مصوبات بیستمین روز بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه

بیستمین روز و سی و هفتمین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق در خصوص جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه در این پست از صفحه اقتصاد از نظرتان می گذرد.

مصوبات بیستمین روز بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه
صفحه اقتصاد -

سی و هفتمین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی (بیستمین روز) برای رسیدگی به لایحه برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران امروز (سه شنبه) دوم آبان ۱۴۰۲  به ریاست محمدباقر قالیباف رئیس مجلس آغازشد.

بررسی برنامه هفتم توسعه از روز دوشنبه سوم مهرماه در مجلس آغاز شده و نمایندگان طی روزهای شنبه تا چهارشنبه هر هفته در دو نوبت کاری صبح و بعداز ظهر به بررسی این لایحه پرداختند و  از ۲۹ مهر جلسات علنی مجلس شورای اسلامی در سه شیفت کاری درحال برگزاریست.

در ادامه بررسی جزییات لایحه برنامه هفتم توسعه در بیستمین روز، نمایندگان مجلس موارد زیر را به تصویب رساندند.

 مصوبات

* با تصویب بند ث ماده ۹۸ لایحه برنامه هفتم توسعه؛‌ نمایندگان معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور را مکلف کردند تا امکان اشتغال، اقامت و تسهیلات کنسولی را برای دانش‌آموختگان بین‌المللی نخبه در کشور فراهم کند.

* با تصویب بند الف ماده ۱۰۰ لایحه برنامه هفتم توسعه؛‌ وزارت امور خارجه را مکلف کردند در دوره اجرای قانون برنامه هفتم توسعه در بعد مبارزه با استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی و حمایت از مستضعفین و حمایت از فلسطین گام بردارد.

* با تصویب بند ب ماده ۱۰۰ لایحه برنامه هفتم توسعه؛ وزارت امورخارجه را مکلف کردند تا در جهت افزایش نقش منطقه ای جمهوری اسلامی ایران و تقویت نظام چند قطبی روابط متوازن با کشورهای منطقه برقرار کند.

* با تصویب بند الف ماده ۱۰۱ لایحه برنامه هفتم توسعه؛ وزارت امورخارجه را مکلف کردند تا نسبت به تهیه طرح جامع ارتقای کارآمدی و اثربخشی دیپلماسی اقتصادی بویژه در زمینه اقتصاد دانش بنیان اقدام کند.

* با تصویب بند الف ماده ۱۰۲ لایحه برنامه هفتم توسعه؛ مقرر شد که در طول اجرای برنامه، حداقل پنج درصد از منابع بودجه عمومی کشور برای تقویت بنیه دفاعی کشور در بودجه سالانه تخصیص می‌یابد.

*‌ با تصویب بندهای ب، پ، ت، ث، ج، چ و ح ماده ۱۰۱ لایحه برنامه هفتم توسعه؛ وزارت امورخارجه در طول اجرای برنامه هفتم توسعه مکلف شد تا نسبت به انعقاد و تعمیق موافقتنامه‌های تجارت ترجیحی و آزاد با اولویت انعقاد موافقتنامه تجارت ترجیحی با کشورهای هدف اقدام کند.

* با تصویب بند ب ماده ۱۰۲ لایحه برنامه هفتم توسعه؛ وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مکلف شد تا ضمن استفاده از توان علمی مراکز علمی و مراکز رشد پارک های علم و فناوری نسبت به انتقال سرریز دانش فنی و دستاوردهای بخش دفاعی و مشارکت با بخش خصوصی و عمومی غیردولتی در صنایعی نظیر صنعت هوایی، دریایی، انرژی، خودرو، ریز(میکرو) الکترونیک، معدن، کشاورزی و خدمات اقدام کند.

* با تصویب بند ج ماده ۱۰۲ لایحه برنامه هفتم توسعه؛ وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مجاز به مولد سازی اموال غیرمنقول خود شد.

ارجاعیات

در ادامه بررسی گزارش کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه، نمایندگان بند پ ماده ۹۸ لایحه را جهت بررسی مجدد به کمیسیون تلفیق ارجاع دادند که این بند به اعطای مجوز به وزارت علوم و بهداشت برای جذب دانشمندان غیر ایرانی در حوزه آموزشی دانشگاه ها مربوط می‌شد.

نمایندگان  همچنین بند پ ماده ۱۰۰ لایحه که به حمایت همه جانبه و صیانت از حقوق و هویت ایرانیان خارج از کشور مربوط می‌شد را به منظور بررسی مجدد به کمیسیون تلفیق ارجاع دادند.

با تصمیم رئیس مجلس بندهای پ و ت ماده ۱۰۲ لایحه مربوط به معافیت خدمت سربازی برای مشمولان دارای سه فرزند و بیشتر و مشمولان بالای ۳۵ سال دارای دو فرزند برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه ارجاع شد.

تذکرات

در جریان بررسی بندی از لایحه برنامه هفتم توسعه که به ایجاد ظرفیت برای جذب اساتید و نخبه‌های بین‌المللی به داخل کشور مربوط می‌شد، محسن زنگنه گفت: نمی‌شود تا صحبت از استفاده ظرفیت هواپیماهای خارجی و یا اساتید و دانش آموختگان بین‌المللی می‌شود ما نگاه امنیتی داشته و آنها را جاسوس انگاشته و انتظار داشته باشیم تا رتبه علمی کشور ارتقاء پیدا کند.

همچنین در زمان بررسی بندی  که به حمایت از حقوق و هویت ایرانیان خارج از کشور بازمی گشت،‌ علیرضا سلیمی تصریح کرد: ما باید به گونه‌ای قانون گذاری کنیم که از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور با تسهیل رفت و آمد آنها استفاده کنیم اگر این ظرفیت مغفول بماند دیگران از آن استفاده می‌کنند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه هم در زمان بررسی بندی از لایحه برنامه هفتم که به دیپلماسی سیاسی و اقتصادی مربوط می شد، گفت: در کنار دیپلماسی عمومی به ارتقاء دیپلماسی تخصصی در موضوعات مختلف نظیر آب، انرژی، گردشگری و کشت فراسرزمینی نیاز داریم تا بتوانیم ابتکارات بین‌المللی و منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران را گسترش دهیم.

 

موضوعات خارج از برنامه

در بخش دیگری از جلسه علنی امروز، فرهاد بشیری در تذکری شفاهی ضمن محکومیت جنایات استکبار جهانی علیه مردم مظلوم فلسطین گفت: در برابر کشتار بی‌رحمانه مردم مظلوم فلسطین این سوال وجود دارد که اکنون مدعیان آزادی و زندگی کجا ایستاده‌اند و چرا صدایی از آنها شنیده نمی‌شود؟

 

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان