صفحه اقتصاد گزارش می دهد:
آخرین خبر از زمان پرداخت مطالبات گندمکاران امروز جمعه ۲۷ تیر ماه ۱۴۰۴ + اخبار خرید تضمینی گندم
آخرین خبر از زمان پرداخت مطالبات گندمکاران امروز جمعه ۲۷ تیر ماه ۱۴۰۴ و اخبار خرید تضمینی گندم را در این خبر بخوانید.

اخبار پرداخت مطالبات گندمکاران و خرید تضمینی گندم را در این گزارش بخوانید.
سه مرکز خرید گندم در بروجرد فعال است
رییس اداره غله و خدمات بازرگانی بروجرد گفت: به منظور حمایت از کشاورزان سه مرکز خرید گندم در سطح این شهرستان فعال شده و تاکنون ۱۵ هزار تن محصول از کشاورزان خریداری شده است.
شهاب پیردایه اظهار کرد: بخش کشاورزی شهرستان با توجه به خشکسالی های پی در پی و کاهش بارندگیها در فصل زراعی با چالشهای جدی مواجه شده است.
وی افزود: پراکنش نامناسب بارندگیها باعث شد عملکرد دیمزارها به طور قابل توجهی کاهش یابد و کشاورزان نتوانند برداشت محصول مطلوب و مناسبی داشته باشند.
رییس اداره غله وخدمات بازرگانی بروجرد تاکید کرد: کشاورزان مازاد محصول خود را به مراکز خرید تحویل دهند تا روند تامین گندم مورد نیاز کشور به خوبی ادامه یابد.
پیردایه با بیان اینکه پیش بینی میشود امسال ۲۵ هزار تن گندم از کشاورزان بروجردی خریداری شود، بیان کرد: ظرفیت سولههای ذخیره سازی گندم در بروجرد ۵۵ هزار تن است.
وی با اشاره به نرخ تضمینی خرید گندم اضافه کرد: قیمت خرید تضمینی گندم مرغوب که افت مفید و غیر مفید آن صفر باشد ۲۰۹ هزار ریال تعیین شده و تا ۱۹۲ هزار ریال که افت مفید آن هشت باشد خریداری شده و افت غیر مفید از پنج پایین تر قابل خریداری نیست و باید کشاورزان نسبت به بوجاری آن اقدام نمایند.
رییس اداره غله و خدمات بازرگانی بروجرد ادامه داد: علت افت بالای علاوه بر کم آبی گندم نبود مدیریت و اطلاع کشاورزان از زمان کاشت تا برداشت مناسب است.
ایرنا نوشت، سال گذشته بیش از ۵۰ هزار تن گندم توسط کشاورزان بروجردی به مراکز خرید تحویل شد که امسال با توجه به خشکسالی موجود پیش بینی می شود این میزان به حدود ۲۰ هزار تن در زمین های آبی و دیم کاهش یابد.
۷۲ هزار و ۵۰۰ هکتار زمین کشاورزی در بروجرد وجود دارد که ۳۶ هزار هکتار آن آبی و مابقی دیم است و ۲۶ هزار بهره بردار در بخش های مختلف کشاورزی این شهرستان مشغول به فعالیت هستند و سالانه ۳۶۰ هزار تن انواع محصول باغی و ۵۶۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی سالانه در این شهرستان تولید میشود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه: مطالبات گندمکاران هفته آینده پرداخت می شود
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: تلاش می شود با رایزنی های انجام شده در سطح ملی تمامی مطالبات گندمکاران استان طی هفته آینده پرداخت شود.
سعید کریمی اظهار کرد: با رایزنی هایی که توسط استاندار کرمانشاه و رییس سازمان و مدیریت برنامه ریزی استان انجام گرفته است تلاش می شود تمامی مطالبات گندمکاران که افزن بر ۱۰ هزار میلیارد تومان است پرداخت شود.
وی افزود: از ابتدای فصل خرید گندم تاکنون در استان بیش از ۵۳۰ هزار تن توسط ۶۷ مرکز خرید از گندمکاران استان خریداری شده است و تاکنون حدود یک هزار میلیارد تومان که ۱۰ درصد کل مطالبات کشاورزان را شامل می شود نیز به آنان پرداخت شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه اضافه کرد: در حال حاضر استان کرمانشاه با این میزان خرید رتبه چهارم را در بین سایر استان های کشور به خود اختصاص داده است.
کریمی ادامه داد: پیش بینی می شود تا زمان اتمام برداشت گندم که هم اکنون در مناطق سردسیر استان در حال انجام است میزان خرید به ۶۰۰ تا ۶۲۰ هزار تن افزایش پیدا کند که با محقق شدن این میزان خرید می بایست ۱۲ تا ۱۳ همت از قبال آن به گندمکاران استان پرداخت شود.
وی میزان تولید گندم در استان را در سال زراعی گذشته بیش از یک میلیون تن و میزان خرید مازاد بر نیاز کشاورزان را در همین مدت بیش از ۸۲۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: خشکسالی شدیدی که در سال زراعی جاری بر استان ما و بسیاری از استان های دیگر حاکم بود و عدم بارش باران در فصل بهار به ویژه اردیبهشت و اوایل خرداد که باران بسیار نیاز بود موجب شد خسارت شدیدی به گندمزارهای استان وارد شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه یادآور شد: با این وجود میزان تولید در این استان مناسب تر از سایر استان های کشور بوده و پیش بینی می شود امسال در جایگاه سوم کشور در بحث خرید گندم قرار بگیریم.
در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه بیش از ۲۱۹ هزار بهره بردار بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند از این رو می توان این استان را یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور به شمار آورد.
در این استان ۹۵۰ هزار هکتار زمین زراعی و باغی وجود دارد که سالانه حدود ۵.۵ میلیون انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی تولید و روانه بازار مصرف می شود که از این میزان بیش از چهار میلیون و ۶۰۰ هزار تن تولیدات زراعی از سطح ۹۰۲ هزار هکتار اراضی بدست می آید.
در استان کرمانشاه با ۴۶ هزار هکتار اراضی باغی و ۱۱۴ هکتار گلخانه فعال سالانه افزون بر ۳۵۷ هزار تن انواع محصولات باغی تولید و روانه بازار مصرف می شود که بخشی از آن نیز به خارج از کشور صادر میشود.
خرید تضمینی ۲۰۳ هزار تن گندم از کشاورزان همدانی
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی همدان گفت: ۲۰۳ هزار تن گندم از ابتدای فصل خرید تاکنون به شکل تضمینی از کشاورزان این استان خریداری شده است.
حمزه خانجانی با بیان اینکه ارزش گندم خریداری شده بیش از ۴۲ هزار میلیارد ریال برآورد شده است اظهار کرد: در راستای سیاستهای حمایتی دولت از کشاورزان، عملیات خرید تضمینی گندم در استان همدان از اوایل تیرماه آغاز شد و همچنان ادامه دارد.
وی ادامه داد: ۵۲ مرکز خرید گندم در ۱۰ شهرستان استان مستقر است که پیش بینی می شود ۴۳۰ هزار تُن گندم از کشاورزان استان خریداری شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی همدان، سطح زیر کشت گندم (آبی و دیم) در سال زراعی جاری در استان همدان را ۴۳۶ هزار و ۴۰۰ هکتار عنوان کرد و گفت: از این میزان ۷۵ هزار و ۳۹۲ هکتار آن گندم آبی و ۳۶۱ هزار هکتار آن گندم دیم است.
خانجانی با بیان اینکه سال گذشته ۹۰۲ هزار تن گندم از مزارع همدان برداشت شد افزود: از این میزان ۷۰۶ هزار تن آن به صورت خرید تضمینی بوده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی همدان گفت: برداشت گندم امسال با هزار و ۶۸۰ دستگاه کمباین در مدت حدود ۵۰ روز از اوایل تیرماه تا اواخر مرداد ماه انجام می شود.
خانجانی افزود: مراکز خرید تضمینی گندم شامل مراکز دولتی، کارخانه آرد، سیلو، مراکز خرید روستایی، تعاونی های تولید و تعاونی های روستایی است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی همدان یادآوری کرد: ۷۵ درصد خرید تضمینی گندم سال گذشته توسط تعاونی های تولید و تعاونی های روستایی انجام شد و امسال اگر ۶۵۰ هزار تن گندم خریداری شود، پرداخت ۱۳.۵ همت بابت خرید تضمینی گندم به کشاورزان برآورد می شود.
خانجانی یادآوری کرد: سال گذشته ۱۲ همت بابت خرید تضمینی گندم به کشاورزان استان همدان پرداخت شد.
وسعت اراضی کشاورزی استان همدان یک میلیون و ۹۴۹ هزار هکتار است که ۷۲۲ هزار و ۸۴۵ هکتار آن زیر کشت سالانه و دائمی است و ۲۶۲ هزار و ۴۶۵ هکتار آن در آیش قرار دارد.
تعداد بهره برداران و کشاورزان استان ۱۱۵ هزار و ۱۶۵ نفر است و مراتع استان همدان ۸۲۲ هزار هکتار وسعت دارد.
سطح زیر کشت استان همدان ۶۳۸ هزار و ۸۰۲ هکتار است که ۱۸۶ هزار و ۸۰۲ هکتار آن آبی و ۴۵۵ هزار و ۱۲۰ هکتار آن کشت دیم است.
۱۰ هزار تن گندم مازاد در ساری از کشاورزان خریداری شد
در راستای حمایت از کشاورزان و تأمین نیاز داخلی، ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن گندم، تضمینی از کشاورزان شهرستان ساری خریداری شد.
ایرنا نوشت، سید اسماعیل علوی مدیر جهاد کشاورزی ساری روز جمعه در حاشیه نشست شورای کشاورزی مازندران در ساری، با بیان اینکه در راستای حمایت از کشاورزان و تأمین نیاز داخلی، ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن گندم، تضمینی از کشاورزان شهرستان ساری خریداری شد، گفت: این میزان گندم از طریق هفت مرکز خرید در سطح شهرستان جمعآوری شد.
او افزود:خرید تضمینی گندم از طریق هفت مرکز شامل کارخانه آرد دستاس، شرکتهای تعاونی تجن، آکند، ولیعصر دودانگه، کارخانه آرد لالا چهاردانگه و معماریان_خانی و تعاونی ۱۵ خرداد واقع در شویلاشت انجام شد.
علوی گفت: شهرستان ساری دارای بیش از ۱۲ هزار هکتار گندمزار است و این طرح با هدف حمایت از کشاورزان و تأمین نیاز داخلی اجرا میشود.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. ۷۲ نوع محصول کشاورزی در مازندران تولید می شود این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود.
طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار با تولید سالانه بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن است، از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
همچنین استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
رییس جهاد کشاورزی ری: ۵۲ هزار تن گندم در شهرستان تولید شد
رییس جهاد کشاورزی شهرستان ری از تولید ۵۲ هزار تن گندم و ۱۸ هزار تن جو در این شهرستان خبر داد و گفت: با وجود بحران آب، ثبات قابل قبولی در تأمین اقلام تنظیم بازاری و توزیع به خانوارها شاهد هستیم.
سعید نادری اظهار داشت: امسال با خشکسالی بسیار گستردهای در سطح شهرستان ری روبهرو بودیم و سطح آب سدها به شرایط بحرانی رسیده است، بهطوری که از ابتدای سال جاری، آب منطقه اعلام کرد که امکان تأمین هیچگونه آبی برای بخش کشاورزی وجود ندارد.
وی با اشاره به تلاش بیوقفه کشاورزان شهرستان افزود: با وجود تمام مشکلات، بهویژه کمآبی، امسال حدود ۵۲ هزار تن گندم در شهرستان تولید شد که از این میزان، حدود ۴۲ هزار تن به مراکز خرید تضمینی تحویل داده شده است. در بخش کاشت جو نیز تولید امسال حدود ۱۸ هزار تن بود که هرچند نسبت به سال گذشته به دلیل خشکسالی، عملکرد پایینتری را تجربه کردیم، اما تلاش و همت کشاورزان باعث شد همچنان تولید تداوم داشته باشد.
نادری ادامه داد: همزمان با پایان برداشت گندم، امسال به دلیل شرایط کمآبی توصیه شد تا سطح زیرکشت محصولات علوفهای، از جمله ذرت علوفهای، کاهش یابد تا بتوان بحران خشکسالی را مدیریت و از این شرایط سخت عبور کنیم.
رییس جهاد کشاورزی شهرستان ری همچنین در خصوص تأمین اقلام اساسی تنظیم بازار افزود: از ابتدای امسال تاکنون، مجموعاً ۲۶۵ تن برنج، ۲۸ تن مرغ و ۵ تن گوشت منجمد برای شهرستان ری تخصیص یافته است که پس از تأیید ستاد تنظیم بازار استان، در میان عوامل توزیع و خانوارهای شهرستان توزیع میشود.
وی افزود: برای هیئات مذهبی و نذورات مردمی نیز، علاوه بر این مقادیر، ۱۰۰ تن برنج، ۳۵ تن شکر، ۲۵ تن مرغ و ۲۸ تن گوشت منجمد از سوی سازمان تبلیغات اسلامی و ستاد تنظیم بازار بین هیئتها و محافل شهرستان تقسیم شد. خوشبختانه اکنون بازار در وضعیت باثبات قرار دارد و اقلام اساسی در فروشگاههای زنجیرهای و نقاط توزیع به میزان کافی وجود دارد و کمبودی در این حوزه مشاهده نمیشود.
نادری در پایان تصریح کرد: تلاش مجموعه جهاد کشاورزی شهرستان ری و همراهی کشاورزان و مسئولان، باعث شد علیرغم بحران کمآبی، تولید محصولات استراتژیک حفظ شده و ثبات بازار اقلام اساسی شهروندان برقرار باشد.
شهرستان ری به عنوان قبله تهران در جنوب پایتخت و حرم حضرت عبدالعظیم در آن واقع شده است.
فعالیت سه مرکز خرید گندم در بروجرد
رئیس اداره غله و خدمات بازرگانی بروجرد گفت: به منظور حمایت از کشاورزان سه مرکز خرید گندم در سطح این شهرستان فعال شده و تاکنون ۱۵ هزار تن محصول از کشاورزان خریداری شده است.
صدا و سیما نوشت، رئیس اداره غله و خدمات بازرگانی بروجرد گفت: بخش کشاورزی شهرستان با توجه به خشکسالیهای پی در پی و کاهش بارندگیها در فصل زراعی با چالشهای جدی مواجه شده است.
شهاب پیردایه افزود: پراکنش نامناسب بارندگیها باعث شد عملکرد دیمزارها به طور قابل توجهی کاهش یابد و کشاورزان نتوانند برداشت محصول مطلوب و مناسبی داشته باشند.
رئیس اداره غله وخدمات بازرگانی بروجرد تاکید کرد: کشاورزان مازاد محصول خود را به مراکز خرید تحویل دهند تا روند تأمین گندم مورد نیاز کشور به خوبی ادامه یابد.
پیردایه با بیان اینکه پیش بینی میشود امسال ۲۵ هزار تن گندم از کشاورزان بروجردی خریداری شود، بیان کرد: ظرفیت سولههای ذخیره سازی گندم در بروجرد ۵۵ هزار تن است.
وی با اشاره به نرخ تضمینی خرید گندم اضافه کرد: قیمت خرید تضمینی گندم مرغوب که افت مفید و غیر مفید آن صفر باشد ۲۰۹ هزار ریال تعیین شده و تا ۱۹۲ هزار ریال که افت مفید آن هشت باشد خریداری شده و افت غیر مفید از پنج پایینتر قابل خریداری نیست و باید کشاورزان نسبت به بوجاری آن اقدام نمایند.
رئیس اداره غله و خدمات بازرگانی بروجرد ادامه داد: علت افت بالای علاوه بر کم آبی گندم نبود مدیریت و اطلاع کشاورزان از زمان کاشت تا برداشت مناسب است.
گفتنی است: سال گذشته بیش از ۵۰ هزار تن گندم توسط کشاورزان بروجردی به مراکز خرید تحویل شد که امسال با توجه به خشکسالی موجود پیش بینی میشود این میزان به حدود ۲۰ هزار تن در زمینهای آبی و دیم کاهش یابد.
۷۲ هزار و ۵۰۰ هکتار زمین کشاورزی در بروجرد وجود دارد که ۳۶ هزار هکتار آن آبی و مابقی دیم است و ۲۶ هزار بهره بردار در بخشهای مختلف کشاورزی این شهرستان مشغول به فعالیت هستند و سالانه ۳۶۰ هزار تن انواع محصول باغی و ۵۶۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی سالانه در این شهرستان تولید میشود.
نظر شما