کاهش میزان مصرف گاز صنایع بورسی

طبق یافته های اخیر میزان مصرف انرژی برق در صنایع فلزات اساسی و محصولات شیمیایی به ترتیب به میزان ۱۸ و ۱۱ درصد کاهش داشته و صنعت سیمان، آهک و گچ به میزان ۱۰ درصد افزایش داشته است.

کاهش میزان مصرف گاز صنایع بورسی
صفحه اقتصاد -

اداره میزهای صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس، در گزارشی تحلیلی، به بررسی روند «میزان مصرف انرژی گاز سوخت و خوراک آب و برق مصرفی در صنایع با اهمیت و انرژی‌بر بازار سرمایه» و نقش و اهمیت ناترازی انرژی در میزان تولید و سودآوری صنایع بورسی پرداخت.

فروغ لطفی، کارشناس اداره میزهای صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس، درباره این گزارش توضیح داد: در این گزارش به روند میزان مصرف انرژی گاز، سوخت و خوراک آب و برق مصرفی در صنایع با اهمیت و انرژی بر بازار سرمایه پرداخته شده است.

او تاکید کرد: یافته‌های این گزارش بیانگر نقش با اهمیت ناترازی انرژی در میزان تولید و سودآوری صنایع دارد. به نحوی که ناترازی انرژی به کاهش تولید و یا بعضا توقف خطوط تولید تعدادی از شرکت‌های فعال در صنعت پترروشیمی منجر شده است.

به گفته فروغ لطفی، یافته‌های این گزارش بیانگر آن است که مصرف در دی ماه نسبت به آذرماه در همه صنایع ۱۳ درصد کاهش داشته است. هم‌چنین مصرف گاز در صنعت نیروگاهی و فلزات اساسی در دی ماه نسبت به آذرماه به ترتیب به میزان ۹ و ۲۳ درصد کاهش داشته است.

کارشناس اداره میزهای صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس تاکید کرد: از دیگر تغییرات مهم مصرف مقداری انررژی گاز، کاهش ۴۵ درصدی در صنعت سیمان، آهک و گچ، کاهش ۱۴ درصدی در صنعت محصولات شیمیایی و کاهش ۱۵ درصدی در صنعت فراورده‌های نفتی، کک و سوخت هسته‌ای بوده است.

لطفی با اشاره به داده‌های گزارش مزبور توضیح داد: میزان مصرف انرژی برق در صنایع فلزات اساسی و محصولات شیمیایی به ترتیب به میزان ۱۸ و ۱۱ درصد کاهش داشته و صنعت سیمان، آهک و گچ به میزان ۱۰ درصد افزایش داشته است.

او افزود: میانگین نرخ ۴ هاب منطقه‌ای نیز در دی ماه (۳۰.۷۵ سنت بر متر مکعب) نسبت به آذرماه (۲۹.۲۳ سنت بر متر مکعب) افزایش داشته است که این امر بر نرخ خوراک صنعت پتروشیمی و به تبع نرخ سوخت گاز سایر صنایع تاثیرگذار است.

لطفی ادامه داد: نرخ دلار حواله نیز در ماه‌های اخیر با توجه به کاهش فاصله با نرخ دلار آزاد نرخ خوراک صنعت پتروشیمی را با افزایش رو برو ساخته است.

کارشناس اداره میزهای صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس تاکید کرد: نرخ خوراک صنایع عمدتا با تاخیر اعلام می شود که این امر روند تهیه گزارش‌های میان دوره‌ای صنایع را دچار مشکل می‌کند.

او افزود: از این رو با توجه به نقش با اهمیت نرخ خوراک بر تصمیمات سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران پیشنهاد می‌شود شرکت ملی صنایع پتروشیمی نسبت به اعلام به موقع نرخ خوراک و سوخت گار صنایع اهتمام داشته باشند.

متاسفانه امسال هم همچون سال گذشته وضعیت انرژی در بخش های صنعتی دچار مشکل شده و به گفته صنعتگران همین امر کاهش تولید را به دنبال داشته است.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

آخرین اخبار