مدیرکل دفتر محصولات علوفهای و جالیزی وزارت جهادکشاورزی:
بالابودن نیترات در هندوانه تولیدی صحت ندارد
مدیرکل دفتر محصولات علوفهای و جالیزی وزارت جهادکشاورزی گفت: براساس ۴۳۳ مورد پایش و آزمایش صورت گرفته از هندوانه تولیدی باید گفت که میزان نیترات در هندوانه تولیدی یک ششم حد مجاز است.

حسین اصغری، مدیرکل دفتر محصولات علوفهای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی در برنامه تلویزیونی با بیان اینکه هندوانه تولیدی کمتر از حد مجاز نیترات دارند، گفت:گیاهان برای رشد به ۳ عنصر اصلی پتاس، ازت و فسفات نیاز دارد که بخشی از ازوت مصرفی امکان ذخیره شدن در محصولات دارد، اما براساس نمونه برداری های صورت گرفته توسط موسسه خاک و آب به عنوان مرجع ملی از محصولات سبزی و صیفی همچون سیب زمینی، گوجه فرنگی، پیاز که مورد مصرف مردم است، هیچ گونه مشکلی در محصولات تولیدی وجود ندارد.
به گفته وی، براساس ۴۳۳ مورد پایش و آزمایش که از کل هندوانه تولیدی صورت گرفته است، لذا یک ششم حد مجاز نیترات در هندوانه تولیدی داشتیم.
اصغری ادامه داد: بالابودن نیترات بیانگر مصرف بیش از حد کود ازوته است لذا برای اینکه اجازه این کار ندهیم، تامین کود توسط وزارت جهاد کشاورزی برمبنای هکتار در سامانه رسمی رخ میدهد.
این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت صادرات محصولات سبزی و صیفی بیان کرد: بنابر آمار سال گذشته بیش از ۴ میلیون تن سبزی و صیفی به ۱۸ کشور دنیا با ارزش ۱.۴ میلیارد دلار صادر شده است که تمامی این کشورها قوانین و آزمایشات خود را دارند که این نشان میدهد خریداران علاوه بر پایش ما رصد خود را انجام میدهند.
وی با اشاره به علت مطرح شدن بالابودن نیترات هندوانه در فضای مجازی گفت: تبلیغ تجاری و رقابت و بازاریابی در فضای مجازی صورت گرفت چراکه به غیر از ایران، ترکیه سبزی و صیفی به روسیه صادر میکند و اینکه هندوانه برای ایران بود یا نبود شک داریم. از این رو احتمال شیطنت وجود دارد. گفتنی است که هندوانه تولیدی کشور ما به سبب اقلیم خاص کشور، دانش کشاورزان و بهره مندی از آفتاب در طعم و مزه هندوانه متفاوت با دیگر کشورهاست. هندوانه زرد آناناسی به سبب اصلاح انجام شده یک نوع هندوانه است.
نظر شما