در گفت وگو با خبرنگار صفحه اقتصاد مطرح شد:
منطقه آزاد چابهار؛ قطب تولید، فرآوری و صادرات کالا های سلامت محور
مدیر غذا، دارو و سلامت منطقه آزاد چابهار، در گفتوگو با خبرنگار صفحه اقتصاد، از توسعه زیرساختهای تولیدی، آزمایشگاهی و صادراتی در حوزه سلامت، طب سنتی و فرآوری مواد غذایی در این منطقه خبر داد و گفت: چابهار امروز در ردیف مناطق پیشتاز کشور در صنایع سلامتمحور قرار دارد.

سعیدعلی بزرگزاده با بیان اینکه چابهار به یکی از مراکز اصلی توسعه صنایع سلامتمحور در کشور تبدیل شده است، اظهار کرد: منطقه آزاد چابهار توانسته مجوز سطح یک برای تولید محصولات غذایی، بهداشتی، آرایشی و خوراکی را از سازمان غذا و دارو اخذ کند و با ایجاد یکی از بزرگترین آزمایشگاههای کنترل کیفیت جنوب شرق کشور، نقش مهمی در پایش و نظارت بر کیفیت کالاهای سلامتمحور ایفا کند.
وی افزود: منطقه آزاد چابهار دارای مجوز رسمی بررسی و پایش کالاهای اساسی است و اداره کل گمرک چابهار نیز بهصورت تخصصی برای واردات کالاهای سلامتمحور تجهیز شده که ناظر آن، مدیریت غذا و داروی منطقه آزاد چابهار است.
بزرگزاده با اشاره به جایگاه چابهار در صنایع غذایی، گفت: در حال حاضر این منطقه دارای بیشترین تعداد کارگاه تولیدی مواد غذایی در بین مناطق آزاد کشور است. بطوریکه از ۲۸ کارگاه فراوری برنج با ناده اولیه وارداتی در کشور ۲۰ واحد در این منطقه مستقر است. از دیگر کارگاههای تولیدی در منطقه می توان به کارگاه تولیدی محصولات مورد نیاز بهداشتی و پوشاک نوزاد و کودک اشاره کرد که در نوع خود منحصر به فرد است.
وی ادامه داد: در حوزه صادرات نیز کارخانههای تولیدکننده محصولات غذایی در منطقه آزاد چابهار بخشی از تولیدات خود را به خارج از کشور صادر میکنند. به عنوان مثال، یکی از کارخانههای کنسرو ماهی مستقر در منطقه، موفق به صادرات محصول به آمریکای جنوبی شده است.
مدیر غذا، دارو و سلامت منطقه آزاد چابهار همچنین از فعالیت یک واحد تولیدی تجهیزات دندانپزشکی در این منطقه خبر داد و گفت: یکی از سازندگان یونیتهای دندانپزشکی در منطقه مستقر است که تولیدات خود را به بازار داخلی و خارجی عرضه میکند.
وی با اشاره به ظرفیتهای طب سنتی در منطقه گفت: در زمینه طب سنتی، طرحهایی برای درمان بیماریهای سالک و لیشمانیاز پوستی اجرا شده و در حال حاضر نیز مطالعاتی برای مقابله با تب دِنگی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی چابهار در حال انجام است.
بزرگزاده ادامه داد: مجوز تأسیس اولین مرکز تحقیقات گیاهان دارویی جنوب شرق کشور از وزارت بهداشت دریافت شده و این مرکز هماکنون در حال فعالیت است.
وی در خصوص فعالیتهای فرآوری صادراتمحور در منطقه نیز گفت: برخی از کارگاههای مستقر در منطقه مواد اولیه را از خارج وارد میکنند و پس از فرآوری، محصول نهایی را صادر میکنند. نمونههایی مانند فرآوری فکل با مشارکت دانش فنی بینالمللی در منطقه انجام میشود که یا تحت لیسانس یا با برند داخلی عرضه میگردد.
مدیر غذا، دارو و سلامت منطقه آزاد چابهار همچنین با اشاره به نقش دانشگاهها در حمایت از شرکتهای دانشبنیان گفت: دانشگاه بینالمللی چابهار در کنار دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه دریانوردی و دانشگاه آزاد، از شرکتهای دانشبنیان حمایت میکنند و با فراهمسازی زیرساختهای علمی، در توسعه صنایع سلامتمحور نقشآفرینی میکنند.
وی در پایان هدف از حضور در نمایشگاهها را معرفی ظرفیتهای چابهار در حوزه سلامتمحور عنوان کرد و گفت: بخشی از محصولات ارائهشده در این منطقه منحصر به فرد هستند و معرفی آنها به مردم و سرمایهگذاران، نقش مهمی در توسعه بازار و صادرات خواهد داشت.
نظر شما