گفتگوی صفحه اقتصاد با حسن صادقی رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری
نگرانی از بحران پرداخت نشدن حقوق بازنشستگان | دولت باید دستش را از جیب سازمان تامین اجتماعی بیرون بیاورد
حسن صادقی عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تهران با ابراز تاسف از اینکه تشکلات کارگری در سالهای گذشته تضعیف شده گفت: بدلیل کمرنگ شدن جایگاه کارگران و قدرت نمایی دولتها، سازمان بینالمللی کار تصمیم به تقویت تشکلهای کارگری گرفت و دستورالعمل و پیشنهادهایی به دولتها در خصوص رفع مشکلات کارگری و تقویت تشکلات آنها ارائه کرد.

کوروش شرفشاهی - حسن صادقی عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران در گفتگو با صفحه اقتصاد با اعلام اینکه دیجیتالی شدن و هوش مصنوعی، قدرت تشکلات را کاهش داد گفت: تمامی کشورهای جهان به دنبال دستورالعمل سازمان بینالمللی کار، قدرت تشکلات کارگری را در مذاکرات سهجانبه تقویت کرد، اما در کشور ما دولت عقب نشست و تشکلات همچنان در حوزه ضعف قرار گرفتند.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعهی کارگری با اعلام اینکه سازمان تامین اجتماعی به لحاظ نگاه اجتماعی، پیشگام تقویت تشکلات شد گفت: در زمان مدیرعاملی نوربخش بر سازمان تامین اجتماعی، با رویکرد تقویت تشکلهای کارگری و بازنشستگی، معاونت فرهنگی تشکیل شد و نوربخش، اعتصامی را برای این معاونت منصوب کرد.
قائم مقام خانه کارگر با اعلام اینکه اعتصامی مسیر تقویت تشکلهای کارگری و قائل شدن شخصیت برای تشکلها را در دستور کار قرار داد گفت: سازمان تامین اجتماعی تشکلهای کارگری را به مذاکرات دعوت و تعاملات بسیار خوبی با آنان برقرار کرد.
صادقی با اعلام اینکه امروزه تعامل با تشکلهای کارگری و بازنشستگی به ریل اصلی برگشته گفت: رویکرد سازمان تامین اجتماعی در شخصیت دادن به تشکلهای کارگری را به فال نیک میگیریم و امیدواریم همه روزه بیشتر شود.
وی بر تعامل دو طرفه بین سازمان تامین اجتماعی و تشکلهای کارگری و بازنشستگی تاکید کرد و گفت: این تعامل باید دوسویه باشد، نباید تعهدات را ببینیم و در قبال این تعهدات تلاشی نکنیم، بلکه باید ارتباط دوسویه و در قالب برد برد باشد.
عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران با تاکید بر اینکه تشکلات باید تکلیف خود را روشن و اعلام کنند یار یا بار سازمان تامین اجتماعی هستند گفت: تشکلات باید روشن کنند که میخواهند سازمان را تقویت یا آن را تخریب کنند.
وی با تاکید بر اینکه تشکلات باید بدانند که تعامل با سازمان تامین اجتماعی فقط بگیرید، بروید و بخورید، نباشد گفت: باید بدانیم که سازمان تامین اجتماعی باید باشد تا از آن مطالبهگری کنیم و سازمان نیز باید به خواسته شرکای اجتماعی خود احترام بگذارد و توجه کند.
حسن صادقی با تاکید بر اینکه خواستهها و مشکلات بازنشستگان بسیار زیاد است اما باید دستهبندی کنیم و انتظار نداشته باشیم همه آنها یک شبه حل شود گفت: در نتیجه رفتار غلط دولت های گذشته، بانک رفاه کارگران از دست سازمان رفته و در گام اول باید آن را به سازمان بازگردانیم.
وی بدهی سنگین دولت به سازمان تامین اجتماعی را چالشی جدی و مهم توصیف کرد و گفت: با وجود آنکه سالهاست دولت حق بیمه سهم کارفرمایان 26 شغل را بر عهده گرفته، اما به سازمان تامین اجتماعی نمیپردازد و از اجرای قانون فرار میکند.
عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تهران با اشاره به اینکه بدهی دولت به تامین اجتماعی از مرز 900 همت عبور کرده گفت: متاسفانه دولت نمیپذیرد که بدهی را باید به روز بپردازد و اصرار دارد که اصل طلب مربوط به حق بیمه همان سال مالی است، در صورتی که این به هیچ عنوان درست نیست و مطالبه سازمان از دولت را به زیر یک سوم کاهش میدهد.
وی با اعلام اینکه بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی باعث شده تا سازمان نتواند قوانین حمایتی را به نفع کارگران و بازنشستگان اجرا کند گفت: هرگاه که کارگران و بازنشستگان برای دریافت مزایای قانونی به سازمان مراجعه می کنند، سازمان به بهانه نداشتن اعتبار از ارایه خدمات خوددداری می کند.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعهی کارگری خواستار اصلاح رویکرد و رفتار دولت با سازمان تامین اجتماعی شد و گفت: اگر این رفتار غلط دولت اصلاح نشود و دولت دستش را از جیب سازمان تامین اجتماعی بیرون نیاورد، معلوم نیست وضعیت سازمان چه خواهد شد و آیا سازمان میتواند حقوق بازنشستگان را پرداخت کند.
قائم مقام خانه کارگر با اعلام اینکه رفتار غلط دولت با صندوقهای بازنشستگی باعث شده تمامی آنها ورشکسته باشند گفت: اکنون فقط سازمان تامین اجتماعی سرپاست که اگر دولت به این رفتار خود با سازمان ادامه دهد، در آینده نزدیک باید مانند سایر صندوقها ردیف بودجه برای حمایت از سازمان تامین اجتماعی و پرداخت مستمری بازنشستگان اختصاص دهد.
عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تهران بر اهمیت نقش شورای راهبردی تاکید کرد و گفت: شورای راهبردی باید متشکل از نماینده کارگر و کارفرما باشد که فقط نمایندگان کارگری در این شورا حضور ندارند، در صورتی که کارفرما در تامین اجتماعی نقش ویژهای دارد و باید در جلسات شورای راهبردی حضور یابد و اثرگذاری آن را داشته باشیم.
وی با اعلام اینکه به مرور زمان در سالهای گذشته، بخش درمان سازمان تامین اجتماعی تضعیف شده گفت: سازمان تامین اجتماعی بر اساس قانون الزام باید خدمات مناسب درمانی به بیمه شدگان ارائه دهد، در صورتی که ضعف در سازمان در بخش درمان باعث شده تا بیمه تکمیلی را به بازنشستگان تحمیل کند.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعهی کارگری با اعلام اینکه برای درمان چهار بار از جیب کارگران برداشت میشود گفت: یک بار در قالب ۹/۲۷ یک بار ماده ۸۹ یک بار بیمه تکمیلی و اکنون نیز بیمه اکمل مطرح شده تا سازمان بتواند به بازنشستگان خدمات درمانی ارائه دهد که آن هم متاسفانه اتفاق نمیافتد و همچنان کارگران و بازنشستگان در بخش درمان تحت فشار هستند.
حسن صادقی با تاکید بر اینکه شورای راهبردی باید تکلیف خود را با تشکلهای کارگری و بازنشستگی روشن کند گفت: اگر تکلیف تشکلات روشن شود، آنگاه میدانیم در چه مسیری حرکت کنیم. باید بدانیم که میدان در میز مذاکره است و رابطه متقابلی داریم.
عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تهران با اعلام اینکه تشکلات کارگری رابطه بسیار تاثیرگذاری با قوه مجریه، مقننه و قضاییه دارند گفت: تشکلات باید از این قدرت صنفی برای رفع مشکلات سازمان و استیفای حقوق سازمان تامین اجتماعی استفاده کنند.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعهی کارگری مهمترین چالش حال حاضر را ناآگاهی کارگران، بازنشستگان، تشکلهای کارگری و بازنشستگی از قوانین بیمه دانست و گفت: تا وقتی بیمه را نشناسیم، نمیتوانیم در مورد آن نظر بدهیم، از آن دفاع یا انتقاد کنیم، به همین دلیل سازمان تامین اجتماعی باید دورههای آموزشی بیمه برای تشکلهای کارگری و بازنشستگی بگذارد تا به آنان آگاهی و اشراف در حوزه بیمه بدهد و سپس به سوی تعامل دو طرفه برویم.
حسن صادقی از تشکلهای کارگری و بازنشستگی خواست بدون خجالت در جلسات آموزشی حضور یابند و گفت: وقتی نماینده صنفی کارگران و بازنشستگان هستیم، باید برای حفظ منافع آنان آگاهی خود را بالا ببریم، بنابراین خجالت نکشیم و برای رسیدن به آگاهی و شناخت شرایط ، در جلسات آموزشی شرکت کنیم.
قائم مقام خانه کارگر با تاکید بر اینکه سازمان تامین اجتماعی یک نهاد ملی است گفت: اگر تشکلات کارگری منافع صنفی را دنبال میکنند، قرار نیست بر مسائل کلان سازمان تامین اجتماعی تمرکز نداشته باشند و آنقدر به سازمان فشار بیاروند تا آن را به نقطه صفر برسانند.
عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران از تشکلات کارگری و بازنشستگی خواست سازمان تامین اجتماعی را همچون اموال شخصی خود بدانند و از سازمان حمایت و حراست کنند و گفت: انتظار داریم شورای راهبردی خروجی داشته باشد. هم منافع سازمان و هم تعهدات متقابل را تعریف کند، دنبال حل مشکلات برود و از ظرفیت تشکلات برای مطالبهگری خود استفاده کند.
وی مهمترین مسئولیت شورای راهبردی را زنده کردن عرق به سازمان دانست و گفت: یک زمانی کارکنان سازمان تامین اجتماعی نسبت به سازمان عرق و نگاه حیثیتی داشتند، اما امروزه فقط نگاه حقوق بگیری دارند و به دنبال گذران امور روزمره هستند، بنابراین انتظار داریم سازمان به نوعی رفتار کند که تشکلات و کارکنان سازمان تامین اجتماعی نسبت به این سازمان احساس مسوولیت داشته و حیثیتی به سازمان نگاه کنند.
نظر شما