یادداشت اختصاصی از مینا جعفری
حضور پرشور و نشاط تکلیف شرعی و وظیفه عمومی است
معاون امور زنان و خانواده مجمع مشاوران نمایندگان مجلس شورای اسلامی در یادداشتی تاکید کرد: اساسی ترین عوامل در تثبیت اقتدار ملی، تحکیم کننده مردم سالاری دینی به طور اختصار سنجش ، پایش و اثر بخشی برگزاری انتخابات، میزان تحقق وعدههای انتخاباتی در عناوین سیاسی کاندیدها است.
از اساسی ترین عوامل در تثبیت اقتدار ملی، تحکیم کننده مردم سالاری دینی به طور اختصار سنجش، پایش و اثر بخشی برگزاری انتخابات، میزان تحقق وعدههای انتخاباتی در عناوین سیاسی کاندیداهاست.
اساسا نظریه های مسئولیت های اجتماعی و باور های اعتقادی به پایگاه های اجتماعی که مشتمل بر که شبکههای اجتماعی هستند بعضا دارای ارزش و اهمیت بالای توجهات اجتماعی را در بر دارد ، به تمامی حرکت های اجتماعی مشتمل بر فردی یا گروهی اثر میگذارند، شاخص اندازه گیری سرمایه اجتماعی عمدتاً از چهار شاخص هم افزایی، اعتماد، مشارکت و همیاری تشکیل می شود. دولت ها در حفظ و توسعه این سرمایه های اجتماعی نقش اساسی دارند. تعامل انسان ها با یکدیگر مفهوم مشارکت را تشکیل می دهد و حاکمیت با اقدام به ایجاد یک رابطه وتعامل را با شهروندانش در اولویت های اساسی خود قرار می دهد.
سرمایه اجتماعی برای حکمرانی موثر و مشارکت سیاسی بسیار مهم است. اعتماد و همکاری بین شهروندان و نهادهای حکومتی نقش اساسی در پیشبرد اهداف جامعه در همه ابعاد دارد.
کاملا مبرهن است که نیاز فزاینده به مشارکت مستقیم مردم برای تصمیم گیری گریز ناپذیر است و مشارکت ارتقاء دهنده شفافیت است و راهی برای نائل شدن بر رفع فساد، نابرابری ها، تخصیص غیر شفاف اگر سرمایه اجتماعی، در یک نظام سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، به درستی، کارکرد داشته باشد، می توان انتظار داشت که روند تبدیل معاند به مخالف، مخالف به منتقد و منتقد به موافق و وفادار در آن نظام شکل گیرد.
از مهمترین جلوه های سرمایه اجتماعی و مشارکت جتماعی شرکت در انتخابات است، انتخابات گفتمانی اصیل و واقعی را برای مردم فراهم می کند و زمینه جدی گرفتن نظریات آن ها را فراهم می آورد، مشارکت در انتخابات به مثابه یک محرک قوی توسعه ای است که سرمایهی سیاسی را افزایش میدهد. شرکت در انتخابات به عنوان اصلیترین نماد مشارکت سیاسی مردم در یک نظام مبتنی بر جمهوریت تلقی میشود و میتواند منشاء فرصت های متعددی برای امنیت ملی کشور باشد ، حضور و مشارکت مردم در انتخابات گامی به سوی تقویت سرمایه اجتماعی و امیدآفرینی برای مردم است.
مشارکت در انتخابات، مهم است و سرمایه اجتماعی کشور با حضور مردم در انتخابات سنجیده میشود، بزرگترین موضوعی که امروز اهمیت دارد، مشارکت مردم در انتخابات است که دشمن این امر مهم را هدف قرار داده است، دشمن تمایلی به حضور گسترده مردم در انتخابات ندارد. در تتثبیت و اجرای صحیح اهداف سرمایه اجتماعی، عواملی چون «فهم درست از مطالبات جامعه»، «درک درست از نحوه تحقق این مطالبات»، «نشانه های روشن از درست بودن و کارکرد درست نظامها و نهادهای مستقر» و مهمتر از همه، «صداقت و راستگویی» نقش بسزایی داشته و دارد.
تمام ظرفیت ها موجود می بایست در این راستا همگرا و موازی اجرا و عملیاتی گردد تاکید کرد و افزود : حضور پرشور و نشاط تکلیف شرعی و وظیفه عمومی حضور حداکثری است چنانچه که مطلعید دشمنان دست از تخریب برنمیدارند و تبلیغ علیه این نظام برای وارونه جلوه دادن کارهای انجام شده ی نظام زیاد است وظیفه دینی و ملی ایجاب می کند تا برای خنثی کردن این دسیسه ها به بهترین شکل عملی کرد، با ایجاد رقابت سالم ،حتی کسانی که نظام را قبول ندارند در انتخابات شرکت کنند ،حضور آگاهانه، شناخت اصلح ،حضور به وقت در انتخابات، حفظ اتحاد ملت و دولت و پرهیز از کدورت بیجا در انتخابات تثبیت اقتدار ملی، رأی دادن با نیت خیر و خدایی ،ملت بزرگ ما در یک آزمون بزرگ و در آستانه دوره حساس و تعیینکننده انتخابات مجلس شورای اسلامی قرار دارد حضور پرشور و نشاط تکلیف شرعی و وظیفه عمومی است.
امام بزرگوار، در همهی انتخاباتی که از اول انقلاب تا زمان رحلتشان برگزار شده است، بر حضور مردم تأکید داشتند ، لذا حضور مردم در انتخابات میتواند کشور را پیش ببرد، از شر دشمن محفوظ و مصون نگه دارد؛ دشمن را در توطئههای خودش دچار تزلزل و تردید بکند. انتخابات پرشور، مشت محکمی به دهان دشمن است واقعاً فرقی نمیکند که کاندیدای چه گروهی مطرح باشد. تفاوت ندارد از کدام جناح باشد و غلبهی بر جناح دیگری داشته باشدیا خیر ، هرچه حضور پررنگتر باشد اعتبار و ارزش ملی به تعالی میرسد. هرچه صندوق های رأی شلوغتر باشد، گسترش شرکت مردم بیشتر باشد، اعتبار کشور متعالی خواهد شد حضور حداکثری مشارکت مردم میتواند آیندهی کشور را تأمین و تضمین کند. انتخاباتی که اهمیت و تأثیر آن به لحاظ «مسائل داخلی»، «حساسیتهای بینالمللی» و «موقعیت جهانی» به مراتب از گذشته، فراتر رفته است، مبین اصل حضور مردم، مصداق ، پشتوانهی مجلس شورای اسلامی است و مجلس شورای اسلامی، قاعدهی نظام اسلامی است.
انفعال در انتخابات هیچ دستاوردی جز تضعیف وحدت ملی را در بر نخواهد داشت. حضور در پای صندوق های رأی بارزترین مظهر حضور مردمی است و این پشتوانهی انقلاب و کشور است. این عزم و ارادههای راسخ، مصنوع ید قدرت الهی است و انشاءاللَّه خدای متعال در این انتخابات هم به این مردم کمک خواهد کرد. انشاءاللَّه انتخابات مجلس دوازدهم پر شور، بایسته، با بصیرت، وحضور فراوان مردم انجام خواهد شد و همچنین به توفیق الهی مجلس خوبی نصیب مردم فهیم ایران می گردد.
نظر شما