ابهام در علت مرگ معدنکاران مهماندویه/ هنوز دلیل قطعی فوت مشخص نیست
به گفته مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان؛ هنوز دلیل قطعی فوت معدنکاران مشخص نشده است.

علی نورانی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان با اشاره به حادثه تلخ معدن مهماندویه در دامغان از آن بهعنوان یک حادثه تلخ یاد کرد و گفت: هنوز دلیل قطعی فوت معدنکاران مشخص نشده است. آزمایشات سمشناسی انجام شده است و منتظر پاسخ پزشکی قانونی در اینباره هستیم.
وی از تعیین دو بازرس ویژه این اداره کل برای بررسی کامل این حادثه مرگبار خبر داد و افزود: برای دو بازرس تعیینشده حکم اداری صادر شده است.
وی با بیان اینکه معدن مهماندویه یک معدن ۱۰۰ متری و غیرفعال بوده است، افزود: در زمان حادثه فعالیتی در این معدن صورت نگرفته و معدن غیرفعال بوده است.
وی با بیان اینکه این حادثه هیچ شاهد عینی ندارد، ادامه داد: ابتدا چند معدنکار وارد معدن شدند و سپس تعداد دیگری برای اطلاع از وضعیت آنها رفتند و آنها نیز فوت شدند، لذا هیچ شاهد عینی که از چگونگی حادثه و علت دقیق ورود خبر داشته باشد وجود ندارد.
استفاده از اتباع در دامغان ممنوع بوده است
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان با اشاره به ممنوعیت فعالیت کاری اتباع در برخی شهرستانهای استان و از جمله دامغان خاطرنشان کرد: این معدن غیرفعال بوده و از این رو نظارتی بر آن وجود نداشته است.
این عضو کارگروه اشتغال استان با بیان اینکه کارگران اتباع معمولا هیچ گونه آموزش ایمنی ندیدهاند اضافه کرد: کارفرماها باید توجه کنند آن دسته از اتباع که به صورت قانونی بهکارگیری میشوند نیز باید آموزشهای ایمنی لازم را ببینند.
وی با اشاره به اینکه کارگران ایرانی در برخی مشاغل کمتر کار میکنند افزود: این مشاغل در استان احصاء شده و قرار است که کارگران اتباع تنها در اینگونه بخشها، آن هم در شهرستانهایی که اشتغال اتباع مجاز قانونیاست بهکارگیری شوند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا درباره تکرار حوادث معدنی دامغان در سالهای ۱۴۰۰، ۱۴۰۲ و اوایل امسال بهدلیل نبود نظارت جدی، عدم رعایت استانداردها و فقدان تجهیزات ایمنی، خاطرنشان کرد: واقعیت این است که نظارتهای حاکمیتی، موردی است و امکان نظارت مستمر بر همه فعالیتها عملا وجود ندارد.
وی با بیان اینکه قانون مسئولیت ایمنی کار را به وضوع برعهده کارفرماها، کارآموزان، استادکاران و کارگران گذاشته است، افزود: با وجود ضروری بودن رعایت دستورالعملها و مقررات ایمنی، کمتر به این مهم توجه میشود.
لازم به یادآوری است که ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه دوشنبه هجدهم فروردین ۱۴۰۴ گزارشی مبنی بر گازگرفتگی در معدن مهماندویه دامغان به مراکز امدادی و اورژانسی گزارش شد که در نهایت پس از تلاش چندساعته پیکر بیجان هفت کارگر به نامهای مرتضی شکاری، احمد شکاری، مهدی گیلکی، هانی گیلکی(۳۵ ساله)، غلاحسین ابراهیمی (۲۰ ساله، اتباع خارجی)، مجتبی اکبری (۲۵ ساله، اتباع خارجی) و علی ابراهیمی (۲۵ ساله، اتباع خارجی) از معدن خارج شد.
نظر شما