آخرین خبر از همسان سازی حقوق بازنشستگان امروز جمعه ۵ مرداد ماه ۱۴۰۳ | نحوه پرداخت معوقات همسان سازی حقوق در دولت جدید
در این خبر به آخرین خبر از همسان سازی حقوق بازنشستگان امروز جمعه ۵ مرداد ماه ۱۴۰۳، پرداخته شده است.
معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری به دنبال ابلاغ آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان، از تکلیف سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه برای تهیه جداول مربوط به نحوه شناسایی و طبقهبندی بازنشستگان بر اساس مبلغ کسور پرداختی توسط شاغلان مشابه و همتراز در پایه، رتبه، مرتبه، طبقه، درجه، گروه و یا سایر عناوین مشابه با ملاک ۳۰ سال سابقه بیمهپردازی و ابلاغ آن به صندوقها طی دو ماه خبر داد و گفت: پس از این ابلاغ، صندوق بازنشستگی اقدام به صدور احکام بازنشستگان میکند.
رضا فیضینژاد در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به ابلاغ آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان توسط سرپرست ریاست جمهوری، اظهار کرد: براساس ماده ۴ آئیننامه، سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه باید ظرف دو ماه و با همکاری دستگاههای اجرایی و صندوق بازنشستگی ذیربط ، در رابطه با مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری، قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت، قانون استخدام کشوری و سایر دستگاههای دارای قوانین و مقررات خاص استخدامی که پرداخت حقوق و مزایای کارکنان آنان مشمول دریافت مجوز یا نظارت سازمان اداری و استخدامی است، جداول مربوط به نحوه شناسایی و طبقهبندی بازنشستگان را بر اساس مبلغ کسور پرداختی توسط شاغلان مشابه و همتراز در پایه، رتبه، مرتبه، طبقه، درجه، گروه و یا سایر عناوین مشابه و با ملاک ۳۰ سال سابقه بیمهپردازی تهیه کرده و به صندوق بازنشستگی ذیربط ابلاغ کنند، به نحویکه با توجه به تنوع گروههای شاغلین و بازنشستگان نظیر فرهنگیان مشمول رتبهبندی، اعضای هیئت علمی و قضات، جداول به طور جدگانه تنظیم و ابلاغ شود.
وی ادامه داد: باتوجه به اینکه اطلاعات شاغلان همتراز بازنشستگان در اختیار سازمان اداری و استخدامی و دستگاههای اجرایی است، برای این اقدام دو سازمان، اطلاعات شاغلان را از دستگاههای متبوع هر بازنشسته دریافت کرده و ما نیز اطلاعات بازنشستگان متناظر همان دستگاه را برای تهیه جداول مربوط به نحوه شناسایی و طبقهبندی بازنشستگان در اختیار این دو سازمان قرار میدهیم.
به گفته معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری، باتوجه به اینکه بازنشسته باید ۹۰ درصد حقوق شاغلان را طی سه سال دریافت کند که این افزایش در سال اول اجرای قانون برنامه هفتم به میزان ۴۰ درصد افزایش مییابد، پس از محاسبه ۴۰ درصد از میزان ۹۰ درصد حقوق شاغل همتراز توسط دو سازمان مربوطه و مشخص شدن جدول نحوه اعمال متناسبسازی، براساس آن صندوق بازنشستگی کشوری میتواند احکام اصلاحی متناسبسازی را صادر کند.
فیضینژاد با بیان اینکه فرایند اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان شروع شده است، تصریح کرد: سازمان اداری و استخدامی اکنون در حال دریافت اطلاعات از دستگاههای متبوع هستند تا آن اطلاعات را به بازنشستگان همتراز شاغلین تطبیق دهند و در نهایت بعد از جمعبندی، برای صدور احکام این جدول را در اختیار صندوق بازنشستگی قرار دهند.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص میزان افزایش حقوق بازنشستگان با اجرای همسانسازی، اینگونه گفت: شاغل متناظر کسی است که اکنون در دستگاههای اداری و اجرایی فعال است.
آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان
هیئت وزیران در جلسهای که در تاریخ ۶ تیر ۱۴۰۳ برگزار شد، به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان اداری و استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور، آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان را تصویب کرد. این آییننامه به استناد بند (ر) ماده (۲۸) قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران تدوین شده است.
براساس این آییننامه، صندوقهای بازنشستگی موظف هستند از ابتدای سال ۱۴۰۳ حقوق بازنشستگان را با توجه به قوانین و مقررات جدید متناسبسازی کنند. همچنین منابع حاصل از بند (ر) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ برای اجرای این آییننامه تخصیص داده خواهد شد.
این آییننامه شامل تعریف دقیق حقوق بازنشستگی، شاغلان مشابه و همطراز و مبانی محاسبه مابهالتفاوت حقوق بازنشستگان با شاغلان همطراز است. مشمولین این آییننامه شامل کلیه بیمهشدگانی هستند که تا پایان سال ۱۴۰۲ حقوق بازنشستگی دریافت کردهاند. سازمان اداری و استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور نیز وظیفه دارند جداول شناسایی و طبقهبندی بازنشستگان را تهیه و ابلاغ نمایند.
نظارت بر حسن اجرای این آییننامه بر عهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح خواهد بود. این آییننامه با هدف بهبود وضعیت حقوقی بازنشستگان و کاهش فاصله حقوقی میان شاغلان و بازنشستگان به تصویب رسیده و اجرای آن از ابتدای سال ۱۴۰۳ آغاز میشود.
افزایش ۳۵ درصدی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
هیئت وزیران در جلسه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و به استناد ماده (۹۶) قانون تأمین اجتماعی، مصوبهای برای افزایش حقوق بازنشستگان تصویب کرد. بر اساس این مصوبه، از اول فروردین ۱۴۰۳، مستمریهای بازنشستگی، از کارافتادگی و مجموع مستمریهای بازماندگان به میزان ۳۵ درصد افزایش مییابد. این افزایش شامل حداقل مستمریها و مستمریهای از کارافتادگی جزئی و سایر افرادی که مستمری آنان به نسبت سنوات پرداخت حق بیمه برقرار شده، خواهد بود. همچنین، مستمری دریافتکنندگان بالاتر از حداقل به میزان ۲۲ درصد به علاوه مبلغ ثابت ۶.۹۰۰.۷۸۰ ریال افزایش مییابد.
به علاوه، کمک هزینه عائلهمندی و اولاد مستمریبگیران واجد شرایط نیز همانند بازنشستگان دستگاههای اجرایی افزایش خواهد یافت.
تکلیف علیالحساب تیرماه
براساس مصوبه جدید، مبلغ پرداختی ماهانه به میزان ده میلیون (۱۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال به صورت علیالحساب به حساب بازنشستگان کشوری، لشکری و صندوق فولاد که تا پایان سال ۱۴۰۲ بازنشسته شدهاند واریز خواهد شد. صندوقهای بازنشستگی مکلفند پس از صدور قطعی احکام متناسبسازی، اعمال حساب نموده و نسبت به تسویه مبلغ علیالحساب اقدام نمایند. مبالغ مذکور با اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی توسط سازمان برنامه و بودجه کشور تأمین اعتبار و به صندوق ذیربط ابلاغ میگردد.
وضعیت بازنشستگان تأمین اجتماعی
در حالی که آییننامه جدید برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان صادر شده، وضعیت بازنشستگان تأمین اجتماعی در این آییننامه مشخص نشده است. سیدصولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در آخرین نشست هفتگی هیئت دولت سیزدهم اعلام کرد که تلاشها برای صدور احکام همسانسازی حقوق بازنشستگان در حال انجام است و این موضوع ممکن است در ماه جاری نهایی شود. او افزود که در صورت عدم تحقق این هدف در این ماه، دولت آینده باید این اقدامات را پیگیری کند.
زمان صدور احکام حقوق بازنشستگان
مرتضوی تاکید کرد که ماموریت وزارت کار به صورت مستمر ادامه دارد و مهمترین وظیفه این وزارتخانه صیانت از حقوق بازنشستگان و ایجاد اشتغال است. وی آرزوی موفقیت برای دولت آینده و وزیر بعدی داشت و توصیه کرد که مشی و راه شهید رئیسی را ادامه دهند و به رفاه جامعه، کارگران و بازنشستگان توجه کنند.
نظر شما