آخرین اخبار کارگران امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ | از درخواست کارگران تا امنیت شغلی آنها

آخرین اخبار کارگران امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ را در این خبر بخوانید.

آخرین اخبار کارگران امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ | از درخواست کارگران تا امنیت شغلی آنها
صفحه اقتصاد -

کارگران ابنیه فنی راه آهن قم از کارفرما درخواست کردند همه معوقات مزدی که به سال جاری مربوط می‌شود را تا پایان سال به کارگران پرداخت کنند.

درخواست کارگران راه آهن قم برای دریافت معوقات قبل از پایان سال

ایلنا نوشت، کارگران ابنیه فنی راه آهن قم که در بخش نگهداری از خطوط ریلی مشغول کارند؛ طی یکسال گذشته بخشی از مطالبات مزدی، سنواتی، مناسبتی و اضافه کاری خود را دریافت نکرده‌اند به همین دلیل از کارفرما درخواست دارند حداکثر تا پایان سال مطالبات عقب‌افتاده آن‌ها را بپردازد.

یکی از کارگران گفت: مسئولان خطوط ریلی قم از وضعیت معیشتی و بی‌پولی کارگران ابنیه فنی باخبرند اما چرا اینکه سعی می‌کنند مطالبات کارگران را با تاخیرهای طولانی و بصورت قطره چکانی بپردازند، بی‌اطلاع هستیم.

وی با بیان اینکه از مدیریت راه آهن در مقام کارفرمای اصلی درخواست داریم چاره‌ای برای تامین منابع مالی خطوط ابنیه فنی قم و پرداخت دستمزد نیروی کار این واحد خدماتی بیاندیشد، گفت: عرفاً همه مطالبات یکساله جاری باید قبل از پایان سال به کارگران پرداخت شود. حقوق عقب افتاده، سنوات، مزایای مناسبتی و رفاهی و مزایای عیدی و پاداش پایان سال که به معوقات مزدی کارگران در سال جاری مربوط می‌شود، باید قبل از پایان سال به کارگران پرداخت شود.

به گفته وی؛ کارگران باید قبل از پایان اسفند همه مطالبات خود را تمام و کمال دریافت کنند و هر نوع تاخیر در این زمینه به منزله‌ی تخلف از قانون و بی‌عدالتی است.

استمداد کارگران فولاد خزر از قوه قضائیه/ تامین امنیت شغلی و مشخص شدن وضعیت کارخانه

گروهی از کارگران «فولاد خزر» از قوه قضائیه خواستار رفع مشکلات این کارخانه و پرداخت حقوق معوقه خود شدند.

گروهی از کارگران کارخانه «فولاد خزر» از مسئولان قضایی گیلان برای رفع مشکلات این کارخانه و پرداخت حقوق و بیمه معوقه خود درخواست کمک کردند.

یکی از کارگران در همین رابطه گفت: چند سالی است کارخانه «فولاد خزر» که هم اکنون تحت مسئولیت «هلدینگ دانشگاه امام صادق (علیه‌السلام)» در شهرک صنعتی رشت فعالیت تولیدی دارد، دچار مشکلاتی شده به نحوی که تولیدات آن از چندین ماه پیش متوقف شده است به همین دلیل ماکارگران در اعتراض به وضعیت بلاتکلیف کارخانه اعتراض صنفی برگزار کردیم با این حال هیچ ارگان دولتی تاکنون به ما کمک نکرده و ما ناچار هستیم از قوه قضائیه در خواست کمک کنیم.

این کارگر یادآور شد: حدود ۳۰۰کارگر شاغل در کارخانه کارخانه «فولاد خزر» خواستار برطرف شدن مشکلات خود هستند. آن‌ها به دلیل تامین نشدن مواد اولیه و توقف تولید در کارخانه، بیکار هستند.

این کارگر گفت: روز چهارشنبه هفته گذشته در جریان اعتراض کارگران، دادستان شهرستان سنگر با حضور در جمع معترضات قول پیگیری مطالبات و مشکلات کارخانه را داد این در حالیست که این کارخانه از چند ماه پیش به دلیل مشکلات مالی و بدهی‌های سنگین وضعیت مشخصی ندارد و تولیدات آن به طور کامل متوقف شده است.

یکی دیگر از کارگران گفت: مشکلات صنفی ما از تقریبا دوسال پیش به دلیل اختلاف سهامداران اصلی کارخانه و در نتیجه بدهی‌های مالی آن به برخی نهادهای دولتی آغاز شده است.

طبق گفته این کارگر؛ در حال حاضر حدود ۳۰۰کارگر در کارخانه فولاد خزر مشغول کارند که در نتیجه عملکرد مدیریتی و گسترده شدن اختلافات بر سر سهام کارخانه، وضعیت بلاتکلیف داشته و امنیت شغلی آنها در معرض تهدید است.

به گفته وی؛ کارخانه فولاد خزر جدا از بدهی۲۳۰ میلیاردی انباشته به شرکت برق منطقه‌ای و پنج میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومانی به شرکت گاز، چندصد میلیارد تومان هم به چند بانک بدهکار است.

او با بیان اینکه این واحد تولیدکننده انواع شمش‌های گنجایش اشتغال حدود ۵۰۰ نیروی کار را دارد، درباره ظرفیت تولید کارخانه نیز گفت: همه خط تولیدی فولاد خزر غیرفعال شده و در حال حاضر هیچ تولیدی ندارد.

به گفته این کارگر کارخانه فولاد خزر؛ جدا از قطعی گاز، بحران قطعی‌های مکرر برق در تابستان و همچنین زمستان امسال منجر به کاهش تولیدات صنایع خصوصی فولاد کشور از جمله فولاد خزرشده و خسارات چشمگیری را به همراه داشته است.

او افزود: در فولاد خزر کارگران همچنان چشم انتظار کمک دولت و قوه قضائیه هستند؛ این ۳۰۰ کارگر امیدوارند مسئولان قضایی گیلان به میدان بیایند و ضمن رسیدگی به مشکلات، این واحد باسابقه را نجات دهد؛ حیف است فولاد خزر این‌چنین تعطیل بماند و کارگران باسابقه‌ی آن بلاتکلیف باشند.

بانک رفاه کارگران به سازمان تامین اجتماعی برگردد

عضو هیات مدیره کانونعالی شوراهای کار کشور گفت: اگر سهام بانک رفاه ۱۰۰درصد متعلق به تامین اجتماعی است چرا مسئولان ۶۷ درصد آن را واگذار می‌کنند؟

روح الله تجری گفت: بانک رفاه کارگران وابسته به سازمان تامین اجتماعی است و سازمان تامین یک نهاد عمومی غیردولتی است. اگر سهام بانک رفاه کارگران ۱۰۰ درصد متعلق به تامین اجتماعی است چرا دولتمردان ۶۷ درصد آن را واگذار می‌کنند.

وی ادامه داد: ۱۰۰ درصد سهام این بانک متعلق به سازمان تامین اجتماعی است و کلیه اموال بانک و کل سهام بانک متعلق به کارگران و بازنشستگان است و از اسم این بانک معلوم هست که متعلق به کارگران می‌باشد.

تجری افزود: پیشنهاد دهندگان قانون و قانونگذاران در دولت و مجلس برای اموال کارگران و بازنشستگان قانون وضع نکنند. هر تغییری در قانون در این دو مورد اشکال شرعی دارد و مسئولان نباید باعث نگرانی قشر مظلوم جامعه کارگری و بازنشستگان شوند.

وی افزود: بازنشستگان از دولت انتظار دارند که از آن‌ها حمایت کنند و بگذارند که بانک رفاه کارگران پشتیبان آن‌ها باشد. نمایندگان مجلس باید پشتیبان کارگران و بازنشستگان باشند و از حقوق آن‌ها دفاع کنند.

وی گفت: موجودیت بانک رفاه و صفر تا صد سهام آن متعلق به کارگران و بازنشستگان است. امروزه کارگران و بازنشستگان مشکلات معیشتی دارند و کارگران و بازنشستگان باید خیالشان راحت باشد که این بانک پشتیبان آن‌ها است ولی متاسفانه در عمل شاهد چنین چیزی نیستیم.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

آخرین اخبار