یادداشت اختصاصی از سحر افتخار

در زمان آلودگی هوا چه نوع مواد غذایی را مصرف کنیم ؟

روزهایی که آلودگی هوا تشدید می شود، علاوه بر اینکه باید از ترددهای غیر ضروری خودداری کرد، می بایست برای تقویت سیستم ایمنی بدن، از مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان ها استفاده کرد.

در زمان آلودگی هوا چه نوع مواد غذایی را مصرف کنیم ؟
صفحه اقتصاد -

روزهایی که آلودگی هوا تشدید می شود، علاوه بر اینکه باید از ترددهای غیر ضروری خودداری کرد، می بایست برای تقویت سیستم ایمنی بدن، از مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان ها استفاده کرد.

متخصصین و کارشناسان تغذیه، بر ضرورت مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها دارای آنتی‌اکسیدان شامل مرکبات و میوه‌های با رنگ‌های زرد، نارنجی و قرمز، موز، خرمالو، انار، کیوی و انواع فلفل‌های سبز و نارنجی، تاکید دارند.

افزایش مصرف آب و مایعاتی همچون شیر کم‌چرب و ماهی به دلیل وجود ویتامین E و اُمگا ۳ به کاهش آثار و عوارض آلودگی هوا کمک می‌کند.

همچنین مصرف سبزی‌هایی مانند کاهو، هویج، گشنیز، جعفری، تره، کرفس، خُرفه، ریحان، کلم، گُل‌کلم، سبزی خوردن، پیازچه، سیر و لیموترش در روزهای آلوده ضروری است.

در روزهای آلودگی هوا وعده‌های غذایی سبک جایگزین وعده‌های غذایی سنگین شده و عموم افراد به ویژه سالمندان، غذاهای بخارپز و آب‌پز را در برنامه غذایی خود بگنجانند. علاوه بر اینکه سوپ‌ها و آش‌هایی مانند آش سبزیجات به دفع سموم ناشی از آلودگی هوا از بدن کمک می‌کنند.

انار یکی از میوه‌های پاییزی و یک منبع طبیعی از ترکیبات فنلی است که حاوی آنتی اکسیدان­هایی همچون تانن، پلی فنل، فلاونوئید و ویتامین C است. سایر آنتی اکسیدان­های انار شامل "توکوفرول­"ها و "آنتوسیانین"ها هستند که خواص پیشگیرنده و درمانی آن­ها به اثبات رسیده است.

همچنین دیگر ترکیبات آنتی اکسیدانی انار مانند "پونیکالاجین" به کاهش التهاب، بهبود گردش خون و کاهش خطر بیماری‌های قلبی کمک می‌کنند. مصرف انار در روزهای آلودگی هوا می‌تواند به خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد ناشی از آلودگی هوا کمک کند.

 

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

آخرین اخبار