آیا اجرای قانون ارث، تولید گندم را نصف می‌کند؟

قانون ارث مانع اجرای قانون جلوگیری از خردشدن اراضی کشاورزی است و وزارت جهاد کشاورزی از طرحی می‌گوید که با اجرای آن علاوه بر تداوم خودکفایی گندم امکان صادرات هم وجود خواهد داشت در غیر این صورت تا ۱۰ سال آینده برداشت گندم کشور ممکن است به نصف کاهش یابد.

آیا اجرای قانون ارث، تولید گندم را نصف می‌کند؟
صفحه اقتصاد -

علیرضا مهاجر، معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی، می‌گوید ۷۰ درصد زمین‌های کشور معادل ۱۲ میلیون هکتار مساحتی حدود ۵ هکتار دارند که اگر جلوی خرد شدن آنها را بگیریم علاوه بر تداوم خودکفایی گندم، امکان صادرات وجود خواهد داشت.

به گفته این مسئول خرد شدن اراضی کشور تهدید جدی برای عملکرد و بهره‌وری محصولات کشاورزی است که مجلس شورای اسلامی، مجمع تشخیص مصلحت نظام، قوه قضائیه و حتی حوزه‌های علمیه باید کمک کنند.

گفته‌های معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی در راستای اجرای قانون جلوگیری از خردشدن اراضی کشاورزی است که در سال ۱۳۸۵ تصویب شد، اما مسئولان وزارت جهاد کشاورزی معتقد هستند قانون ارث مانع اجرای این قانون (جلوگیری از خردشدن اراضی کشاورزی) است و باید دولتی‌ها در این زمینه کمک کنند.​

کشاورزان طبق قانون ارث، زمین‌های کشاورزی را بین فرزندان تقسیم می‌کنند و زمین‌ها مدام کوچک‌تر می‌شود، در مناطق شمال کشور میانگین قطعات زمین‌های کشاورزی به حدود یک هکتار رسیده و هزینه تولید را بیشتر و درآمدها را کاهش می‌دهد.

طبق یک تحقیق اگر جلوی کوچک شدن زمین‌های کشاورزی گرفته نشود طی ۱۰ سال آینده متوسط زمین‌ها به کمتر از ۳ هکتار می‌رسد در این صورت برداشت گندم کشور ممکن است به نصف هم کاهش می‌یابد.​

سازمان امور اراضی کشور اعلام کرد که طرح تجمیع زمین‌های کشاورزی و جلوگیری از خرد شدن زمین‌ها به صورت پایلوت در کشور اجرا می‌شود.

پیشنهاد سردبیر

منبع: فارس
آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه