یادداشت اختصاصی از حمیدرضا حاجی اشرفی

سرمایه گذاران فرشته ، موتور محرکه بخش خصوصی SMEs

ایران کشوری پهناور است .تسریع و تسهیل در ارتباطات بین بنگاههای SMEs در سراسر کشور و بازارها و ارائه اینترنت ارزان و پر سرعت در زمینه کاربردهای آموزش های مهارتی ، انجام امور مالی و اداری ، خرید و فروش مواد اولیه و محصولات تولیدی و عرضه خدمات ، بازاریابی و تبلیغات و برندینگ در داخل و خارج از کشور در جهت افزایش GDP از طریق اینترنت پرسرعت و ارزان یک ضرورت انکارناپذیر ملی ست.

سرمایه گذاران فرشته ، موتور محرکه بخش خصوصی SMEs
صفحه اقتصاد -

از سال ۱۳۸۶ که قانون اجرای سیاست های اصلاح اصل ۴۴ و از سال ۱۳۹۷ که قانون اصلاح اجرای قانون اصل ۴۴ مصوب و ابلاغ شدند مقرر شد که ۸۰ درصد ظرفیت اقتصاد کشور به بخش خصوصی واگذار شود . لیکن تا امروز که ۷ ماه از ابلاغ قانون برنامه توسعه هفتم می گذرد و در برنامه محور اصلی کارآفرینی از طریق بنگاه های SMEs قرار گرفته هنوز از سوی دولت طرحهای اجرایی تاسیس بنگاههای مذبور ابلاغ نشده . مشخص نیست که در طی این چند ماه چند شرکت جدید در حوزه کسب و کار فعال شده اند و چه تعداد شرکت های ضعیف در اکوسیستم کسب و کار ایران تقویت و ظرفیت تولید و چرخش سرمایه آنها افزایش یافته !؟ در عصر تکنولوژی اطلاعات و هوش مصنوعی مشخص نیست که چرا در کشور ما ، دستگاههای دولتی و دانشگاهها و پژوهشکده ها در زمینه مدیریت داده ها و اطلاع رسانی از تحولات روزآمد محیط کسب و کار به مسئولین و مردم و بخش خصوصی فعال نیستند و اگر هم هستند اطلاع دقیقی از فعالیت آنان برای رجوع به آمارهای منتشره و بهره برداری از داده ها وجود ندارد .

از یکطرف اخبار رسانه و سخنان تکنوکرات ها و دست اندرکاران فن آوری می گویند در سیستم IT رتبه قابل قبولی در دنیا داریم و از سوی دیگر با اذعان همگی که در عصر دیجیتال برای توسعه اکوسیستم محیط کسب و کار نیاز به اینترنت قوی و پرسرعت طی بهره گیری از پلتفرمهای مشهور و با قابلیت بالا نیاز امروزست ، متاسفانه دولت چهاردهم طی چند ماهه استقرار نتوانسته وعده خود برای رفع فیلترینگ را اجرا کند .همه این نقائص با قوانین اصلاح قانون اصل ۴۴ و اجرای سیاست های کلی نظام در توسعه بخش خصوصی در اقصی نقاط کشور مغایرت دارد‌.!!!

ایران کشوری پهناور است .تسریع و تسهیل در ارتباطات بین بنگاههای SMEs در سراسر کشور و بازارها و ارائه اینترنت ارزان و پر سرعت در زمینه کاربردهای آموزش های مهارتی ، انجام امور مالی و اداری ، خرید و فروش مواد اولیه و محصولات تولیدی و عرضه خدمات ، بازاریابی و تبلیغات و برندینگ در داخل و خارج از کشور در جهت افزایش GDP از طریق اینترنت پرسرعت و ارزان یک ضرورت انکارناپذیر ملی ست .نظام حکمرانی و مدیران ارشد اقتصادی کشور برای اجرا موفق تر بخش پیشرفت اقتصادی برنامه هفتم لازمست در این خصوص یک تصمیم قاطع و سریع بگیرند ،والا برنامه هفتم به موفقیت در حوزه استغالزایی و گسترش بخش خصوصی وفق کلیه قوانین ذیربط نخواهد رسید .

در قانون برنامه هفتم متاسفانه مکانیزم تامین سرمایه کارآفرینان منطبق با روشهای نوین مالی در دنیا و کاهنده ریسک های نامشهود نیست . با واقعیات کنونی بازار پول - سرمایه - بیمه کشور که در حال اجراست ابدا مطابقت ندارد . با روحیات و انتظارات نسل Z و شرایط فعلی اقتصادی کشور و نحوه مدیریت بازار بورس و بانکها و شرکت های بیمه همخوانی ندارد ، لذا قابلیت اجرایی ندارد. !

در کشورهای توسعه یافته و برخی از کشورهای در حال توسعه به موازات کمک های مالی دولت ها و بانک ها و شرکت های بیمه و بورس ، سرمایه گذاران فرشته با انگیزه های حرفه ای ، ملی و انسانی به کمک کارآفرینان جوان آمده اند و علاوه بر تامین منابع مالی به موسسین بنگاههای جوان در حوزه مشاوره و کارشناسی برای حل مسائل پیچیده ابتدای کار کمک می کنند .

در آمریکا ، طی سالهای اخیر فرشتگان که تعدادشان ۲۸۵۰۰۰ نفر است ۲۰ میلیارد دلار به ۶۱۰۰۰ بنگاه SMEs برای تاسیس و تقویت جریان نقدینگی کمک کرده اند . آنها در صورتی این مسیر خداپسندانه را طی می کنند که در ایران فرهنگ وقف که منشا در تعالیم دین مبین اسلام دارد و فرهنگ گلریزان ایرانی ریشه ای چندین قرنی دارد . 

تا زمانیکه شرکت های دولتی ، خصولتی ، نهادهای ثروتمند و پولداران ایرانی برای حمایت مالی از کارآفرینان مشارکت خیرخواهانه نکنند مطمئن باشید نسل Z ایران توانایی ریسک پذیری برای ورود به عرصه کار بخش خصوصی را ندارد . امیدوارم ،فرهنگ و پرچم فرشتگان سرمایه گذاری SMEs در ایران به حرکت و اهتزاز درآید.

 

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

آخرین اخبار