نظرسنجی انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ بعد از مناظره
چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بهدلیل شهادت رئیس جمهور دولت سیزدهم یکسال پیش از موعد مقرر در تاریخ هشتم تیر ۱۴۰۳ برگزار میشود؛ در فاصله کمتر از یک هفته تا برگزاری انتخابات تبلیغات نامزدها، احزاب و جریانهای مختلف سیاسی به اوج خود رسیده است.
در حالی که کمتر از یک هفته تا انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری باقی مانده است، نظرسنجی جدیدی منتشر کرد که نشان دهنده رقابت تنگاتنگ پزشکیان و قالیباف است و سعید جلیلی را بالاتر از باقی نامزدها نشان میدهد.
بر اساس «نظرسنجی جدید»، سعید جلیلی، سیاستمدار باسابقهای که پیش از این به عنوان رئیس سازمان امنیت کشور و همچنین مذاکره کننده اصلی هستهای فعالیت میکرد، از دیگر مدعیان رقابت کرده است. این نظرسنجی که روز جمعه منتشر شد، یک نظرسنجی میدانی پیش از انتخابات مبتنی بر مصاحبه است که توسط نهادهای مستقل نظرسنجی انجام شده است، نشان میدهد جلیلی در موقعیتی فرماندهی نسبت به سایر نامزدهای ریاست جمهوری قرار دارد.
در بخش دوم نظرسنجی که شامل هر دو پاسخ دهندگانی است که قطعا و احتمالاً در انتخابات ریاست جمهوری ۲۸ خرداد رای میدهند، پزشکیان در حال حاضر بالاتر از جلیلی و قالیباف قرار گرفته است.
این نظرسنجی که در ۱۸، ۱۹ و ۲۰ ژوئن(سه شنبه تا پنجشنبه گذشته) انجام شد، شامل پاسخ دهندگان از تهران، استانهای مختلف دیگر، مراکز استانها و روستاهای منتخب بود.
تمامی شرکت کنندگان در معتبرترین نظرسنجی پیش از انتخابات بالای ۱۸ سال سن داشتند.
بخش اول، کسانی که قطعا رای میدهند
در بخش اول نظرسنجی، شامل کسانی که گفته اند قطعا در انتخابات ریاست جمهوری رای خواهند داد، ۲۲.۵ درصد اعلام کردند که به جلیلی رای خواهند داد. قالیباف، رئیس دو دوره مجلس و نماینده باسابقه مجلس، گزینه مورد علاقه بعدی است که ۱۹.۵ درصد از پاسخ دهندگان گفته اند که قطعا به او رای خواهند داد. پزشکیان با حمایت ۱۹.۴ درصدی از نماینده تبریز در شمال غرب ایران، از قالیباف عقب است.
امیرحسین قاضی زاده هاشمی، نماینده سابق مجلس و رئیس فعلی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز با ۲.۷ درصد از پاسخ دهندگان به وی رای داده اند. علیرضا زاکانی، شهردار تهران و نماینده سابق مجلس با ۲.۲ درصد از پاسخ دهندگان گفته اند که رای خود را به نفع او به صندوق خواهند انداخت، در رتبه بعدی این فهرست قرار دارد. مصطفی پورمحمدی، وزیر سابق امور داخله و دادگستری، در انتهای لیست قرار دارد و تنها ۰.۹ درصد از پاسخ دهندگان از نامزدی وی حمایت میکنند.
بر اساس این نظرسنجی، ۱.۴ درصد از پاسخ دهندگان گفتند که به یکی از کاندیداها رای میدهند بدون اینکه مشخص کنند کدام یک. علاوه بر این، ۰.۷ درصد از پاسخ دهندگان گفتند که "رای سفید" (رای سفید) را به صندوق خواهند انداخت و از هیچ یک از شش نامزد حمایت نمیکنند. ۲۸.۴ درصد قابل توجهی علیرغم تمایل خود برای رای دادن هنوز در مورد انتخاب ترجیحی خود تصمیم نگرفته بودند.
بخش دوم، آنها که هنوز مردد هستند
در بخش دوم نظرسنجی که شامل کسانی میشود که گفتهاند قطعا یا احتمالاً در هشتم تیر رای میدهند، پزشکیان بهعنوان مورد علاقه آشکار ظاهر شد و ۲۲.۵ درصد از پاسخدهندگان به او تمایل داشتند. جلیلی با حمایت ۱۹.۲ درصدی به دنبال آن است که رقابتی نزدیک بین این دو مدافع سیاسی از اردوگاههای مختلف است.
قالیباف در ردیف بعدی قرار دارد و ۱۸.۵ درصد از پاسخ دهندگان به نظرسنجی گفته اند که به او رای میدهند. حمایت قاضی زاده هاشمی در میان پاسخ دهندگان تفاوت چندانی با نظرسنجی اول مشاهده نکرد و ۲.۸ درصد از او حمایت کردند.
پس از آن زاکانی با ۲.۲ درصد از پاسخ دهندگان به وی رای داده اند و پورمحمدی با ۰.۹ درصد حمایت دوباره در انتهای جدول قرار دارد. در این نظرسنجی، ۱ درصد از پاسخ دهندگان اعلام کردند که "رای سفید" را به صندوق میاندازند، به این معنی که از هیچ یک از شش نامزد حاضر در رقابت حمایت نمیکنند.
در مجموع ۲۸.۹ درصد هنوز در مورد انتخاب مورد نظر خود بلاتکلیف بودند، ۱.۷ درصد گفتند که به یکی از نامزدها رأی خواهند داد و ۲.۳ درصد پاسخ ندادند.
نظر شما