آخرین پیش بینی آب و هوا خوزستان فردا | پیش بینی هواشناسی خوزستان فردا چهارشنبه ۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۳ | هواشناسی اهواز طی ۲۴ ساعت آینده

پیش بینی آب و هوا خوزستان فردا و پیش بینی هواشناسی خوزستان فردا چهارشنبه ۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۳ و هواشناسی اهواز را در این خبر بخوانید.

آخرین پیش بینی آب و هوا خوزستان فردا | پیش بینی هواشناسی خوزستان فردا چهارشنبه ۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۳ | هواشناسی اهواز طی ۲۴ ساعت آینده
صفحه اقتصاد -

مدیر کل هواشناسی خوزستان گفت: بررسی نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی، تاثیرات سامانه بارشی را به تدریج از اواخر وقت امروز سه شنبه نشان می‌دهد.

خوزستان از اواخر وقت امروز بارانی می‌شود

به نقل از اداره کل هواشناسی خوزستان محمد سبزه زاری روز سه شنبه بیان کرد: این سامانه تا روز جمعه سبب رگبار و رعد و برق، وزش باد متوسط ، تندبادهای لحظه ای، مه گرفتگی پس از بارندگی و ریزش تگرگ در نقاط مستعد خواهد شد.

وی افزود: اوج بارشها طی روز چهارشنبه تا اواسط پنجشنبه و بیشترین حجم بارش‌ها در مناطق شمال، شمال شرق و شرق مورد انتظار است.

سبزه زاری ادامه داد: بارش در ارتفاعات به صورت برف خواهد بود و همچنین شمال خلیج فارس طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه مواج گاهی همراه با رگبار و رعد و برق پیش بینی می شود.

مدیر کل هواشناسی خوزستان اظهار کرد: در شبانه روز گذشته آبادان با دمای ۲۰.۲ و گتوند با ۲.۷ درجه سانتیگراد به ترتیب گرمترین و سردترین نقاط استان و حداکثر دمای اهواز ۱۸.۷ و حداقل ۶.۸ درجه سانتیگراد گزارش شده است.

هواشناسی خوزستان طی چند روز آینده

Screenshot_20250211-124436

اداره کل هواشناسی خوزستان در اطلاعیه ای نسبت به تقویت سامانه بارشی از اواسط وقت چهارشنبه تا اوایل وقت پنجشنبه در مناطق مرتفع شمالی، شمال شرقی، شرقی، جنوب شرقی و بویژه ارتفاعات استان هشدار سطح نارنجی صادر کرده است.

جزئیات آلودگی هوا در شهرهای خوزستان

براساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، هوای شهرهای، اهواز، اندیمشک، رامهرمز، شوشتر، بهبهان، دزفول و شادگان در وضعیت نارنجی آلودگی هوا قرار دارند.

بر اساس اعلام مرکز پایش کیفی هوای کشور، شاخص کیفی هوا منتهی به ساعت ۱۰:۳۰ امروز _سه‌شنبه بیست‌وسوم بهمن_ شاخص آلودگی هوا در شهرهای اهواز ۱۲۸، اندیمشک ۱۲۱، رامهرمز ۱۰۹، شوشتر ۱۳۲، بهبهان ۱۲۷، دزفول ۱۰۴ و شادگان ۱۴۳ میکروگرم بر مترمکعب و نشان‌دهنده ناسالم بودن هوا برای گروه‌های حساس (نارنجی) است که بر اساس آن افراد مبتلا به بیماری قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان باید فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.

بر اساس اعلام این سامانه هوای شهرهای ایذه، حمیدیه، رامشیر و شوش در وضعیت هوای پاک قرار دارند.

شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود، بر اساس این تقسیم‌بندی از صفر تا ۵۰ هوا پاک، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروه‌های حساس، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروه‌ها، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.

چالش‌های آبی می‌تواند اثراتی فراتر از مرزهای سیاسی خوزستان داشته باشد

معاون هماهنگی امور عمرانی خوزستان گفت: ۹۳ تا ۹۵ درصد نیازهای آبی خوزستان از منابع سطحی تامین می شود بنابراین نوسانات آبی مانند خشکسالی سریعتر از هر جای دیگری در خوزستان نمایان می شود.

سید مهران علم الهدایی در اولین همایش ملی هیدرولوژی و منابع آب ایران که امروز ۲۳ بهمن‌ماه در اهواز برگزار شد با اشاره به اهمیت آب در توسعه کشورها و نقش آن در پایداری و حفظ حیات بشر، اظهار کرد: آب شیرین قابل دسترس منبع طبیعی و حیاتی و تجدیدپذیر است؛ همچنین در توسعه اقتصادی و اجتماعی بسیار نقش دارد و زیرساخت توسعه بسیاری از بخش ها است. 

ایسنا نوشت، وی افزود: در هزاره سوم بحران آب چالش اصلی دنیا است و تامین امنیت آبی دغدغه همه جوامع و دولت هاست. همواره موضوع آب و تغییرات اقلیمی جزو ۱۰ مخاطره اصلی دنیا هستند. 

معاون هماهنگی امور عمرانی خوزستان با بیان اینکه همواره پایداری تامین آب برای مصارف مختلف حیاتی بوده است، گفت: بر اساس آمار وزارت نیرو، بارش کشور حدود یک سوم متوسط جهانی است و میزان بارش در ۱۵ سال اخیر نسبت به دراز مدت حدود ۱۹ میلیمتر کاهش یافته است. 

علم الهدایی بیان کرد: در سه دهه گذشته منابع آب تجدید شونده کشور از ۱۳۰ میلیارد مترمکعب به ۱۰۳ میلیارد مترمکعب کاهش یافته است. سرانه آب تجدید پذیر از ۶۸۵۸ مترمکعب به ازای هر نفر در سال ۱۳۳۵ به ۱۲۲۷ مترمکعب رسیده است که پیش بینی می شود با روند رشد جمعیت و با فرض ثابت بودن میزان آب تجدیدپذیر این رقم به ۹۷۰ مترمکعب به ازای هر نفر در سال ۱۴۲۰ برسد. 

وی افزود: این در حالی است که بر اساس شاخص های جهانی سرانه آب تجدیدپذیر کمتر از ۱۷۰۰ مترمکعب، یعنی قرار گرفتن در تنش آبی و سرانه کمتر از یک هزار نشان از فقر آبی است. 

معاون هماهنگی امور عمرانی خوزستان گفت: تراکنش سرانه فعلی آب تجدید پذیر کشور نیز با بارش کشور همگون نیست و در حوضه‌های آبریز مختلف میزان سرانه بین ۳۰۰ تا ۳۰۰۰ مترمکعب متغیر است. 

علم الهدایی عنوان کرد: از مجموع ۶۰۹ دشت کشور ۴۲۲ دشت وضعیت ممنوعه بحرانی دارند و افت مستمر منابع آب زیرزمینی یکی از نشانه های ناترازی آب در کشور است. در حال حاضر با کسری ۱۵۰ میلیارد مترمکعبی مواجه هستیم که سالانه ۴.۹ میلیارد مترمکعب به این رقم افزوده می‌شود، بنابراین بیش از ظرفیت از منابع آب های زیرزمینی برداشت می‌شود که این مساله یکی از دلایل اصلی وقوع فرونشست در کشور است. 

وی تصریح کرد: در حال حاضر سالانه ۹۲ میلیارد مترمکعب از منابع آب تجدید شونده برای مصارف مختلف استفاده می‌شود، در حالی که میزان متعارف برداشت طبق نورم جهانی باید ۴۱ میلیارد مترمکعب باشد، یعنی بیش از ۵۱ میلیارد مترمکعب ناترازی آب در سال نرمال داریم.

معاون هماهنگی امور عمرانی خوزستان با اشاره به وضعیت منابع آبی خوزستان گفت: اغراق نیست اگر بگوییم چالش‌های آبی می‌تواند اثراتی فراتر از مرزهای سیاسی خوزستان داشته باشد.

وی افزود: خوزستان قطب تولید چند محصول کشاورزی است و خلل در مدیریت و تامین آب در این بخش مستقیما امنیت غذایی کشور را تحت تاثیر قرار می دهد. همچنین این استان قطب دام‌های سنگین و پرورش ماهی است. تولید بخش زیادی انرژی برق آبی نیز در این استان انجام می‌شود که اهمیت مدیریت منابع آب را نشان می‌دهد. 

علم الهدایی عنوان کرد: یکی از ویژگی‌های خوزستان با جاهای دیگر وابستگی به تامین نیازها و مصارف آبی به آب‌های سطحی است. ۹۳ تا ۹۵ درصد نیازهای آبی خوزستان از منابع سطحی تامین می‌شود، بنابراین نوسانات آبی مانند خشکسالی سریعتر از هر جای دیگری در خوزستان نمایان می‌شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی خوزستان گفت: مدیریت منابع و مصارف آبی در استان دیگر یک انتخاب نیست و یک الزام است. البته این موضوع صرفا مرتبط به مرزهای استان نیست، بلکه وسعت کل حوضه‌های آبریز و حتی حوضه‌های برون مرزی را در بر می‌گیرد. 

علم الهدایی بیان کرد: وسعت تاثیر چالش‌های آبی به گونه‌ای است به سرعت موضوع از بعد فنی به ابعاد گسترده اجتماعی و اقتصادی تبدیل می‌شود، بنابراین با افزایش مصارف در استان‌های بالادست و نمایان شدن بیشتر تغییرات اقلیم و از سوی دیگر انعطاف پذیری کم در بخش کساورزی، خشکسالی را مورد توجه افکار عمومی قرار داده است.

وی تصریح کرد: باید توجه شود مدیریت منابع و مصارف آبی مختص به یک دستگاه اجرایی نیست و همه دستگاه‌ها و حتی آحاد مردم باید این موضوع را جدی بگیرند و باید فرابخشی بودن این موضوع در سطح ملی بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی خوزستان با اشاره به نیاز به بازنگری های جدید برای مدیریت منابع آبی نیز گفت: مدیریت خشکسالی صرفا نباید منحصر به استان خوزستان باشد و همه استان‌های مشترک در حوضه های آبریز باید سهم خود در مدیریت خشکسالی را ایفا کنند تا اثرات آن به حداقل برسد.

وی بیان کرد: در شرایط کنونی به نظر می رسد دوران توسعه سازه ای با هدف افزایش مصارف به انتها رسیده است و نیاز اصلی حوزه صنعت آب، تحلیل و برنامه‌ریزی صحیح برای سازگاری هر چه بیشتر با تغییرات اقلیمی و افزایش تاب آوری جوامع با شرایط خشکسالی است.

علم الهدایی گفت: از سوی دیگر با توجه به پیشرفت‌های تکنولوژی نوین از جمله تصاویر ماهواره ای، پهپادها و توسعه هوش مصنوعی دیگر بهانه‌ای برای نبود امکانات نمی‌گذارد بنابراین از محققان استان انتظار داریم با تسلط و بومی‌سازی فرآیندها، ابزارهای لازم برای تولید یک تصویر دقیق از شرایط گذشته، حال و آینده سیستم‌های منابع آب را در اختیار تصمیم‌گیران قرار دهند تا گامی بزرگ جهت رفع مشکلات و ناترازی آب برداشته شود.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

آخرین اخبار