارتقا توانگری صنعتی ژاپن را کشف کند ) که در چرخه دمینگ ، مراحل طراحی آزمایشی سپس تولید انبوه پروژه های تولیدی به منظور کنترل کیفیت و امکان جذب بازار به جهان صنعت معرفی کند، طرح بیمه اندوخته ساز خانه سازی انبوه ،شرکت سهامی بیمه ایران برای عموم ایرانیان از روش تامین سرمایه جمعی [ بیمه نامه های عمر و تشکیل سرمایه ] را با طرح توجیهی پیوست شامل ،تجزیه و تحلیل ؛ فنی حقوقی ،فرهنگی ،اجتماعی،  اقتصادی به بازار عرضه کرد . طرحی که به شدت مورد استقبال دولت و بیمه گذاران در سراسر کشور در آن زمان قرار گرفت . لیکن متاسفانه باز هم حاسدان و بخیلان وطنی و خارجی ، کارشکنی ها در سر راه اجرا این پروژه عظیم بیمه ای بعمل آوردند .اما افتخار طراحی ایده و اجرای موفقیت آمیز آزمایشی آن پروژه برای همیشه در تاریخ صنعت بیمه در دنیا بنام شادروان دکتر مشرف نفیسی و شرکت سهامی بیمه ایران ثبت و ماندگار گردیده است .

 خوشبختانه در سال ۱۴۰۲ بیمه مرکزی ایران با تصویب سه آیین نامه ارزشمند، خلاقیت منتهی به نوآوری در روشها و نوآوری در محصولات بیمه ای شبیه پروژه دکتر مشرف نفیسی را بنیانگذاری نموده است . تصویب آیین نامه های شماره ۱۰۴ - ۱۰۵ - ۱۰۷ بیانگر گامهای بزرگ بیمه مرکزی ایران در مسیر دگردیسی و تحولات سترگ بازار بیمه و حمایت از توسعه اقتصاد ملی و اکوسیستم محیط کسب و کار محسوب می شوند ‌. مسیری که حاسدان و بخیلان در گذشته نگذاشتند دکتر مشرف نفیسی در سالهای ۱۳۲۰ تا ۱۳۴۰ در ایران موثرترین نوع سرمایه گذاری توسعه محور با مکانیزم بیمه بازرگانی ضد تورمی و پشتیبان طبقات متوسط و پایین دهک های درآمدی را پیاده سازی کند.لیک اکنون در پی تصویب این سه آیین نامه بیمه مرکزی ، دولت و وزارت اقتصاد می توانند با پتانسیلی توانمند تر و اجرا ماتریسی چند وجهی با رویکرد الگوریتم سرمایه گذاریهای مشارکتی، انواع بیمه نامه های حامی اکوسیستم کارآفرینی و محیط کسب و کار کشور را در جهت توسعه اقتصاد ملی و مشارکت مردمی در بنگاههای کسب و کار و افزایش پس اندازهای خانوار عرضه نمایند.

 در همین فرصت ، مراتب تبریک و تهنیت خویش بعنوان یک عضو خانواده صنعت بیمه به مدیران و کارشناسان خلاق بیمه مرکزی ایران از حیث خلاقیت ها و نوآوریهای ارزنده ای که مبنای صدور بیمه نامه های دانش محور در قالب عقود معین می باشند را ابراز میدارم ...

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه