صفحه اقتصاد بررسی کرد؛

اعمال فوق‌ العاده خاص در حقوق بازنشستگان از فردا ۲۹ اردیبهشت ماه

فوق العاده خاص میهمان ناخوانده بازنشستگان خواهد شد و از فردا افزایش حداقل ۹۰ درصد از ۲۵۰۰۰ امتیاز یعنی ۲۲۵۰۰ امتیاز در حقوق بازنشستگان اعمال می شود.

اعمال فوق‌ العاده خاص در حقوق بازنشستگان از فردا 29 اردیبهشت ماه
صفحه اقتصاد -

اعمال فوق‌ العاده خاص در حقوق بازنشستگان از فردا ۲۹ اردیبهشت ماه رقم می خورد و یکی دیگر از دغدغه های بازنشستگان رفع خواهد شد؛ ضمن اینکه طبق ماده ۱۰۶ جزء ۳ بند پ قانون برنامه پنجساله هفتم توسعه؛ دولت مجاز است به‌ منظور عدالت در پرداختها، افزایش بهره‌وری و نگهداشت نیروی انسانی در دستگاه‌های اجرایی و نیز تقویت نسبت به وضع فوق‌العاده خاص مشمول کسور، اقدام قانونی به‌عمل آورد؛ به عبارت دیگر فوق‌العاده خاص یک مزایای مالی است که به کارمندان دولت تعلق می‌گیرد.

اعمال فوق‌ العاده خاص در حقوق بازنشستگان از فردا ۲۹ اردیبهشت ماه

 پس از اجرایی شدن این فوق‌العاده در حقوق شاغلان، براساس تصویب‌ نامه شماره ۶۸۹۶۹/ت۲۶۷۷۰ه-مورخ ۱۴۰۳/۰۵/۰۱ هیئت وزیران، صندوق های بازنشستگی مکلف هستند تا نسبت به اعمال افزایش حداقل ۹۰ درصد از  ۲۵۰۰۰ امتیاز یعنی ۲۲۵۰۰  امتیاز در حقوق بازنشستگان اعمال می گردد.

مبالغ پرداختی تحت عنوان فوق العاده خاص موضوع این جز صرفاً در محاسبه حقوق بازنشستگی پاداش پایان خدمت و ذخیره مرخصی استحقاقی در زمان بازنشستگی قابل اعمال است و در سایر مولفه‌های حکم کارگزینی از جمله حق شغل حق شاغل فوق‌العاده ویژه و فوق‌العاده جذب و نیز اضافه کار تاثیری نخواهد داشت.

زمان پرداخت معوقات متناسب‌ سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌ بگیران در ۱۴۰۴ | تحلیل و چالش های معیشتی بازنشستگان

 این تصمیم می‌تواند پیامدهای مثبتی برای کارکنان فعال و بازنشسته در پی داشته باشد. با مشخص شدن جزئیات بیشتر در دستورالعمل نهایی، اجرای این سیاست در سطح کشور شفاف‌تر خواهد شد.

تصویب نهایی پرداخت فوق‌العاده خاص برای کارمندان و بازنشستگان

با تصویب مجلس و ابلاغ اصلاحیه ماده ۱۰۶ برنامه هفتم توسعه، پرداخت فوق‌العاده خاص به کارکنان همه دستگاه‌های اجرایی و بازنشستگان رسمی شد؛ امتیازی که می‌تواند افزایش قابل‌توجهی در حقوق و مزایای گروه گسترده‌ای از شاغلان و بازنشستگان به همراه داشته باشد.

امیر رهبر فعال صندوق لشکری در خصوص جزئیات مصوبه جدید مجلس درباره پرداخت فوق‌العاده خاص به کارمندان و بازنشستگان دولتی توضیحاتی ارائه داد.

رهبر گفت: با تصویب مجلس، تمامی دستگاه‌های اجرایی و نهادهای کشوری شامل وزارتخانه‌ها، قوه مقننه، قوه قضاییه، نیروهای مسلح، شهرداری‌ها، سازمان‌ها و دستگاه‌های عمومی غیردولتی، مشمول دریافت فوق‌العاده خاص موضوع ماده ۱۰۶ برنامه هفتم توسعه شدند.

بر اساس این مصوبه، دولت اختیار دارد تا با توجه به معیارهای تعیین‌شده و طبق قانون مدیریت خدمات کشوری ، تا سقف ۲۵ هزار امتیاز به کارکنان دستگاه‌های مختلف به عنوان فوق‌العاده خاص پرداخت کند.

بازنشستگان هم از این فوق‌العاده بی‌نصیب نماندند

در جلسه علنی مجلس در ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴، چهار تبصره جدید به ماده ۱۰۶ برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه اضافه شد.

طبق تبصره چهارم تمامی پرداخت‌های ماهیانه به عنوان فوق‌العاده خاص فقط در محاسبه حقوق بازنشستگی، پاداش پایان خدمت و ذخیره مرخصی استحقاقی تأثیرگذار است.

این مبلغ در سایر مؤلفه‌های حکم کارگزینی مانند حق شغل، حق شاغل، فوق‌العاده ویژه و جذب و همچنین اضافه کار تأثیری ندارد.

فوق‌العاده خاص و تسری ۹۰درصد فوق‌ العاده خاص شاغلین

یک فعال بازنشسته از وعده رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس درباره فوق‌العاده خاص و تسری ۹۰درصد فوق‌العاده خاص شاغلین به بازنشستگان خبر داد.

امیر رهبر، فعال صنفی بازنشستگان صندوق لشکری در رابطه با دیدار کمیسیون اجتماعی مجلس با نمایندگان بازنشستگان سراسر کشور در تبریز گفت: در این جلسه که نمایندگانی از بازنشستگان تامین اجتماعی، کشوری و نیروهای مسلح حضور داشتند، مسائلی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. در ابتدای جلسه نمایندگان بازنشستگان، توضیحات کامل و مهمی در مورد بیمه بازنشستگان و نیز وضعیت معیشتی آنان مطرح کردند.

وی گفت: در این جلسه در رابطه با مباحثی مانند متناسب‌سازی، تسری فوق‌العاده خاص به بازنشستگان، بیمه تکمیلی و برخی مباحث دیگر صحبت شد. در رابطه با متناسب‌سازی با توجه به اجرای قانون متناسب‌سازی تا پایان سال ۱۴۰۵ پیشنهاد شد که دولت لایحه دائمی شدن قانون متناسب‌سازی را به مجلس ارائه دهد تا خلاء قانونی به وجود نیاید.

رهبر ادامه داد: اجرای ماده ۸۵ قانون مدیریت خدمات کشوری در مورد لحاظ نمودن بیمه تکمیلی نیروهای مسلح و یکی شدن بیمه مکمل و تکمیلی تحت یک عنوان، یکی دیگر از مباحث این نشست بود.

این فعال بازنشسته گفت: اصلاحیه‌ای بر ضوابط اجرایی اعطای مزایای جانبی به کارکنان دستگاه‌های اجرایی به شماره ۶۱۵۹۲/۱۲۹۹۲۳ تاریخ ۱۴۰۲/۷/۲۴ دولت جهت شمول بازنشستگان و برخورداری از این مصوبه، از جمله مباحث دیگری بود که در این نشست مطرح شد.

گزارش اختصاصی صفحه اقتصاد از بازنشستگان تامین اجتماعی

وی گفت: همچنین تسری فوق‌العاده خاص به بازنشستگان در صورت تصویب و نهایی شدن توسط هیات وزیران نیز از موضوعات مورد بحث در این نشست بود.

رهبر گفت: بابایی کارنامی، رییس کمیسیون اجتماعی مجلس، درباره فوق‌العاده خاص تاکید کرد که ۹۰درصد فوق‌العاده خاص شاغلین به بازنشستگان هم تسری پیدا خواهد کرد.

جلسه هم‌اندیشی اعضای هیئت مدیره و بازرسین کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی کشور با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد.

در این جلسه که ۳ ساعت به طول انجامید، هریک از نمایندگان کانون‌ها در خصوص مطالباتی از قبیل پرداخت به موقع حقوق بازنشستگان، بیمه تکمیلی درمان، مابه‌التفاوت افزایش حقوق مربوط به فروردین ماه بازنشستگان و صدور احکام جدید صحبت کرد.

در ادامه وزیر کار درباره پرداخت حقوق و اجرای ۳۰ درصد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی توضیحاتی ارائه داد.

به گفته میدری، پرداخت حقوق‌ها از هفته آینده آغاز می‌شود و احکام جدید بازنشستگان تامین اجتماعی از ۲۷ اردیبهشت ماه در سامانه سازمان تامین اجتما

افزایش حقوق بازنشستگان از سال ۱۴۰۳ الزامی شد

بر اساس تصویب‌نامه شماره ۶۸۹۶۹/ت۶۲۷۷۰هـ مورخ ۱۴۰۳/۵/۱ هیئت وزیران ، سازمان‌های بازنشستگی موظفند نسبت به اعمال حداقل ۹۰ درصد از ۲۵ هزار امتیاز (یعنی ۲۲ هزار و ۵۰۰ امتیاز ) در حقوق بازنشستگان اقدام کنند.

این افزایش برای تمامی بازنشستگان صندوق‌های تأمین اجتماعی، بازنشستگی کشوری و لشکری اعمال خواهد شد.

مشمول کسور بازنشستگی بودن چه مفهومی دارد؟

یکی از نکات مهم در مورد این مزایا، مشمول بودن فوق‌العاده خاص نسبت به کسور بازنشستگی است. به این ترتیب:

    این فوق‌العاده در حقوق بازنشستگی افراد محاسبه خواهد شد.

    در پاداش پایان خدمت مؤثر است.

    در پرداخت ذخیره مرخصی نیز لحاظ می‌شود.

این موضوع به‌ویژه برای شاغلان نزدیک به بازنشستگی اهمیت زیادی دارد، چراکه تأثیر مستقیم بر مزایای دوران بازنشستگی آن‌ها دارد.

چه بخش‌هایی از احکام کارگزینی تحت تأثیر قرار نمی‌گیرد؟

فوق‌العاده خاص برخلاف برخی مزایا، تأثیری بر برخی اجزای احکام کارگزینی ندارد. این اجزا شامل:

    حق شغل

    حق شاغل

    فوق‌العاده ویژه

    اضافه‌کار

بنابراین، این مزایا جدا از آیتم‌های معمول احکام اداری محاسبه و پرداخت می‌شود.

پرداخت به بازنشستگان هم‌تراز چگونه خواهد بود؟

با توجه به اینکه فوق‌العاده خاص مشمول کسور بازنشستگی است، بازنشستگان هم‌تراز با شاغلان نیز از آن بهره‌مند خواهند شد. طبق روال اعلام‌شده، ۹۰ درصد مبلغ این فوق‌العاده به بازنشستگان همان رده نیز پرداخت خواهد شد.

این موضوع یکی از مهم‌ترین بخش‌های این طرح برای بازنشستگان است که همواره خواهان اجرای عدالت در پرداخت‌ها بوده‌اند.

 

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

آخرین اخبار