آییننامه متناسبسازی حقوق بازنشستگان از بن بست بیرون آمد؟
معاون اول رئیسجمهور اصلاحیه آییننامه متناسبسازی حقوق بازنشستگان را به دستگاههای مربوطه ابلاغ کرد.
محمدرضا عارف معاون اول رئیسجمهور تصویبنامه ۷ شهریور امسال هیأت وزیران را ۱۱ شهریور به وزارتخانههای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمانهای اداری و استخدامی کشور و برنامه و بودجه کشور ابلاغ کرد.
مطابق این مصوبه، در جزء ۶ ماده یک آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان که در یکم مرداد امسال به تصویب هیأت دولت رسیده بود، واژه «خالص» حذف و در انتهای جزء مذکور، عبارت «پس از کسر حق بیمه سهم فرد و مالیات بر درآمد با رعایت بند «ث» تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور» اضافه میشود.
متن قبل از اصلاح به این شرح است:
بعد از اصلاحیه از ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ به متن زیر تغییر کرد:
مابه التفاوت: اختلاف رقم بین مبلغ حقوق بازنشستگی هر فرد با ۹۰ درصد میانگین مبلغ حقوق و فوق العادههای مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز پس از کسر حق بیمه سهم فرد و مالیات بر درآمد با رعایت بند «ث» تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور.
دولت باید هر محلی که برای اجرای متناسب سازی صندوقهای دیگر تامین کرده، برای تامین اجتماعی نیز ببیند
علیرضا حیدری نایب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری و کارشناس تامین اجتماعی گفت:
برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اصلاً محل تامین گذاشته نشده است؛ در حقیقت یکی از بزرگترین مشکلات اجرای متناسب سازی همین است.
به این دلیل که تعهد مازاد تلقی میشود پس باید برای آن منبع دیده شود؛ منبع آن نیز منابع حق بیمه تجمیع شده نزد دولت نیست که ما گمان کنیم از محل وصول آنها باید متناسب سازی را اجرا کنیم.
لذا قاعدتاً هر محلی که دولت برای اجرای متناسب سازی صندوقهای دیگر تامین کرده باید با همان فلسفه برای تامین اجتماعی نیز ببیند؛ حالا یا میدهد یا در تعهدش است.
نظر شما