اعتراف معاون وزیر کار درمورد عدم بهبود محیط کارگاه‌ها

معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعتراف کرد که در عمل نتوانسته‌ایم در بهبود محیط کارگاه‌ها موفق باشیم.

اعتراف معاون وزیر کار درمورد عدم بهبود محیط کارگاه‌ها
صفحه اقتصاد -

 

اسماعیل گرجی‌پور، معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در عمل نتوانسته‌ایم در بهبود محیط کارگاه‌ها موفق باشیم که این امر دلایل مختلفی دارد و آسیب‌شناسی شده است. بخشی از علت به ذات خود قانون برمی‌گردد و بخشی به آیین‌نامه اجرایی آن که خیلی روشن وظایف را بین مجموعه‌هایی که متولی این موضوع هستند تفکیک نکرده و منجر به هزینه‌های بسیار زیادی شده است. اکنون از این شرایط هم کارگر، هم کارفرما و هم سازمان تأمین اجتماعی ناراضی است.

اسماعیل گرجی‌پور، معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه کارگاه آموزشی تدوین توصیه سیاستی چشم‌انداز صفر، که به همت سازمان تأمین اجتماعی و با حضور نمایندگانی از وزارتخانه‌های نیرو، بهداشت، سازمان ایمیدرو، راهور فراجا، سازمان محیط زیست و سازمانها و شرکتهای بخش خصوصی برگزار شد، با اشاره به اهمیت چشم‌انداز صفر و فعالیتهای سازمان تأمین اجتماعی در حوزه تحقق این چشم‌انداز گفت: سازمان تأمین اجتماعی و به خصوص حوزه بین الملل این سازمان سعی کرده‌اند تا بر اساس تجربه بین المللی و مقاوله نامه‌هایی که در این زمینه وجود دارد و تجربه شده، ادبیات چشم‌انداز صفر را با برگزاری چنین نشستی در کشور فراگیر کنند که این موضوع جای تقدیر و تشکر دارد.

معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: فلسفه اساسی چشم‌انداز صفر به رویکرد پیشگیرانه برای حذف ریسکهای غیرضرور برمی‌گردد. این ریسکهای غیرضرور عملا ریسکهایی هستند که در حوزه رفاه، امنیت و سلامت، باید شناسایی شوند تا با رویکرد پیشگیرانه عملا بتوان هزینه های نظام تأمین اجتماعی را کاهش داد.

وی اضافه کرد: این موضوع در کشورهای مختلف تجربه شده است. محورهای این نشست خیلی فراگیر است و به موضوعات مختلف می‌پردازد و از حوزه محیط زیست تا پیشگیری حوادث ناشی از کار را که یکی از وظایف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است، پوشش داده و در پنلها و بحث های تخصصی، در خصوص شناسایی این ریسک ها و نحوه مواجهه با آنها بحث و گفت و گو خواهد شد.

گرجی‌پور ادامه داد: امیدواریم خروجی این نشست و پنل های تخصصی آن به سند سیاستی منجر شود که بر اساس آن هماهنگی لازم بین دستگاه ها و حوزه های مختلف کشور که باید ریسک های غیرضرور را به چشم‌انداز صفر نزدیک کنند، اتفاق بیفتد. از برگزارکنندگان این نشست واقعا سپاسگزارم و امیدوارم مقدمه ای باشد برای این که آن چشم‌انداز مد نظری که ضامن تحقق ایمنی و سلامت و امنیت و رفاه شهروندان است، در عمل محقق شود.

وی با اشاره به اهمیت بحث ایمنی در محیط کار و تقسیم محیط‌های آسیب زننده به دو گروه الف و ب و نقش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان متولی نظارت و بهبود محیط کار، گفت: فراگیری مشاغل سخت و زیان‌آور در سال های اخیر به تحمیل هزینه های زیادی بر نظام تأمین اجتماعی کشور منجر شده است. اتفاقا در قانون تاکید شده حتما در بنگاه‌های کسب و کار، به خصوص در بخش الف که ذاتا سخت و زیان آور نیستند، باید تدابیر لازم پس از دو سال توسط کارفرما صورت بگیرد تا منجر به هزینه های بعدی برای سلامت کارگران که سرمایه‌ای اجتماعی و سرمایه‌ای بزرگ برای خود بنگاه‌هاست نشود. همچنین باید از ریسکهایی که به تبع آنها بیماری ها یا حوادث ناشی از کار برای خود فرد و خانواده او ایجاد می کند و منجر به هزینه هایی برای سازمانهای بیمه‌گر از جمله سازمان تأمین اجتماعی خواهد شد، جلوگیری شود.

گرجی‌پور تصریح کرد: در عمل ما نتوانسته‌ایم در اجرای قانون بهبود فضای کسب و کار موفق باشیم که این امر دلایل مختلفی دارد و آسیب‌شناسی شده است. بخشی از علت به خود ذات قانون برمی‌گردد و بخشی به آیین نامه اجرایی آن که خیلی روشن وظایف را بین مجموعه هایی که متولی این موضوع هستند تفکیک نکرده و منجر به هزینه های بسیار زیادی شده است. اکنون از این شرایط هم کارگر، هم کارفرما و هم سازمان تأمین اجتماعی ناراضی است. امیدواریم رویکرد چشم‌انداز صفر بتواند در این زمینه، با توجه به بحث ها و تجربیاتی که در سطح بین المللی وجود دارد و در نشست های تخصصی این همایش مورد بررسی قرار می‌گیرند، به نتایج لازمی که باعث کاهش هزینه می‌شود نزدیک شود و کم کم این هزینه ها به سمت صفر میل کند.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

آخرین اخبار