جدول خاموشی برق یزد فردا جمعه ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ | برنامه قطعی برق یزد فردا جمعه ۲۶ بهمن ۱۴۰۳
جزئیات جدول خاموشی برق یزد فردا جمعه ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ منتشر شد. لیست زمانبندی برنامه قطعی برق یزد فردا جمعه ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ را در ادامه خبر بخوانید.
![جدول خاموشی برق یزد فردا جمعه ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ | برنامه قطعی برق یزد فردا جمعه ۲۶ بهمن ۱۴۰۳](https://cdn.safheeghtesad.ir/thumbnail/UkYOaSKQU4UF/xFhi-ORYyrY4J8wuaJy0GBySxWKkPo7DPsxA4PYFGTYaNU4-iYx7_RnflFx1mrY4VJkBoxm0GgoVFwRfVu18ANn6cZr8orwru0pn2wnkc35x94m7L7tbXoBbthq0_jJyWmNjzKNlN_mxjPII_K_CskmkRDYWAr9a/%DB%8C%D8%B2%D8%AF.jpg)
در استان یزد، خاموشی برق و جدول خاموشی برق موجب نگرانیهای فراوان مردم شده است. از دیرباز، اعلام جدول قطعی برق و برنامه قطعی برق در یزد باعث ایجاد مشکلات روزمره شده و مردم از زمان قطعی برق ابراز ناراحتی میکنند. امروز، گزارش جدیدی از وضعیت قطعی برق در یزد منتشر شده است.
برنامه قطعی برق یزد فردا جمعه ۲۶ بهمن ۱۴۰۳
روشهای اطلاعرسانی قطعی برق در یزد
۱- اطلاع رسانی برنامه زمان بندی قطع برق از طریق "سامانه هوشمند فوریتهای شرکت توزیع برق یزد"
۲-اطلاع رسانی برنامه زمان بندی قطع برق از طریق" اپلیکیشن برق من"
۳- اطلاع رسانی برنامه زمان بندی قطع برق از طریق "سایت برق من"
توجه:به محض اعلام هر گونه اطلاعیه و جدول خاموشی برق از سوی شرکت توزیع نیروی برق استان یزد در این پست از صفحه اقتصاد بلافاصله بروزرسانی خواهد شد و به اطلاع شما هموطنان عزیز میرسانیم.
ریشه قطعی برق از زبان پزشکیان
وضعیت کنونی خاموشی برق در استان یزد
در روزهای اخیر، مردم استان یزد از اعلام جدول خاموشی برق و زمان قطعی برق ناراضی هستند. مسئولان قول داده بودند که قطعی برق کاهش یابد اما همچنان شاهد قطعی برق و ارائه جدول قطعی برق هستیم که موجب نگرانی و عصابانیت مردم شده است. با وجود تعطیلی گسترده کشور برای کنترل مصرف برق و گاز، از امروز خاموشیهای سراسری و قطع برق هم شروع شده است. این موضوع، یکی از دغدغههای اصلی شهروندان استان یزد است که به صورت روزانه با مشکل مواجه میشوند.
تغییرات اخیر در برنامه قطعی برق
مسئولان اعلام کردهاند که به منظور مدیریت بهینه مصرف و کاهش فشار بر شبکه برق، برنامه قطعی برق استان یزد مجدداً بازنگری شده است. طبق اعلام جدید، جدول خاموشی برق در استان یزد و شهر یزد جمعه ۲۶ ماه ۱۴۰۳ اعلام شد و زمان قطعی برق در مناطق مختلف یزد به گونهای تنظیم گردیده است که مصرفکنندگان بتوانند برنامههای خود را هماهنگ نمایند. اما در میان تیترها، مردم این شهر ابراز نگرانی و ناراحتی از قطعی برق و اعلام جدول خاموشی برق دارند و انتظار دارند مسئولان قول اتمام و یا کاهش قطعی برق را عملی کنند.
دلایل پشت پرده افزایش قطعی برق در یزد
یکی از دلایل اصلی قطعی برق، افزایش ناترازی انرژی است. یکی از موضوعات بسیار مهم در زمینه ناترازی انرژی، مسئله مربوط به اعطای بیش از حد یارانه انرژی به مشترکان پرمصرف است که منجر به مصرف غیربهینه گاز و برق توسط این مشترکان شود و وضعیت مصرف را بسیار بغرنج کرده است.
تمرکز بر کاهش مصارف خارج از الگوی بهینه که مصارفی غیربهینه و غیراقتصادی هستند؛ بهترین راهکار برای کنترل مصرف است. این رویکرد با تکیه بر گرفتن قیمت آزاد انرژی از مشترکان پرمصرف بدون فشار به عموم مردم از مسیر تعرفهگذاری پلکانی پرمصرفها محقق خواهد شد. افزایش تعرفه باید به صورتی باشد که برای مشترکان پرمصرف قدرت بازدارندگی داشته باشد.
کسانی که تمکن مالی بالایی دارند و خارج از الگوی بهینه از گاز استفاده میکنند، باید هزینه وارداتی گاز و برق (۲۵ هزار تومان به ازای یک مترمکعب گاز و ۱۰ هزار تومان به ازای یک کیلووات ساعت برق) را پرداخت کنند. به منظور کاهش ناترازی گاز و افزایش مدیریت مصرف راهکارهای متفاوتی مطرح شده است.
یکی از این راهکارها، تعرفهگذاری پلکانی است. در این روش، کسانی که در چارچوب الگوی بهینه از گاز استفاده میکنند، آن را با قیمت یارانهای در اختیار میگیرند، اما کسانی که توجهی به مصرف بهینه ندارند، قیمت واقعیتری پرداخت میکنند.
تأثیرات اجتماعی و اقتصادی قطعی برق
به گزارش صفحه اقتصاد، علیرغم این که تصور میشد مشکل ناترازیها با تعطیلات پیایی حل شده است اما موج خاموشیها در کشور دوباره آغاز شده است.
در استان یزد، مردم از اعلام جدول قطعی برق و زمان قطعی برق ناراضی هستند و به صورت روزانه از وضعیت موجود ابراز نگرانی میکنند. مسئولان قول داده بودند که با بهبود زیرساختهای فنی، قطعی برق کاهش یابد، اما همچنان شاهد قطعی برق هستیم. این وضعیت باعث شده است که بخشهای تجاری و اداری نیز از مشکلات جدی ناشی از تغییرات ناگهانی برنامه قطعی برق شکایت کنند.
واکنش مسئولان و نظرات کارشناسان
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، در نشست خبری خود به سوالات مختلف پیرامون بحران قطعی برق پاسخ داد. وی در خصوص تصمیمات جدید دولت گفت:
“در بین دوگانه قطع برق و سوزاندن مازوت، تأکید دولت بر سلامت مردم است و به همین دلیل دولت تصمیم گرفته تا مصرف مازوت در نیروگاهها کاهش یابد.”
وی افزود: “البته این تصمیم به این معنی است که قطعی برق در برخی مناطق اجتنابناپذیر خواهد بود.”
در همین راستا، کارشناسان انرژی اظهار داشتند که تغییر در برنامه قطعی برق و جدول خاموشی برق، اگرچه گامی مثبت محسوب میشود، اما بدون رفع مشکلات زیرساختی و مدیریت ناترازی انرژی، نمیتواند پاسخگوی نیازهای مصرفکنندگان باشد. بسیاری از کارشناسان بیان میکنند که مسئولان قول اتمام و یا کاهش قطعی برق را داده بودند ولی همچنان شاهد قطعی برق و ارائه جدول خاموشی برق هستیم که موجب نگرانی و عصابانیت مردم شده است.
اقدامات دولت برای بهبود وضعیت برق
رئیسجمهور نیز در این راستا بر لزوم تولید انرژی پاک تأکید کرده و اعلام کرده است که دولت جلسات متعددی با سرمایهگذاران برگزار کرده تا برای تولید ۳۰ هزار مگاوات برق از منابع انرژی خورشیدی، بادی و اتمی اقدامات جدی صورت گیرد. این اقدام دولت بهمنظور کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی و همچنین بهبود وضعیت تولید برق در کشور است. همچنین وزارت نیرو در توضیحات خود درباره قطعیهای اخیر برق بیان کرده است:
واکنش مردم و مشارکت جامعه
در میان تیترها و متن خبر، مردم استان یزد ابراز نگرانی و ناراحتی از قطعی برق و اعلام جدول خاموشی برق دارند. شرکت توانیر در اطلاعیهای درباره علت قطع برق در برخی مناطق کشور از جمله شهر یزد اعلام کرد:
"از مردم خواستیم، با پیوستن به پویش «۲ درجه کمتر»، به رسیدن نعمت گاز و برق به کل کشور، کمک کنند. تأمین سوخت مورد نیاز نیروگاهها با کمک وزارت نفت در حال انجام است و حفظ روند کنونی برای تأمین برق مورد نیاز کشور نیازمند همکاری همه هموطنان است."
این اعلامیه موجب واکنشهای متفاوتی در بین مردم شده است؛ برخی از ساکنان استان یزد از مسئولان خواستند تا اقدامات فوری برای پایان دادن به وضعیت قطعی برق انجام شود و جدول خاموشی برق به گونهای تنظیم شود که زمان قطعی برق کمتر و کنترل شدهتر باشد.
توضیحات وزارت نیرو درباره قطعیهای اخیر برق
در یک بیانیه رسمی، پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو اعلام کرد:
"از سالیان گذشته با افزایش برودت هوا و بالا رفتن مصرف گاز در فصل زمستان، محدودیتهایی برای تأمین برق و گاز در بخشهای خانگی و تجاری به وجود میآید.
در دی و بهمن سال جاری مصرف گاز در برخی از روزها به رکورد ۶۸۱ میلیون مترمکعب در روز رسید، ناچارا جهت تأمین گاز کافی و بدون وقفه برای مشترکان خانگی و حفظ پایداری شبکه گاز کشور، گاز کمتری به نیروگاهها تحویل شد. در ۲ ماهه دی و بهمن امسال ۸۳۲ میلیون مترمکعب نسبت به سال گذشته گاز کمتری به نیروگاهها تحویل شده است."
این ارقام نشان از چالشهای موجود در مدیریت منابع انرژی دارد و مسئولان همچنان در تلاش برای بهبود شرایط هستند.
نظرات اقتصاددانان و متخصصین انرژی
در یکی از نشستهای تخصصی در استان یزد، چند اقتصاددان مطرح کردند:
"ریشه قطعی برق در سالیان گذشته است. دنبال راهی هستیم که دیگر این اتفاقات رخ ندهد. مهمترین مسئله این است که خیلی بد مصرف میکنیم؛ سه چهار برابر کشورهای ثروتمند اروپایی مصرف داریم. اگر صرفهجویی کنیم بسیاری از مشکلات انرژی برطرف خواهد شد."
این متخصصین تأکید داشتند که تغییر الگوهای مصرف و توجه به زمان قطعی برق به عنوان یکی از عناصر کلیدی در کاهش مشکلات انرژی باید مد نظر قرار گیرد. ایشان اضافه کردند:
"تلاش داریم دیگر این اتفاقات در سال آینده رخ ندهد. برای مردم ایران و متخصصان کشورمان کار نشد ندارد."
بررسی جدول قطعی برق و برنامه قطعی برق در استان یزد
جدول خاموشی برق و برنامه قطعی برق استان یزد جمعه ۲۶ ماه ۱۴۰۳ اعلام شد و به موجب آن زمان قطعی برق در بخشهای مختلف تنظیم شده است. این برنامه قطعی برق به گونهای طراحی شده که هر منطقه با توجه به میزان مصرف و شرایط خاص خود، زمانهایی مشخص برای خاموشی برق داشته باشد. با این حال، گزارشهای اخیر نشان میدهد که علیرغم این برنامه، هنوز شاهد قطعی برق در برخی نواحی هستیم که موجب نگرانی مردم شده است.
با وجود تمامی تلاشهای مسئولان در جهت بهبود شرایط، وضعیت قطعی برق و جدول خاموشی برق در استان یزد همچنان یکی از چالشهای مهم در حوزه انرژی به شمار میرود. مردم استان یزد همچنان ابراز نگرانی و ناراحتی از قطعی برق و اعلام جدول خاموشی برق دارند و انتظار دارند که مسئولان قول اتمام و یا کاهش قطعی برق را عملی کنند. در این میان، اقدامات دولت از قبیل تولید برق از منابع تجدیدپذیر، تعرفهگذاری پلکانی و مشارکت همگانی در کنترل مصرف، نقش مهمی در بهبود وضعیت خواهند داشت.
از شما خوانندگان عزیز دعوت میکنیم جهت کسب اطلاعات بیشتر و آگاهی از آخرین اخبار مرتبط با نفت و انرژی، به بخش «نفت و انرژی» در صفحه اقتصاد مراجعه نمایید و نظرات و پیشنهادهای خود را با ما به اشتراک بگذارید.
نظر شما