یادداشت اختصاصی از حمیدرضا حاجی اشرفی
کعبه به دیدار خدا میرویم - او که همینجاست کجا میرویم !؟
شعر از شادروان مصطفی سرخ وش
ایجاد مشاغل جدید در صدر برنامه نویسی های دولت های پیشرو جهان قرار گرفته ، منجمله افزایش سهم صنعت توریسم از ۱۸ درصد به ۴۰ درصد در GDP جهانی و گسیل بسیاری از نیروهای کار به بخش گردشگری یکی از استراتژیهای اشتغالزایی و گردش جدید سرمایه و پول در جهان و کشورهاست .

روی سخن مستقیما با جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان و وزرای وزارتخانه های میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی - ارشاد - تعاون و کار و امور اجتماعی - اقتصاد - صمت و نمایندگان مجلس است :
آنچه که از سخنان دانشمندان و کارشناسان تکنولوژی دیجیتال و علم داده ها در تبیین رخدادهایی که پس از پیاده سازی انقلابهای چهارم و پنجم صنعتی تا ۲۰۴۰ در جهان اتفاق خواهد افتاد ،استنباط می شود ،اینست که : تکنولوژی دیجیتال موجب ماشینی شدن و اتوماسیون کامل خطوط تولید و کاهش نیاز به نیروهای انسانی خواهد شد .اینترنت و امکان برقراری تماس های تصویری و نوشتاری در لحظه موجب کاهش نیاز به سفرهای فیزیکی خواهند شد . گرمایش اتمسفر زمین در صورت تداوم باعث مرگ تمدن بشری خواهد شد ،لذا کلیه کشورهای جهان تحت نظارت سازمان ملل متحد در سه اجلاس مهم کیوتو - پاریس - گلاسگو و چند نشست فرعی دیگر برای حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از گرمایش زمین و گستردگی خشکسالی در برخی از نقاط و بارش های سیل آسا و روان شدن سیل های وحشتناک ، سرانجام علی رغم مخالفت های چندین ساله امریکایی ها با کوتاه آمدن آنها ، در یک تصمیم گیری عاقلانه [ اجرای یکپارچه پیاده سازی برنامه مدیریت ریسک کنترل گرمایش اتمسفر زمین ] را توافق کرده اند . در پی این توافق ، دگردیسی عظیم در حوزه اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و ... در جهان در همه کشورها رخ خواهد داد .این دو اتفاق مهم :
اول : با پیاده سازی انقلاب چهارم صنعتی ؛ تکنولوژی دیجیتال ، جایگزین روشهای ارتباطات سنتی ( موج های دوم و سوم ) و نیروهای کار سنتی خواهند شد . با گسترش سرعت اینترنت ، امکان بهره برداری از روباتهای خود کنترل و بهره برداری از ماشین آلات تمام اتوماتیک که از انرژی برق استفاده می کنند در تمامی عرصه ها فراهم خواهد گردید . اقتصاد نفتی و مصرف سوخت بنزین ، گازوییل ، زغال سنگ ،بطور کلی بهره برداری از انرژی فسیلی برای حرکت وسائط نقلیه و گرم کردن محیط زندگی و پخت و پز پایان خواهد یافت . !!! انرژی خورشیدی و بهره برداری از روشهایی که تولید برق می کنند و جایگزینی انرژی برقی بجای فسیلی ، بخاطر کنترل و کاهش گرمایش دما اتمسفر زمین ، دیگر برای بشریت انتخاب نیست ،بلکه یک اجبار برای تغییر الگوی مصرف انرژی در جهان است . بهمین دلایل پیش بینی سازمان بین المللی کار ( ILO ) از ۲۰۱۰ بیکاری بیش از یک میلیارد نفر از ۲۰۳۰ ببعد در جهان بیان شده است . چه باید کرد ؟!
دکتر ری کرزویل ،پیش بینی های تحولات سالانه در تغییر ریل اقتصاد و صنعت در جهان را یک جدول تنظیمی اعلام کرده است . در کشورهای فرا صنعتی همچون امریکا ، چین ، ژاپن ، آلمان دگردیسی ها با سرعت بیشتری در حال پیاده سازی هستند ، لیکن کشورهای جهان سوم با سرعت کمتر اما لاجرم باید بسوی پیاده سازی انقلاب چهارم صنعتی ( استقرار تکنولوژی دیجیتال ) و انقلاب پنجم صنعتی ، موسوم به زیست محیطی ( تغییر مصرف انرژی فسیلی به سبز ) اقدام کنند .
کشورهای فرا صنعتی ، در این برهه نگران بیکاری میلیونها میلیون نفر شغل و بحران اقتصادی خانواده ها هستند . اما در ایران ، اکنون نیز وفق استناد به برنامه هفتم توسعه نیاز به ایجاد ۹/ ۳ میلیون شغل جدید داریم ضمن اینکه میلیونها نفر ساعت ، بیکاری روزانه و هدر رفتن بهره وری نیروهای کار بین سنین ۲۰ تا ۵۰ را آمارهای کارشناسی ،تخمین میزنند .
بدنبال همین مباحث ، ایجاد مشاغل جدید در صدر برنامه نویسی های دولت های پیشرو جهان قرار گرفته ، منجمله افزایش سهم صنعت توریسم از ۱۸ درصد به ۴۰ درصد در GDP جهانی و گسیل بسیاری از نیروهای کار به بخش گردشگری یکی از استراتژیهای اشتغالزایی و گردش جدید سرمایه و پول در جهان و کشورهاست .
ایران ، از موقعیت ممتازی برای توسعه اقتصاد گردشگری و خدمات برخوردار است . سرمایه گذاری در این حوزه به حل بسیاری از مشکلات کنونی اقتصاد ایران کمک می کند . به آنانی که هنوز متوجه دگردیسی های بزرگ اقتصاد جهان و سبک زندگی بشر در قرن فعلی نشده اند و هنوز [ مفاهیم ثروت و کار ] را در منابع طبیعی می بینند و از تاثیرات [ ثروت آفرینی عظیم انسانی با هوش جوانان ایرانی ] غافل هستند ، پیشنهاد می نمایم از طریق مشاوران ریسک و جوانان تحصیل کرده با برنامه های اصلاحی کشورهای صنعتی و در حال توسعه ای که در حال تغییر ریل سبک زندگی و اقتصاد کشورهایشان هستند ،آشنا شوند . پیشنهادم به عنوان یک کارشناس مطالعه گر ریسک های اکوسیستم کارآفرینی کشور اینست که ؛ راه برون رفت ایران از گرداب اقتصاد نفتی و دولتی ، گسترش بخش های خصوصی واقعی و تعاون و اهمیت دادن به بخش اقتصاد خدمات و نوسازی زیر ساخت هاست ......
نظر شما